CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Spectaculos: Geoana il injura pe Ponta. Dar incet, sa nu-l auda americanii…

0 comentarii / 1659 vizualizări / 17 februarie 2012

Conflictul dintre fostul lider al PSD și actuala conducere a intrat într-o fază nouă, cea a scrisorilor secrete, sau, mai corect poate, discrete. Concret, combatanții se păruiesc zdravăn prin intermediul unor epistole teoretic deschise, dar care, în realitate, sunt difuzate într-un mod cît mai discret cu putință, dovadă faptul că marea presă nu a prins de veste, pînă acum.

A doua zi după învestirea guvernului MRU în parlament, fostul lider al PSD, Mircea Geoană, a trimis filialelor pesediste probabil cea mai dură scrisoare din politica ultimilor ani, în care Victor Ponta e acuzat de trădare, de dorința spargerii USL, de colaborare secretă cu Băsescu șamd. Geoană, liderul care a pierdut șapte bătălii politice mari din tot atîtea politice, la cîrma PSD și despre care Băsescu însuși a recunoscut că l-a ajutat să preia șefia partidului, își arogă rolul unui așa-zis cetățean îngrijorat de soarta acestuia.

”Dragi prieteni – membri, simpatizanți și votanți ai Partidului Social Democrat,

Vă scriu ca un cetățean profund îngrijorat că, după ultimele evenimente politice, schimbarea adevărată și schimbarea guvernării Băsescu are șanse tot mai mici să se producă în acest an” avertizează el.

Documentul continuă în aceeași notă: ”PSD funcționează în acest moment cu frâna de mână trasă, cu un lider care a uitat de poporul pesedist și are direcția dată de busola de la Cotroceni. Prin tot ceea ce a făcut în ultimii doi ani, culminând cu trădarea de ieri din Parlament (învestirea guvernului n.n.), Victor Ponta s-a deconspirat ca agent al regimului Traian Băsescu. Cine are trădarea în sânge, va continua să trădeze. Cine a ajuns în frunte prin nepotism, nepotism va promova. Iar cine este șantajabil, va continua să asculte nu de vocea interesului organizației pe care o reprezintă, ci de cei care îi controlează secretele. Și aceasta s-a întâmplat ieri în Parlament. Nu a fost o gafă, nu a fost o bruscă “maturizare”, a fost o comandă de la adevarații săi stăpâni.

După ce era dispus să plece la UNPR dacă nu câștiga Președinția PSD, după ce a obținut Președinția PSD cu sprijinul lui Băsescu, după ce a cedat PDL o poziție de judecător la Curtea Constituțională pe care PSD o câștigase cu greu, după ce a predat Președinția Senatului guvernării actuale, actualul Președinte al PSD a arătat că este dispus să pună în pericol însăși existența USL, susținând în Parlamentul României Guvernul lui Traian Băsescu, Guvernul Ungureanu.

Bătălia politică și electorală din acest an este una în care, pentru a câștiga în fața unei guvernări perfecționate în jaf și fraudă, șovăirile și trădările, la orice nivel, nu sunt permise. Când un membru al Opoziției ajunge să susțină public Guvernul lui Traian Băsescu, lăudat și aplaudat fiind de pedeliști și uneperiști, atunci în privința acestui membru nu poate exista înțelegere sau iertare, chiar dacă el este însuși Președintele PSD.

Dumneavoastră, oameni serioși și muncitori, care înțelegeți glasul unei țări în care 9 români din 10 nu au încredere în Traian Băsescu, nu vă puteți lăsa pe mâna unuia care are încredere, respect și credință în Traian Băsescu!

Nu vă lăsați amăgiți de cel care, ca Președinte al PSD, vă spune prin gesturile sale publice că, într-o formă sau alta, cu sau fără efortul comun din USL, veți ajunge la guvernare în 2012. În politică, precum și în viață, nu totul este permis. Nu îi puteți trăda pe cei 90% dintre români care vor schimbarea adevărată, iar nu schimbarea trucată a lui Traian Băsescu și Victor Ponta. Cel mai important însă, rețineți un lucru, pe care l-am trăit cu toții în 2009: o guvernare Băsescu nu este decât o guvernare Băsescu, în care pesediștii sunt mai întâi tolerați și apoi eliminați.

