CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Statul non-democratic. Consecinte

0 comentarii / 1423 vizualizări / 11 aprilie 2011

Sunt unii analisti politici, si nu ma refer aici la avocatii domnului Traian Basescu, care ma contrazic atunci cand afirm ca facem rapid translatia de la un regim autocratic la o dictatura. Dar si acestia recunosc acum faptul ca nu mai traim intr-o democratie. Atunci ce suntem? Sa utilizam, pentru moment, ceea ce pare a fi un numitor comun. Suntem o non-democratie. Cum este ea definita? Si care sunt consecintele?
Competitia libera intre partide este anulata prin fel de fel de trucuri. De natura legislativa. Legea electorala se schimba in functie de situatia PD-L. Daca PD-L cade in sondaje, cum se intampla acum, atunci, in interesul acestui partid, sunt mai utile alegerile de primari intr-un singur tur de scrutin. Pentru ca sistemul are tendinta de a perpetua ramanerea in functie a celor alesi data trecuta. Si astfel PD-L sare cu bine hopul localelor. In al doilea rand, alegerile sunt fraudate prin masuri populiste de ultim moment, care pot insela populatia dar agraveaza atat starea non-democratica, cat si mizeria. Si ne indreapta cu o viteza si mai mare catre dictatura. In al treilea rand, alegerile sunt furate. Prin cumparare de voturi cu bani pesin, cu caldari portocalii sau cu alte cadouri sau prin chiar jocul stampilelor. Sau al numararii. Sau prin buclele din soft. In al patrulea rand, alegerile sunt viciate prin asa-zisele dezvaluiri. Care au rolul de a-i compromite, in ultimul moment, pe adversarii PD-L sau chiar de a-i santaja. Iar in urma alegerilor, prin aranjamente netransparente, utilizand din nou biciul, santajul si zaharelul, Traian Basescu intentioneaza sa construiasca o noua “capodopera” guvernamentala prin care PD-L sa ramana la putere.
Sistemul parlamentar este anulat. Prin ordonante de urgenta. Mai multe decat oricand pana acum. Prin asumari de raspundere. Mai multe, in ultimii doi ani, decat in toti ceilalti. Prin fraudarea numararii voturilor in Parlament. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998