CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Stelian Tanase: “Crin vrea sa se transforme intr-un nou Basescu!”

0 comentarii / 1431 vizualizări / 7 martie 2010

Sistemul de vot pe liste care a fost introdus la Congresul PNL este “un sistem neliberal”, menit sa opereze niste minore reglari de conturi si sa-l transforme pe Antonescu intr-un nou Basescu, in sens de stapan suprem al unui partid, avertizeaza analistul politic Stelian Tanase, pentru Inpolitics.

“Votul pe liste, o absurditate de proportii”
“Liberalii or fi vazut ca a mers modelul Basescu si vor sa il ajute pe Crin Antonescu sa se transforme intr-un nou Basescu. Altfel nu se exlica introducerea votului pe liste, care este o absurditate. De fapt, cu totii am vazut un Congres ratat care a urmarit niste mize infime: scoaterea din joc a lui Ludovic Orban si Calin Popescu Tariceanu. Altceva nu a contat si nu s-a discutat deloc despre aspecte doctrinare sau despre reforma. Listele sunt cel mai mare rau care s-a petrecut in PNL. Cand il critica in trecut pe Tariceanu, Antonescu era un mare inamic al listelor. Daca s-ar fi votat in trecut pe liste, Crin nu l-ar fi invins pe Tariceanu. Acum, vrea listele. Asta se intampla deoarece, atunci cand esti in opozitie, iti doresti o cale sa ajungi la putere dar, cand ajungi, in sfarsit, acolo, minimalizezi posibilitatile prin care poti fi resturnat. Asta a facut acum Crin Antonescu”, explica Stelian Tanase.

“Mini-dictaturile locale ale PNL”
Pe de alta parte, adauga analistul, votul pe liste isi va pune amprenta si asupra teritoriului, fapt ce va facilita aparitia unor “dictaturi locale”. “Votul acesta pe liste este o gafa de proportii. In primul rand, vicepresedintele ales in acest mod nu se va simti responsabil fata de cei care l-au votat fiindca, aici e smecheria, votul a fost dat la gramada. Responsabil pentru toate actiunile va fi seful de lista, respectiv Crin Antonescu. De asemenea, lista va naste demoni in teritoriu. Fiecare sef de filiala isi va face o lista si vai de cei care nu se regasesc pe ea. Vor fi mini-dictaturi liberale in teritoriu. Cum sa mai atragi in partid categoriile liberale ale societatii daca o sa ai medici, profesori, avocati sau mici intreprinzatori care nu se regasesc, din varii motive si diverse jocuri, pe listele unui anumit sef de filiala?”, se intreaba, retoric, Stelian Tanase. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998