Nu faceți eroarea de vă încrede în emisarii sau pionii lui Traian Băsescu și aveți curajul de a fi parte la schimbarea adevărată, la înlocuirea guvernării actuale cu o guvernare în interesul românilor și al României!

Cu îngrijorare, dar cu aceeași încredere și prietenie,

Mircea Geoană”.

Foarte interesant, de-a dreptul spectaculos, e faptul că Geoană nu a postat documentul pe siteul propriu, și nici nu a făcut, din informațiile noastre, demersuri pentru a fi popularizat în mass-media, cum era firesc.

De ce asta?

O explicație ar fi faptul că Geoană nu a avut ca public țintă poporul în ansamblu, ci, din motive bine determinate, doar pesediștii din teritoriu. Faptul că scrisoarea e trimisă puțin înaintea lansării oficiale la apă a noii sale formațiuni denotă limpede că Geoană încearcă să spargă PSD și să își adjudece o halcă cît mai mare din el, dar e conștient, în egală măsură, că asta i-ar putea aduce critici tăioase, din anumite puncte de vedere, pe care nu le mai înșiruim.

Dar, adevăratul motiv pentru care Geoană nu a dorit să facă valuri publice cu propria scrisoare e altul: el nu vrea să riște să-și pună în cap americanii criticînd public învestirea guvernului Ungureanu, același care e susținut de Ponta, conform spuselor sale. Dar și de americani, în mod cert.

Urmarea e că fostul lider al Senatului alege un discurs dublu: pe față nu comentează prea dur la adresa guvernului Ungureanu, ba chiar i-a dat sfaturi amicale noului premier. Pe la spate, însă, îl face pulbere pe Ponta, în ochii pesediștilor, doar pentru că a ținut un discurs ne-isteric la adresa lui MRU.

Geoană știa, desigur, că discursul lui Ponta avea, de fapt, ca țintă urechile Washingtonului și nu pe cele ale pesediștilor de rînd, în rîndul cărora a apărut o mare confuzie. Tocmai acea confuzie s-a dorit a fi speculată prompt, prin scrisoarea de vineri, 10 februarie, dar fără a se risca totodată enervarea americanilor. Altfel spus, una vorbim și alta fumăm, curat politică balcanică.

Preocupată cu alte probleme, în special vizita la Washington, conducerea PSD a ignorat scrisoarea lui Geoană, doar cîțiva lideri județeni (Ion Stan – Dîmbovița, Sorin Grindean – Timiș) reacționînd, la rîndul lor, prin scrisori deschise în care îl fac zob pe fostul președinte.

”Dumneavoastra, Mircea Geoana, ati aratat ca nu puteti fi un lider politic autentic, de calibru, cu replica, cu conduita si in afara cardasiilor politice. Nici acum nu ati inteles ce imensa favoare v-a facut PSD-ul caruia ii datorati totul, atat profesional, cat si politic.

Vorbiti de coruptia celor portocalii? Lamuriti mai inaine interceptarile in cazul Ion Niculae si daca este adevarat ca doreati sa puneti la dispozitia grupurilor de interese guvernarea PSD rezultata!

SCHIMBAREA TREBUIA SA SE FACA ATUNCI SI SUNTETI POATE MAI VINOVAT DECAT TRAIAN BASESCU DE SITUATIA IN CARE ESTE ACUM ROMANIA!” scrie Sorin Grindean, în scrisoarea de răspuns.

Poate ar fi fost, totuși, o idee bună ca mesajul anti-Ungureanu al lui Geoană să fie popularizat ceva mai mult de pesediști. Suficient de mult cît să-l audă și americanii, cu a căror susținere Geoană se laudă atît de mult, de cîte ori are prilejul. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998