CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Stelian Tanase: ”Pedelistii cara cu masina dosare din ministere”

0 comentarii / 1703 vizualizări / 30 aprilie 2012

După alegerile locale, în PDL va izbucni „marea răfuială” pentru conducerea partidului, afirmă analistul politic Stelian Tănase, pentru Inpolitics, el fiind de părere că Emil Boc „e terminat”, Vasile Blaga e „cel mai influent om din PDL” iar Elena Udrea „nu mai are nici resurse financiare, nici politice”. Totodată, analistul e de părere că, în prezent, prioritatea PDL este aceea de a dosi dosarele şi actele compromiţătoare din ministerele care vor fi cedate USL. Cât despre Roberta Anastase, Stelian Tănase nu are nici un dubiu: „o proastă paraşutată de Traian Băsescu la Camera Deputaţilor”.

„Partidele nu iubesc opoziţia. Ele văd opoziţia ca pe o pedeapsă, o traversare a deşertului. PDL a căzut de la putere fără să se aştepte. Cei de la palatul Victoria au fost luaţi prin surprindere. Nu au făcut nici măcar calculele elementare, de bun simţ. Am aflat că de la un minister se cărau dosare cu maşina. Când cazi ca guvern, e ca şi cum ai pleca la mare: faci curăţenie generală, speli geamurile, pui lucrurile în ordine. Însă, pedeliştii nu se aşteptau să piardă puterea. Nu au apucat să şetrgă lucrurile, să închidă dosarele. Acum, prima grijă a pedeliştilor este asigurarea acestor probleme. Unii au crezut că sunt eterni la putere şi au fost imprudenţi. Acum câţiva ani, am mai avut un caz de ministru care s-a considerat intangibil: este vorba despre Monica Iacob Ridzi. Ea a crezut că se bucură de o protecţie foarte puternică. A avut surpriza să vadă că, atunci când a fost acuzată în mod oficial, toată lumea şi-a luat mâna de pe ea. Este posibil ca, acum, justiţia să poate avea acces la nişte dosare la care, într-o altă situaţie, nu ar fi avut acces”, precizează Stelian Tănase.

„Emil Boc este terminat”
Pe de altă parte, analistul afirmă că Emil Boc „este terminat” din punct de vedere politic, pe linie de partid. „A fost presat să plece la Cluj sub forma unui agriment: Boc pleacă acolo pentru a candida la primărie, iar nimeni din partid nu anunţă că el a fost demis din funcţia de preşedinte. Nu puteau face altceva. Adică, Boc nu e bun pentru PDL, dar, este bun pentru Primăria Clujului? Formula de acum, impusă la vârful PDL, este un preludiu al demiterii lui Emil Boc, după locale.

„Blaga, cel mai puternic om din PDL”
Vasile Blaga este cel mai influent om din PDL în aceste momente. Boc nu mai conduce, el nu mai e sunat de nimeni cu privire la o candidatură sau alta. Marea răfuiala din PDL va avea loc după alegerile locale. Cât despre Elena Udrea, ea va mai fi protejată o perioadă de Traian Băsescu dar, în partid, nu se omoară nimeni după ea. Elena Udrea nu mai are resurse politice şi financiare.

Marea răfuială din PDL
După locale, în PDL se va da o mare bătălie pentru putere şi cred că Vasile Blaga va aduce o nouă gardă la vârful partidului. Sigur va izbucni o răfuială generală deoarece pedeliştii nu s-au aşteptat că Guvernul MRU o să cadă cu adevărat. Foarte greu au înghiţit acest eşec. Cazul Sorinei Plăcintă, şantajată pentru a nu vota moţiunea, arată gradul de degradare din sânul PDL.

„Roberta Anastase este o proastă paraşutată la Cameră”
Pe de altă parte, nu ai ce să faci bine cu oameni de caliberul Robertei Anastase. Ea e proastă, de vină sunt alţii. Ea a fost paraşutată de Traian Băsescu peste capul tuturor şi i s-a dat Camera Deputaţilor de parcă ar fi fost o republică bananieră. Nu de puţine ori, mai cu seamă în ultimile luni, Roberta Anastase a făcut declaraţii de mahalagioaică. Toate acestea ne arată că va urma un an politic spectaculos, vom avea ce scrie”, conchide Stelian Tănase. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998