CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Stelian Tanase: De ce investeste Puterea sume imense in ofiterii acoperiti

1 comentariu / 1795 vizualizări / 19 mai 2015

Președintele TVR, Stelian Tănase, care a cerut în mai multe rînduri serviciilor secrete să-și retragă ofițerii acoperiți din instituție, explică, pe blogul propriu, de ce s-au înmulțit în ultimii ani acoperiții din presă și de ce se cheltuie sume imense de la buget cu ei.

”Azi există mai mulți ciripitori decît în urmă cu 25 de ani. Industria asta a prosperat. Românii au un talent desavîrșit la ciripit, la încondeiat. Cu cei de dinainte de 89 nu prea am probleme pentru că îi recunosc ușor(…) Recunoști un securist de la o poștă. Imposibil de confundat, le este scris pe frunte ocupația de bază „ciripitor „. Mai greu este cu cei recrutați din 199o încoace. Aici camuflajul e mai bun pentru că s-a diversificat. Fac pe proștii sau pe deștepții, sunt imbrăcați modest sau cu haine de firmă, sunt manierați sau grosolani. Tipologia lor e din ce în ce mai diversă. Trebuie să îți încordezi bine auzul ca să distingi în puzderia de zgomote din jur acel ciripit specific delațiunii. Unii guiță, alții cotcodăcesc, unii croncăne, alții miaună, unii latră, alții piuie” scrie jurnalistul.

”Cum am avut bucuria să fiu turnat din fragedă tinerețe, din studenție, am căpătat un al 6-lea simț, dar și un fel de paranoia – văd în jur numai securiști, ciripitori, ochi albaștri. Nu ar trebui pentru că mai nou suntem supravegheați cu sateliți, ni se ascultă telefoanele 24/din 24 de ore, online-ul este citit de terți. Accentul a trecut de la om la tehnică. Se spionează dacă ai amantă, ce bani duci acasă, ce relații ai cu copiii tăi, pe cine votezi, cum te descurci cu nevasta, cu cine faci sărbătorile, pe cine detești. Să recunoaștem că se cheltuie bani mulți pe nimicuri: bugetele se duc pe ele. Pentru cei care dețin puterea – e vorba de un întreg grup social – finanțarea unor asemenea activități este esențială pentru a rămîne cocoțați sus. Nu spitale, nu școli, nu autostrăzi, dar masiv investit în servicii, rețele de informatori și în tehnică de supraveghere” mai spune președintele TVR. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Stelica, las-o ca macane. Ai umplut iar TVR de basisti, sorosisti,macovisti si ong-isti cu un miros pestilential de la pupatul desantat in trei litere basiste,nutzyste si a camarilei aferente.Mai trebuie sa o aduci pe rodica culcer sefa la departamentul se stiri si tvr va merge in directia fara intoarcere.Mare diferenta fata de emisiunile ce le faceai cu dinescu la televiziunea lui vantu, interesanta transformarea cameleonica a propriei constiinte.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998