CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

SRI prinde teroristi virtuali

0 comentarii / 1539 vizualizări / 7 decembrie 2012

O mare victorie a Serviciului Roman de Informatii. Vigilentii agenti au descoperit tentaculele unei retele Al-Qaeda intinse deasupra capitalei Romaniei. Tentacule care urmau sa savarseasca un grav atentat cu ocazia sarbatorilor de iarna. Si SRI le-a retezat fara mila. Cei doi teroristi au fost anihilati. Dar cum?

Tocmai am vizionat un film pentru prosti. Deci ce ne comunica SRI, in mod oficial, prin purtatorul sau de cuvant? Informatiile pe care le-am prezentat mai sus. In plus, aflam ca este vorba de doi tineri, studenti, cu chipuri si comportamente cat se poate de pasnice. Dar care, iata, planificasera un cumplit, un sangeros atentat. Chiar de sfintele sarbatori ale Craciunului. Dar extrem de bine pregatiti si ultra vigilenti, ofiterii SRI au descoperit din vreme acest complot. Si cum au procedat ei in continuare? Si ce au facut autoritatile romane? Au decis expluzarea acestora. In tara lor. In Pakistan. Iar timp de 15 ani, ca sa se invete minte, teroristii nu mai au voie sa calce pe teritoriul Romaniei. Sunt declarati persona non grata.
Sa vezi si sa nu crezi! Unde s-a mai pomenit, altundeva decat in Romania, ca doi teroristi extrem de periculosi, de vreme ce isi planificasera minutios un atentat sangeros, sa fie pur si simplu lasati liberi? Liberi pentru ce? Pentru a savarsi atentate in alte state? Pentru a ucide, de Craciun, alti oameni nevinovati, din alte state? Sau ceva este putred in aceasta afacere? Extrem de putred. Conform legislatiei in vigoare, pe care ofiterii Serviciului Roman de Informatii nu o pot ignora, si nici celelalte autoritati, care, intr-un fel sau altul, s-au ocupat de acest spectaculos caz, actul planificarii unei infractiuni, si cu atat mai mult a unui atentat, si cu atat mai mult a unui atentat de tip terorist, este el insusi o infractiune. Si, ca atare, se pedepseste. Cu ani grei de inchisoare. Dupa cuvenita arestare preventiva. Iar condamnarea si executarea se fac in statul pe teritoriul caruia s-a savarsit infractiunea. Punerea in libertate a unor teroristi este nu numai ilegala, ci si o situatie fara precedent in lume. Si, cu toate astea, simpaticii nostri teroristi nu vor suferi nicio condamnare. Singura pedeapsa e ca vor fi siliti sa-si intrerupa studiile universitare vreo 15 ani. Asta in caz ca nu vor continua la o alta institutie de invatamant superior dintr-un alt stat care ii va gazdui.
Ce concluzie am putea trage? Una singura. Ca, de fapt, actiunea SRI este un simplu fonfleu. Ca teroristii nu sunt teroristi. Ca, de fapt, impotriva tinerilor nu exista probe. Cine stie, or fi “cazut si ei pe ascultare”, cum se exprima specialistii SRI. Si, eventual, mai putem trage concluzia ca directorul SRI incearca sa-si faca reclama. Oare de ce? S-o fi pitit el in jobenul lui Basescu?
Cred ca acest caz nastrusnic ar trebui sa fie analizat de viitoarea comisie de supraveghere SRI a Parlamentului care va fi ales duminica. Pentru ca macar de la acest nou Parlament ar fi bine sa asteptam ca serviciile secrete si, in primul rand, SRI sa beneficieze de un veritabil control. Nu sa controleze ele Parlamentul. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998