CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

”Spionul” Stelian Tanase, filat de servicii ca in filmele cu prosti

0 comentarii / 1581 vizualizări / 24 februarie 2011

Scriitorul și analistul politic Stelian Tănase dezvăluie, pentru Inpolitics, cum este hărțuit, de ani de zile, de serviciile secrete mioritice care îi ascultă telefoanele și îi postează agenți în fața casei, la bordul unor mașini negre care, periodic, îl urmăresc pe străzile Capitalei.

”Telefoanele mele sunt ascultate de ani de zile!”
”Episodul pe care l-am dezvăluit în editorialul meu de azi, din ”Adevărul”, episod în care o mașină neagră a staționat ore întregi în fața casei mele, cu farurile aprinse, nu este singular. De ani de zile am observat că sunt, la rândul meu, observat. Telefoanele mele sunt ascultate. Pot să povestesc trei săptămâni, la rând, astfel de istorisiri cu iz securistic. Acum șase sau șapte ani, când Realitatea TV aparținea încă lui Prigoană, am invitat la mine, pentru o discuție, pe cineva din conducerea televiziunii. La numai patru ore după ce am făcut telefonic invitația, mi s-a reproșat că am făcut-o deși, subliniez, doar eu cu persoana în cauză știam că o astfel de discuție a avut loc. Nu voi da nume, dar nu a fost deloc un caz singular”, explică Stelian Tănase.

”București strict secret”, agenții filatori și filmele cu gangsteri
Analistul dezvăluie un episod tragi-comic în care agenții serviciilor secrete l-au filat și l-au urmărit cu mașinile de teamă că scriitorul ar vinde străinilor, țineți-vă bine, Bucureștiul. ”În urmă cu doi ani, o cunoștință din străinătate a venit în Capitală și mi-a telefonat cu rugămintea de a-i da ”București, strict secret” (seria de documentare pe DVD realizate de Stelian Tănase n.n.). Căutase documentarul în oraș dar nu mai era de găsit la magazin. Toate bune și frumoase, dar, tâmpitul care îmi asculta convorbirea telefonică a crezut că vreau să vând Bucureștiul, că vreau să vând un dosar strict secret. Am aflat asta abia la întâlnire. Când taxiul s-a oprit în fața locației unde urma să aibă loc întrevederea, am fost flancat de două mași de parcă eram gangster. Am fost filat de parcă vindeam vreun dosar ultra secret. Atât l-a dus mintea pe tâmpitul care mi-a ascultat convorbirea telefonică.

Mașina neagră din fața casei
Sâmbătă noapte a fost vorba despre o mașină neagră care a staționat mai mult de patru ore, cu farurile aprinse, în fața casei mele. Am 10 martori și casete video. Pe de altă parte, de ani de zile am realizat că îmi sunt ascultate telefonele pentru că aveau loc acțiuni și filări în funcție de convorbirile pe care le purtam la telefon. Important este procesul câștigat de Dinu Patriciu cu serviciile și am înțeles că a dat în judecată și companiile de telefonie mobilă prin intermediul cărora i-au fost ascultate telefonele. Eu cred că sunt și servicii private care se ocupă de asta. Toate ascultă ca la piața”, este concluzia lui Stelian Tănase. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998