CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9686 RON DOWN | 1 USD = 4.5785 RON DOWN | 1 GBP = 5.8072 RON DOWN

UPDATE SRS: Ciolos – ofiter acoperit al serviciilor?

2 comentarii / 3199 vizualizări / 29 martie 2016

Premierul Dacian Cioloş a lansat o tiribombă. Fără ca nimeni să-l întrebe. S-a băgat într-un uriaş scandal. Nechemat. Este vorba despre cartele prepay. Cartele prepay au fost de mai multe ori obiect de dispută naţională. Dar şi internaţional. Serviciul Român de Informaţii a încercat să le interzică. Curtea Constituţională s-a opus. Sub motiv că este anti-constituţional. Şi s-a băgat în ciorbă prim-ministrul. Tehnocratul. Şi lansează în spaţial mediatic o veritabilă bombă. Cum că Statul Islamic se foloseşte de aceste cartele româneşti. Curat murdar. Să vedem cât de văzduhist este Dacian Cioloş!
Orice sistem de securitate, din orice timp şi din orice stat, dispune de putere. Iar puterea are tendinţa să nască putere. Cu alte cuvinte, orice serviciu secret vrea să obţină mai multă putere decât cea pe care i-o oferă, cu generozitate, sistemul politic. De ce ar face România excepţie?
SRI ar dori să controleze tot. Tot ce mişcă în spaţiul virtual. Tot ce mişcă în materie de comunicaţii telefonice. Tot ce mişcă, în general. Cine îi imputa acestei instituţii această lăcomie de a avea din ce în ce mai mult este cel puţin nebun. Pentru că apetenţa Serviciului pentru o putere mai mare este cât se poate de firească. Nefirească este disponibilitatea celor care acordă această putere. Puterea SRI este dată de Parlament. Şi, într-o oarecare măsură, de Guvern. Care este parte a Executivului. Cealaltă parte fiind instituţia prezidenţială. Dar, atenţie! Prudent, preşedintele Klaus Iohannis nu s-a pronunţat în legătură cu cartele telefonice pre-plătite.
Dar cine s-a pronunţat? S-a pronunţat societatea civilă. Care spune că un control al acestora încalcă drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului. Şi s-a mai pronunţat Curtea Constituţională. Care afirmă, negru pe alb, cum că un asemenea control al cartelelor preplay contravine legii fundamentale a statului. Şi, în aceste condiţii, sare ca ars un premier de avarie. Tehnocratul. Domnul Dacian Cioloş. Cel îl mână pe acest Dacian Cioloş în luptă?
Aş vrea să fim clarificaţi cu câteva elemente esenţiale:
1. Domnul Dacian Cioloş, în calitatea să de prim-ministru, îşi permite să informeze opinia publică internă şi externă cum că asemenea cartel preplay au fost utilizate de terorişti pentru punerea la cale a loviturilor care au îngrozit întreaga lume. Cartele româneşti. Nu aduce nicio dovadă în acest sens. Afirmaţia sa poate pune pe butuci România. Face acest stat complice la recentele atentate.
2. Din câte ştiu, prim-ministrul, în România, răspunde, în primul rând, de buna administrare a treburilor statului. Din câte ştiu, sau poate mă înşel, cine ştie, acest Guvern este unul de avarie. Un Guvern de un an. Un Guvern lipsit de orice fel de suport politic. Un Guvern tolerat. O găselniţă nefericită a principalelor partide politice. Şi tot din câte ştiu, de un an şi ceva avem un preşedinte ales de popor. În persoana lui Klaus Iohannis. A cărui principală misiune este fix siguranţa naţională. De unde până unde se erijează Dacian Cioloş în veghetor al siguranţei naţionale? Sau, Doamne fereşte, este trimis la înaintare? Şi atunci, de către cine?
3. Nu este oare rezonabil ca cetăţenii României să primească câteva dovezi sau măcar una singură, cum că aceste cartele preplay, utilizate pe teritoriul statului nostru, au fost folosite de terorişti? O asemenea dovadă nu există. Şi nici măcar indicii. În aceste condiţii, statul român este anatemizat. Chiar de premierul în funcţie.
4. Înainte să deschidă gură, înainte de a se da pe tobogan, nu ar fi fost firesc ca domnul Dacian Cioloş să îşi pune consilierii să facă o minimă investigaţie? Şi să ne spună şi nouă, clar, fără abureli, în câte ţări din Europa cartelele preplay există? Şi în câte ţări nu există. Şi în ce state din Europa interdicţiile privind aceste cartele au fost, ca şi la noi, declarate anti-constituţionale.
Am putea continua mult şi bine cu asemenea raţionamente. Dar nu are rost. În schimb, acum, pentru prima dată, cred că devine necesară o speculaţie. Fără a avea, recunosc, pentru moment, vreo probă în acest sens. Nu cumva acest domn Dacian Cioloş este, el însuşi, parte a “sistemului”? Aoleo! Nu o fi şi acest individ ofiţer acoperit? Şi dacă da, lucrează el pentru România? Adică pentru interesul naţional?(Sorin Roșca Stănescu)

 

UPDATE: Cioloș dezminte că ar fi ofițer acoperit. ”N-am fost și nu sunt și n-o să fiu niciodată și nu pentru asta spun niște lucruri. Spun pentru că eu cred că trebuie să ne însănătoșim și să lăsăm deoparte pe cât posibil astfel de interpretări de teoria conspirației, că iese un prim-ministru să spună niște lucruri pentru că are ceva ascuns să promoveze”, a declarat Cioloș, înainte de a participa la bilanțul ANAF pe 2015.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. srs=gunoi uman

    • ciolos = mizerie umana

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998