CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Spovedania unui ”piețaș”: De ce nu ma mai regasesc in proteste

3 comentarii / 12945 vizualizări / 13 martie 2017

O mărturisire interesantă a unui participant activ la protestele de stradă, Gabriel Mistodie, a apărut în această seară pe Facebook și pe blogul Dedreapta.ro. După zeci de zile de proteste, constatările sale sunt amare: nu s-a închegat nimic în piață, s-a pierdut spontaneitatea, emoția, au dispărut corporatiștii, dar au apărut protestatarii ”de meserie” care încearcă să manipuleze oamenii ”în numele unor interese meschine”.

”De ce nu mă mai regăsesc în proteste:
1. Acum o săptămână am fost la protest. S-a votat să mergem la Palatul Parlamentului, eventual să îl înconjurăm, să mergem spre DNA și după aia înapoi în Piața Victoriei – A fost un traseu de 12 km, marșul a durat aproape 4 ore, nu este chiar pentru toată lumea…

2. Au apărut „protestatarii de meserie” – adică acei tipi de care nu ascultă nimeni în viața reală pentru că nu au nimic de spus, dar care vin în piață cu o portavoce și încep să dea ordine. Aici cântăm imnul, acolo îngenunchem, după aia mergem, hai!!!! Păi dacă voiam să zbiere un prost la mine făceam armata în tinerețe!

3. Nu mă mai simt reprezentat de oamenii din piață. Dacă la început #rezist înseamna foarte mulți oameni din medii diferite, de la corporatiști cu Starbucks, creativi din publicitate și chiar și călugărul acela care poartă crucea aceea cu mesaj, acum am văzut niște oameni care cred că fac parte dintr-o elită… Ei știu cum se face, ce se face și, mai ales, dețin adevărul absolut și, mai presus de toate, i-am văzut pe mulți dintre ei și la alte proteste încercând să manipuleze diverși oameni pentru interese meschine.

4. În cele aproape de 40 de zile de proteste nu s-a închegat nicio inițiativă politică, culturală, artistică… nimic! Sunt încercări de a face partide, dar după ce intri pe grupurile de FB unde se organizează aceste încercări dai de aceleași atitudini din vechile partide, dar fără organizare, bani și/sau alte resurse.

5. Un protest nu este o dresură. #Rezist a pierdut spontaneitatea, emoția, inerția pe care a avut-o… Nu știu care au fost primii care le-au distrus primii: haterii care spuneau „hai, coane, nu ai voie să ceri o fată în căsătorie la protest”, sau cei care încearcă să târfească atenție pe spinarea protestelor.
Consider că mișcarea #rezist a pierdut un tren important: acela de a muta dezbaterea din stradă în alte zone precum societatea civilă sau lumea politică. Dar așa se întâmplă când se bagă în față cei care nu se pricep, parcă am mai văzut asta undeva… aaa… da… la clasa politică!” scrie Mistodie pe blog.

foto: dedreapta.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. FIECARE ARE DREPTUL LA OPINIE, DAR UN PIC DE BUN SIMȚ ȘI EDUCAȚIE NU STRICĂ !

  2. nasol să fii pe post de papagal sau maimuțoi dresat, și de către cine, de ultimii cretini mercenari angajați??!! e clar ca miscarea tefelistă s-a dezumflat puternic si că strada nu mai poate face mare brânză in peisajul politic, deși mai sunt destui prostălăi care cred treaba asta!! încă o dată se vede ca Facebookul este cumplit meșteșug de tâmpenie!!

  3. Gura „pacatosului” ADEVAR graieste ! Poate o fi citit ” 1984″ ….altminteri toti tfl-tii sunt lipsiti de creeier propriu!
    Sunt rezultatul MANIPULARILOR la nivel global de catre „mondialisti” ( corporatii bancare, financiare, media comerciale) care au un singur scop: distrugerea individului si transformarea omenirii intr-o simpla masa uniforma si amorfa care sa deprinda in subliminal efectul lui Pavlov ….

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998