CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Spectacolul unei justitii drepte

0 comentarii / 1692 vizualizări / 3 iulie 2011

Sau, mai exact spus, mult mai putin nedrepte decat justitia romana. Si ma refer aici la Statele Unite. Si la spectaculoasa derulare a anchetei in cazul fostului sef FMI, Dominique Strauss-Kahn, care va fi probabil candidat prezidential in Franta. Pe scurt, procurorii au descoperit fapte care le dau peste cap acuzatiile. Iar justitia a reactionat ca atare. Desi ancheta si procesul continua, Dominique Strauss-Kahn e la un pas de a fi absolvit de toate acuzatiile, moment in care sansele lui de a castiga presedintia Frantei vor creste exponential. Dar ce este cel mai spectaculos in acest caz?
Cred ca cel mai spectaculos aspect este, din perspectiva modului in care functioneaza justitia in Statele Unite, faptul ca procurorii statului – acolo niciunui procuror nu-i trece prin cap sa afirme ca este magistrat, ca la noi – si-au infirmat propriile acuzatii. Prezentand probe care pun in mod grav sub semnul intrebarii acuzatiile pe care tot ei i le-au adus lui Dominique Strauss-Kahn. Eu nu am auzit de vreun caz in Romania in care un procuror, care mai are si curajul sa afirme ca este magistrat, sa caute sa descopere si apoi sa prezinte justitiei probe care sa-l dezincrimineze pe cel anchetat si arestat in inchisoare sau la domiciliu. S-a intamplat, insa, la New York. Si intr-un caz atat de spectaculos incat poate sifona in mod semnificativ insasi imaginea Statelor Unite.
Procurorii au descoperit si au demonstrat ca de acum faimoasa camerista de culoare este o alta persoana decat cea prezentata, pana acum, opiniei publice. Nu este o femeie ingenua, modesta, muncitoare, care trudeste din greu pentru a-si creste fiica. Ci o impostoare. O persoana care a inselat justitia din propria tara, pretinzand ca a fost violata atunci cand nu fusese violata si care i-a inselat, in mai multe randuri, atat pe politistii, cat si pe procurorii din New York, in cazul Dominique Strauss-Kahn. Mai mult, ea se alfa in relatii cu un grup mafiot. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998