CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

Stelian Ion, furibund după decizia CCR: Predoiu are misiunea sa scape penalii

3 comentarii / 2356 vizualizări / 27 mai 2022

Fostul ministru al Justiției, useristul Stelian Ion, îl critică vehement pe actulul ministru, Cătălin Predoiu, căruia îi pune în cîrcă efectele deciziei de ieri a CCR privind Codul penal. Ion afirmă, într-o postare pe Facebook, că ministrul Predoiu ar avea misiunea de a scăpa penalii interlopi și din politică.

”Cătălin Predoiu ocupă degeaba postul de ministru al Justiției sau poate tocmai aceasta este misiunea lui acolo, să-i scape de dosare penale pe unii politicieni și interlopi.
I-am lăsat gata făcut, pus în dezbatere publică încă din data de 27 Iulie 2021, respectând transparența decizională, proiectul de lege privind punerea în acord a Codului Penal cu deciziile CCR (link în comentarii). Nici până astăzi nu l-a trimis către Parlament, deși termenul de transparență decizională s-a împlinit încă din 8 Septembrie 2021. Dacă l-ar fi trimis și ar fi cerut coaliției care îl susține și care îi asigură o majoritate suficientă pentru a trece proiectele, ar fi evitat astfel efectul devastator pe care îl poate avea decizia de ieri a CCR privind întreruperea prescripției răspunderii penale.
Dacă legea nu va fi modificată urgent, chiar înainte sa fie publicată decizia CCR în Monitorul oficial, toate dosarele penale în care ar fi fost depășit termenul de prescripție a răspunderii penale dacă nu ar fi operat întreruperea, inclusiv dosare de politicieni corupți sau interlopi periculoși vor putea fi închise prin prescrierea răspunderii penale. Dacă Iordache legifera activ pentru a scăpa grangurii de dosare, Predoiu îi face scăpați prin inacțiune.
Azi am depus la Parlament împreună cu colegii mei din USR proiectul pentru modificarea art. 155 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.
Le cer lui Ciolacu, Cîțu și Ciucă să îl votăm urgent pentru a rămâne într-un stat de drept. Îi cer ministrului Predoiu să înțeleagă că rolul lui la Minister era să se asigure și că statul de drept funcționează, adică legea este respectată, se aplică tuturor, iar cei care o încalcă trebuie să răspundă. Nu să fie scăpați de dosare pentru că ministrul Justiției uită legile prin sertare. Pentru aceasta nouă gafă impardonabilă ar trebui să își dea demisia.
Declarația lui Predoiu, prin care recunoaște că proiectul era deja finalizat la Minister, dar că încă mai așteaptă până îl trimite la Parlament, să vadă mai întâi motivarea CCR, este încă o dovadă a relei sale credințe sau a incompetenței crase. Problemele sunt cunoscute din decizia interpretativa CCR nr. 297/2018, însă publicarea în M. Of. a noii decizii ar avea ca efect suspendarea de drept a dispozițiilor art. 155 Cod penal care s-ar aplica asemenea unei legi penale mai favorabile” scrie Ion. (B.T.I.).

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Dar de ce nu cere, aceasta catastraofa de Steliam I ca dosarele sa se rezolve cu celeritate adica si cercetarea si judecata sa se faca in interiorul celor 10 ani, ca sunt destui ani. Dar nu, el vrea sa fie chinuita lumea (inculpatii) prin procuraturi si tribunale cate 15 ani si apoi sa fie achitati bietii inculpati. Lui Stelian I nu-i ajung 10 ani de cetcetare penala si judecata?

  2. „Le cer lui Ciolacu, Cîțu și Ciucă să îl votăm urgent”
    -jagardeaua nu mai vrea oug?

  3. Intarita-i drace pe fostii aliati, nu-i uita nici pe cei atuali !
    Scapa-ne de tradatori de tara si neam ! Arde-i in focul tau purificator !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998