CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Stelian Tanase: ”Curtea de Conturi sa faca o verificare la BOR”

0 comentarii / 1489 vizualizări / 26 martie 2012

Deoarece politicienii noștri cotizează la greu, în anii electorali, bani în traista Patriarhiei, ar fi interesant ce ar scoate la iveală o verificare a Curții de Conturi, la BOR, afirmă analistul Stelian Tănase.

”Cum vine campania electorală, e bine să nu te pui rău cu popii ca să nu te afurisească, sau mai rău să rostească numele altor candidaţi în biserica la slujbe, să înţeleagă baba sau cersetorul, necăjitul venit să se închine, că trebuie să voteze cu altul. Sorin Oprescu, e supertiţios şi cu frica luI Dumnzeu – descopăr acum. Tocmai a băgat în traista Patriarhiei 2,5 milioanen de euro pentru Catedrala Neamului. Patriarhul a uitat pesemne anunţul pe care l-a făcut cîndva că o va ridica numai din banii bisericii şi din donaţii particulare (…) Cum şi guvernul a dat niste parale, vreo 10 milioane, e de bine. Politicienii noştri cotizează la greu, mai ales în ani electorali. Se dau bine cu patriarhul Daniel. Fireşte nu din banii lor, că nu o fi proşti, din banul public, că e mai sănătos. Nu e un păcat ca preacurvia, crima, minciuna, mindria… Dar pîna la 200 milioane euro, cît va costa totul, mai e ceva. Nu-mi fac griji pentru patriarh, îi va strînge pînă la ultimul şfanţ, e priceput.

”Catedrala Neamului, ca o sală de sport”
E criză, lumea e săracă. Nici bugetul statului nu se simte prea bine. Aşa că Daniel strîngătror, face ban cu ban ca să îşi vadă visul cu ochii. Cum este visul lui ? Vor încăpea în catedrala la slujbe cît într-o sală de sport, 5000 de credincioşi. Clădirea va avea 100 m inaltime, 114 lifturi, 700 locuri de parcare. Restul de buget se rezolvă la alegerile Parlamentare, cind se Patriarhia va cere alţi bani. Se vor înghesui destui politicieni naivi să cotizeze. Mă intreb cind va face o verificare la BOR, Curtea de Conturi. Cand vom afla ceva despre afacerile care se învirt în biserică. Ar fi ceva”, scrie Stelian Tănase, pe blog. (R.G.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998