CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Statutul PSD, o hirtie igienica: traseistul Tudose, reprimit cu flamuri

3 comentarii / 3345 vizualizări / 8 ianuarie 2020

Președintele PSD Brăila, Ion Rotaru, a anunțat azi că Mihai Tudose a depus o cerere de adeziune la partid, urmând ca în zilele următoare să fie luată o decizie în acest sens de către conducerea organizației.

„Are adeziune de primire în partid. Este pe procedură. Azi, mâine, zilele astea se lămuresc lucrurile. Nu se pune problema acceptării sau neacceptării. Avem un număr de adeziuni depuse și ele sunt în studiu acum. În principiu nu sunt probleme”, a afirmat Ion Rotaru, conform Mediafax.

Rotaru a mai spus că vineri va avea loc și o conferință extraordinară la nivelul organizației județene pentru desemnarea delegaților la Congres, ceea ce trimite cu gîndul că precipitarea reprimirii lui Tudose în PSD are legătură cu certa sa desemnare ca delegat la congres.

Un singur mic impediment legal ar fi, dar pentru PSD acesta e un mic amănunt nesemnificativ, ca de obicei: statutul partidul prevede interdicția dezbaterii privind reprimirea unui membru după mai puțin de un an de la ieșirea acestuia din partid.
Mihai Tudose a abandonat PSD în favoarea Pro România pe 29 ianuarie anul trecut.

ARTICOLUL 34

”Solicitarea pentru reprimire în partid pentru persoanele care au fost sancţionate cu excludere sau şi-au pierdut calitatea de membru prin înscrierea în alte partide, poate fi luată în dezbatere şi aprobată de conducerea organizaţiei după trecerea unui termen de minim un an de la data excluderii sau a pierderii calităţii de membru”.

Ceea ce înseamnă că PSD Brăila poate demara discuțiile privind reprimirea lui Tudose mult după derularea conferinței care va stabili delegații la congres.
În plus, ar mai exista un impediment teoretic în privința reprimirii lui Tudose: art.217 prevede că ”Membrii grupurilor parlamentare excluşi sau care demisionează din partid au datoria morală de a renunţa la mandatul de deputat, senator sau europarlamentar obţinut prin susţinerea politică a PSD, astfel încât locurile lor să poată fi ocupate de cei care urmează imediat pe liste în circumscripţiile respective, potrivit dispoziţiilor Legii electorale şi Regulamentelor celor două Camere ale Parlamentului”.
Tudose a refuzat însă să demisioneze din calitatea de deputat pentru a ceda locul altui pesedist, el păstrîndu-și statutul pînă la obținerea demnității de europarlamentar pe lista Pro România, pe care, desigur, o va păstra și în noua carieră în PSD. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

 1. Pai, daca se incalca insasi Constitutia, si inca de catre cel ce a jurat sa o apere si sa o respecte, ce mai inseamna, acolo, un articol dintr-un Regulament de Partid, partid care mai e si „ciumat” pe deasupra?

 2. SA REVINA DACA NU SUNT RESPONSABILI DE CADEREA PSD….

  SAU POATE AU ALTE MISIUNI PE LINIE INFORMATIVA…

  IN REST DE MUNCA NU S A OMORAT NIMENI …..

  CINE A TRADAT O DATA, VA TRADA INTOTDEAUNA…..

 3. PSD-ul e in plina procedura de privatizare, tipic afacere securista…. este calea urmata de toate partidele, numai ca la PSD ramasesera niste „rezistenti” cu fumuri sociale si idee de doctrina social-democrata, astia incurca, nu Ciolacu, Firea, Tudose, Grindeanu, Ponta si tot neamul lor de „arondati”…Vom avea un singur partid, prezidential, sprijinit de factiuni cu vagi urme de alta doctrina…in fapt un soi de Frontul Democratiei etc, ala care se facea ca face opozitie la PCR sprijinindu-l. Cand s-a dat liber la afaceri securiste (o abominatie, avand in vedere ca SRI-ul e militar, dar n-a contestat nimeni ordonanta lui Nastase), cineva ar fi trebuit sa anticipeze ca se va ajunge la „comercializarea” politicienilor, implicit a partidelor…Culmea e ca ne intoarcem la stadiul de gastrula dictatoriala, acum mai prosti, mai ticalosi si muuult mai saraci…toate valorile alea pentru care s-a luptat (drepturile omului, pluripartidism, piata libera, etc, toate prevazute in Constitutie) au devenit caduce, clasa privilegiata, aia mai presus de lege, e mai numeroasa , mai primitiva si mai ticaloasa decat cea din comunism si vazand spre ce se indreapta Europa si lumea, in general, nici din afara n-avem sperante, pentru ca nu numai tara, dar si lumea te vrea prost…si Romania livreaza
  P.S. Am o mare nedumerire – acum, cand, clar, PSD-ul se aliniaza, ce se va intampla cu „dusmanii de clasa”, naivii care se incapataneaza sa creada ca societatea trebuie sa ramana civila, ca meritocratia trebuie sa stea la baza promovarii, ca traditiile sunt valoroase, ca educatia e mai mult decat niste diplome cumparate…d-astea vintige

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998