CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

SRI si SIE, concurs de prestidigitatii

0 comentarii / 1735 vizualizări / 30 septembrie 2013

Faimosul deputat, Sebastian Ghita, este membru in Comisia de control SRI. Si omul de casa al premierului Victor Ponta. In plus, prin intermediul Romania TV, postul de televiziune pe care il patroneaza, domnia sa este unul dintre cei mai importanti beneficiari ai campaniei de propaganda platita, desfasurata de Gold Corporation, in afacerea Rosia Montana. Mi-l si imaginez pe acest domn, caruia apropiatii ii spun Sebi, ce comportament ar putea avea el in fata reprezentantilor SRI, chestionati in legatura cu secretele clasificate legate de proiectul minier. Extrapoland, la fel stau lucrurile si in cazul celeilalte comisii. Si a celorlalti “colegi”.

Nu intamplator, de ani de zile, cele doua Comisii de control ale activitatilor SRI si SIE poarta pecetea presupunerii ca, de fapt, membri acestora se afla sub controlul organizatiilor inteligente. Si nu invers. Prin urmare, hai sa admitem ca totusi, acum, pentru prima data in ultimii douazeci de ani, are loc o inversare de roluri. Sa spunem ca domnul Ghita, impreuna cu alti domni Ghita, uita ca ii este dator financiar proiectului si, in acelasi timp, moral premierului. Si devine, impreuna cu toti ceilalti, intransigent. Si ii bombardeaza Ghita pe reprezentantii SRI, iar “colegii” lui Ghita pe reprezentantii SIE cu intrebari taioase pentru a afla daca nu s-au petrecut fapte necurate, in trecutul mai mult sau mai putin apropiat, vizand coruperea unor demnitari locali si centrali, a unor functionari publici pentru obtinerea unor aprobari de explorare si exploatare ori in scopul largirii perimetrelor. Sau daca nu exista cumva probe ca o serie de butaforii, cum ar fi de exemplu cele de conservare arheologica, ar fi fost de multe ori supraevaluate, fara ca reprezentantii Guvernului sa remarce acest lucru. Si cum se face ca statul roman, dupa ce ca a cedat tot ce a cedat, plus 85 la suta din actiuni, s-a mai trezit si dator vandut cu circa jumatate de miliard de Euro catre Gold Corporation.

Sa mai admitem ca, rapunzand cinstit intrebarilor preavigilentilor si preaindependentilor membrii ai Comisiilor de control, mai marii SRI si SIE denunta si combinatiile incorecte savarsite in jocul de bursa de la Toronto din care s-au infruptat si cativa mahari politici de la Bucuresti. In fine, sa mai presupunem ca solicitarilor venite din partea autoritatilor americane si europene catre DNA le-au raspuns pozitiv si cele doua servicii, furnizand date despre eventualele matrapazlacuri financiare pe care miliardarul Benny Steinmetz le-a facut, impachetandu-i in bani pe unii demnitari de la Bucuresti dupa modelul utilizat in statele africane.

Admitand toate aceste neobisnuite ipoteze, suntem convinsi ca membrii celor doua Comisii de control, dotati cu certificate ORNISS care atesta ca vor ramane cu gura pecetluita, vor primi informatii absolut uluitoare. Ce vor putea face acestia? Conform angajamentelor asumate, ei au cel mult dreptul sa vorbeasca intre ei. Sa planga unul pe umerii celuilalt. Nici macar supervanjosul deputat, Sebastian Ghita, nu isi poate permite sa ii sopteasca, in ceas de seara, prietenului sau, Victor Ponta, ce anume adevaruri cutremuratoare a aflat. Cu atat mai putin membrii acestor Comisii le pot impartasii colegilor lor din Comisia parlamentara speciala, nedotati cu certificate ORNISS, despre ce este, de fapt, vorba.

Rezulta, prin urmare, ca disponibilitatea sefilor serviciilor secrete de a devoala la nivel parlamentar informatii pretioase despre proiectul Rosia Montana reprezinta doar o scamatorie. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998