CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Stelian Tanase: ”Basescu vrea sa-l mazileasca pe Boc pana in martie!”

0 comentarii / 1738 vizualizări / 12 decembrie 2011

Traian Băsescu vrea să-l mazilească pe Emil Boc până în martie și să-l înlocuiască cu un lider popular care să conducă un guvern economic, pe placul Bruxelles-ului, sunt concluziile analistului politic Stelian Tănase, după emisiunea pe care o găzduiește la Realitatea TV, unde a avut-o ca invitată pe Elena Udrea.

”Udrea nu prea a vrut să răspundă”
”Senzația mea a fost că ministrul Elena Udrea nu vrea să răspundă la întrebările mele referitoare la viitoarele remanieri sau la eventualitatea schimbării totale a Guvernului, în frunte cu premierul Emil Boc. A trebuit să o hrțuiesc cu mai multe întrebări. Am înțeles că Guvernul este încurcat și că Traian Băsescu nu a luat, încă, o decizie clară în sensul ăsta. Senzația mea este că Băsescu nu s-a hotărât încă ce să facă, sau, s-a hotărât pentru ianuarie și nu știm noi acum, în decembrie, care este decizia. Eu cred că Elena Udrea nu a vrut să răspundă deoarece știe că sunt probleme și că la Cotroceni sunt discuții în acest sens. Când eu am revenit cu întrebarea dacă va urma o schimbare totală a Executivului, cu tot cu Boc, ea nu a vrut să răspundă. Când am întrebat dacă ea va fi prim-ministru, s-a gândit puțin, și a refuzat să răspundă. Din această discuție, în primul rând, eu am înțeles că nu Boc decide ce se întâmplă la Guvern, ci doar Traian Băsescu. În al doilea rând, cred că Băsescu nu a luat încă o decizie clară după Summit-ul de la Bruxelles.

”Remaniere în martie sau deloc”
Cred că vrea ca până în martie să hotărască remanierile. Spun asta deoarece așa este logic. Toate termenele de la Bruxelles sunt până în martie. Dacă se face remanierea, se face până în martie, sau nu se mai face deloc. Părerea mea este că Băsescu vrea să-l mazilească pe Boc. Cu Guvernul acesta nu are nici o șansă în alegeri. Are nevoie de un lider popular care să schimbe imaginea pe care o are Guvernul. E nevoie de un guvern economic condus de un prim-ministru care să placă la Bruxelles. În momentul în care Traian Băsescu va găsi persona asta, vom avea remanierea. Și asta se va întâmpla până în martie sau deloc”, concluzionează Stelian Tănase. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998