CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Stelian Tanase: ”Blaga a fost tradat intr-o singura noapte, din cauza lui Basescu”

0 comentarii / 1273 vizualizări / 17 aprilie 2011

Președintele Traian Băsescu i-a chemat pe șefii de filiale ai PDL la Cotroceni și le-a poruncit să-l sprijine împreună cu el pe Emil Boc, deoarece nimeni altcineva nu i se mai poate opune lui Vasile Blaga, afirmă analistul politic Stelian Tănase, în exclusivitate pentru Inpolitics.

Fitilul premierului tehnocrat
”Acum două luni, toți liderii pedeliști au mers cu Vasile Blaga și i-au promis sprijinul lor pentru a câștiga conducerea PDL. Momentul a fost acela în care președintele Traian Băsescu l-a criticat pe Emil Boc și a spus că dorește înlocuirea acestuia cu un tehnocrat. Atunci, majoritatea suflării pedeliste a crezut că Băsescu îl vrea pe Boc schimbat. Câțiva lideri de filiale s-au opus, oficial. De aici, Băsescu a tras concluzia că Boc are sprijinul șefilor de filiale. I-a chemat pe aceștia la Cotroceni și nu doar atunci când aceste întâlniri au fost sesizate de presă. Acolo a fost o permanentă perindare. Le-a spus textual acestora că el Băsescu îl susține pe Boc deoarece nimeni altcineva nu i s-ar putea opune lui Blaga.

Băsescu are încă o putere foarte mare în cadrul PDL, deși este un om politic în declin. El s-a mutat cu oameni și bagaje în tabăra lui Emil Boc. Ăsta a fost semnalul pentru cei care credeau că Băsescu l-ar fi susținut pe Vasile Blaga. L-au părăsit pe Blaga într-o singură noapte. Dacă anunțarea candidaturii ar fi fost făcută cu două luni în urmă am fi avut surpriza să vedem că toți cei care zâmbeau fideli în jurul lui Boc s-ar fi aflat, atunci, printre susținătorii lui Vasile Blaga. Informațiile pe care vi le spun sunt sută la sută sigure, le am din surse de încredere, de la Cotroceni și nu numai”, susține Stelian Tănase. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998