CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

SRI vorbeste prin gura lui Vanghelie si ii arata pisica lui Oprea

6 comentarii / 4666 vizualizări / 8 iunie 2015

După Victor Ponta, al doilea personaj major al scandalului ultimelor zile este liderul UNPR, Gabriel Oprea, adică omul a cărui decizie poate duce la căderea guvernului ori, dimpotrivă, la menținerea lui, asta din urmă fiind și opțiunea anunțată oficial de el. Motiv pentru a i se arăta pisica de către structuri, într-un mod original: prin intermediul unei așa-zise scrisori trimise de Vanghelie.

Cum e greu de crezut că, după cîteva luni de pușcărie și cu perspectiva unor ani grei în față, lui Marian Vanghelie îi mai arde de soarta PSD și a lui Victor Ponta, e mai mult decît probabil că scrisoarea trimisă de el liderului PSD, pe fondul ultimului scandal, are altă motivație decît cea aparentă. (Mai ales că metoda folosirii celor de după gratii pentru a se da semnale altora din libertate are deja tradiție solidă la noi). Concret, ea pare a fi un mesaj mascat de amenințare la adresa lui Gabriel Oprea, adică personajul care îi asigură lui Ponta continuitatea pe post.

„Mă adresez, deopotrivă, lui Victor Ponta, încă preşedintele acestui partid, cât şi tuturor membrilor PSD care trec, acum, printr-o perioadă tulbure, cu temeri pentru viitorul acestui partid pentru care am muncit şi în care am crezut cu toţii. Victore, nu este prima dată când îţi atrag atenţia că, prin mezalianţa cu Generalul Oprea, îţi sacrifici destinul politic şi, odată cu al tău, al întregului partid” scrie Vanghelie, iar asta pare să fie ”ambalajul” lucios pentru adevăratul mesaj, care urmează.

Iar acesta se ascunde în rîndurile de mai jos:

„Îi rog pe toţi aceia cărora li s-au înscenat şi fabricat acţiuni mediatice sau în justiţie să îşi amintească ce a făcut acest individ în perioada lui Adrian Năstase, alături de echipa Bittner(s.n.), altă alianţă nefastă pentru liderii de atunci şi pentru întregul partid, faţă de care m-am împotrivit cu fermitate. Dar justiţia de atunci acţiona corect, în sprijinul adevărului şi al dreptăţii, nu la comandă. Atunci am reuşit să scot adevărul la iveală şi să trec peste hopul dosarelor fabricate de Generalul Oprea cu ajutorul Procurorului General din acea vreme, care astăzi este secretar de stat în Ministerul pe care acesta îl conduce. Şi eu, şi alţi colegi am trecut prin acele momente de pericol, dar în aceste zile Generalul Oprea, prin oamenii lui de casă răspândiţi în toate instituţiile statului, îşi depăşeşte cu mult atribuţiile funcţiilor pe care le are, amestecându-se în actul de justiţie. (…) Victor, ştim amândoi că instituţiile abilitate ale României, dar şi cele internaţionale, cunosc cine este Generalul Oprea, ce a facut el în ultimii 20 de ani (s.n.) şi cum s-a folosit de justiţia din Romania nu în «interesul national», ci în propriul interes” mai scrie Vanghelie.

”Instituțiile abilitate ale României”, care știu totul despre Oprea, ”ce a făcut el în ultimii 20 de ani”, iată formule-cheie care au toate șansele să nu fi ieșit din gura lui Vanghelie, ci a SRI, ca un soi de avertisment pentru Gabriel Oprea să-și bage mințile în cap în ceasul al 12-lea.

Urmează oarece scurgeri de informații în presă privind acțiuni mai vechi ale lui Gabriel Oprea, menite să îi creeze probleme atît în relația cu PSD, cît și pe linie guvernamentală? Noi am paria că da. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Eu nu l-as banui pe Almanahe ca este in stare sa comita biliard intelectual. Vanghelie este bunutz la „pacanele”.

  2. […] sursa: inpolitics.rp […]

  3. Individu nu pare OK

  4. […] material publicat la acea vreme, afirmam că mesajul lui Vanghelie pare să prefigureze anumite dezvăluiri extrem de neplăcute la […]

  5. […] material publicat la acea vreme, afirmam că mesajul lui Vanghelie pare să prefigureze anumite dezvăluiri extrem de neplăcute la […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998