CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9725 RON UP | 1 USD = 4.5419 RON UP | 1 GBP = 5.7376 RON UP

Statuie ridicata ilegal? Baronul von Brukenthal, cautat de PSD la avize

4 comentarii / 3097 vizualizări / 15 septembrie 2021

PSD cere oficial ministerului Culturii să prezinte certificatul de urbanism și autorizația de construire a statuii baronului Samuel von Brukenthal, inaugurată zilele trecute de către președintele României, Klaus Iohannis, și primarul Municipiului Sibiu, Astrid Fodor, în Piața Mare din Sibiu.Conform unor surse din partid, motivul acestei solicitări îl constituie informația că statuia în cauză ar fi ”sărit” peste unele avize obligatorii.

Într-o interpelare parlamentară susținută azi, deputatul PSD Daniel Ghiță arată: ”conform prevederilor articolului 5 din Legea nr.120/2006 (Legea monumentelor de for public), amplasarea monumentelor de for public trebuie să se realizeze cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare privind urbanismul şi autorizarea executării lucrărilor de construcţii, precum şi cu avizul privind concepţia artistică a monumentului de for public, emis de Ministerul Culturii sau, după caz, de serviciile deconcentrate ale acestuia, în baza analizei realizate de Comisia Naţională pentru Monumentele de for public. Vă solicit să-mi comunicați dacă Primăria municipiului Sibiu sau Consiliul Local al Municipiului Sibiu au solicitat și au obținut de la Ministerul Culturii avizul privind concepția artistică a statuii baronului Samuel von Brukenthal și dacă a fost realizată o analiză în acest sens de către Comisia Națională pentru Monumentele de For Public. Totodată, vă solicit să-mi comunicați numărul și data eliberarii certificatului de urbanism și autorizației de construire emise de Consiliul Local al Municipiului Sibiu pentru această statuie”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Amplasarea statuii nu era oportuna: Ce a insemnat pt noi, romanii, acest Samuel Bruckenthal? Consecinta ”inchinarii” noastre la respectivul personaj este ca la disciplina istorie, nu se va mai preda nici o lectie despre Răscoala lui Horea, Cloșca si Crișan. Asa e cand la conducerea Țării se află un minoritar si arogant pe deasupra. Ni se predă numai ce ii place lui si ceea ce vine din istoria poporului lui.

  2. Von KLaus De Hermansdadt, Carol al III-lea al Romaniei, Baron de Kotroceni vrea si el, amaritul, sa ramina in istorie… Ar fi cam al doilea sas care conduce nu numai Transilvania romaneasca ci toata Romania Miticilor… Un Principe destul de curajos!

  3. Instanțele judecătorești, trebuie sa decidă demolarea statuii. In mod sigur, patriotul Ciolacu va solicita acest lucru.

  4. nai vrea sal pupi in cur pe patriotul ciolacu [boule]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998