CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Stelian Tănase: ”BVB i-au tras un sut în gură lui Traian Băsescu!”

0 comentarii / 1425 vizualizări / 6 martie 2011

Înfrângerea din weekend a celor trei intelectuali care se dau drept reformatori – Preda, Macovei și Voinescu – reprezintă un șut în gură primit de președintele Traian Băsescu care i-a parașutat pe cei trei în PDL să se opună grupării BVB, explică analistul politic Stelian Tănescu, în exclusivitate pentru Inpolitics.

”Preda, Macovei și Voinescu nu sunt reformatori”
”De unde până unde sunt cei trei, Cristian Preda, Monica Macovei și Sever Voinescu, niște reformatori? Să fim serioși. Nu am văzut nici un program serios de reformă, de alcătuit un statut cu totul nou, reformator. Singura ”reformă” a PDL a fost noaptea în care a trecut de la stânga la dreapta pentru că așa a vrut Băsescu. Eu am nevoie de 20 de ani să îmi schimb părerile, ei au avut nevoie de o singură noapte. În partidul asta e gheață la mal. Nu s-a schimbat nimic și nici nu o să se schimbe prea curând.

”La congres se va juca cu cuțitele pe masă”

La congres se va juca cu cuțitele pe masă, cineva e plin de sânge, cineva câștigă. Dar, partidul nu este dispus să se schimbe. Cristian Preda, Monica Macovei și Sever Voinescu nu sunt reformatori. Asta este o vrăjeală a presei. A fost o luptă între grupări. Între gruparea lui Blaga, Berceanu și Videanu și niște unii care au fost parașutați în partid de Traian Băsescu. Ei nu au absolut nici o susținere într-un partid care este, orice ar fi, un organism viu. Normal că PDL se opune unor oameni fără susținere și putere politică, oameni care vin și moralizează. A fost de ajuns că îi lasă să candoideze la funcții înalte fără să aibă cinci ani vec hime.

”Ungureanu s-a alăturat taberii câștigătoare”
Înfrângerea lor este un șut în gură dat lui Traian Băsescu. În PDL se va face reformă doar când Berceanu și Videanu vor fi într-o tabără iar Blaga în altă tabără. S-au mai întâmplat lucruri interesante în weekend. Ungureanu s-a alăturat taberei câștigătoare după ce spusese, în prealabil, că el se luptă pentru reformă. Cu toate astea, rețineți, filmul talibanii și reformiștii nu există”, a concluzionat Stelian Tănase. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998