CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Star Wars in P.E.: Nu armelor controlate de roboti

1 comentariu / 2642 vizualizări / 12 septembrie 2018

Folosirea tehnologiilor avansate în situațiile de conflict ar putea declanșa o cursă a înarmării statelor, de manieră necontrolată, asupra căreia numeroase organizații internaționale dar și Parlamentul European și-au exprimat deja îngrijorarea. Astfel, printr-un vot dat astăzi, deputații europeni au solicitat Comisiei Europene, Consiliului European și statelor membre includerea acestui subiect pe agenda de priorități în negocierile UE și adoptarea la nivel internațional a unui instrument obligatoriu care să interzică sistemele de arme autonome letale.

Deciziile privind folosirea unor arme autonome letale trebuie luate doar de către oameni, iar folosirea acestora să fie încadrată de reguli stricte care să respecte drepturile omului și demnitatea umană, se arată într-o propunere de Rezoluție comună a grupurilor politice votată astăzi de Parlamentul European reunit la Strasbourg și care îi are printre inițiatori pe eurodeputata ALDE Norica Nicolai.

 

NoricaNicolaiALDE

”Inteligența artificială este o realitate din ce în ce mai prezentă care, într-un cadru nereglementat, riscă să devină un atentat la adresa securității și stabilității internaționale și la adresa indivizilor. Trebuie ca în utilizarea acestor arme să respectăm principiile dreptului internațional, ale dreptului umanitar și valorile noastre europene. Nu putem da puterea unei inteligențe artificiale să decidă dreptul unei persoane la viață sau la moarte. În acest context, lipsa oricărei răspunderi morale, etice și juridice poate genera o situație de haos, abuz și chiar de insecuritate globală”, a explicat Norica Nicolai motivele pentru care a inițiat această propunere.

ALDE_COLOR_DEF-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Le pasa atat de mult de drepturile omului de tocmai au votat sa ignore o intreaga serie de drepturi fundamentale si sa voteze pentru cenzura Internetului chiar astazi: https://www.facebook.com/aptiromania/posts/1829191147128828
    Or sa rada si cu… posteriorul de ei americanii, rusii si chinezii. Si dupa cateva momente de ras sanatos, se vor intoarce la lucru la sisteme de arme autonome. UE devine pe zi ce trece o gluma din ce in ce mai sinistra.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998