CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Stelian Tanase: ”UDMR va face jocurile si dupa 2012”

0 comentarii / 1454 vizualizări / 2 decembrie 2011

Ultimul sondaj IMAS certifică faptul că UDMR va face, cel mai probabil, jocurile după alegerile din 2012, dacă USL nu reușește să câștige peste 50% din voturile românilor, afirmă analistul politic Stelian Tănase.

”Pe muchie de cuțit”
”Dacă citeşti ultimul sondaj IMAS nu poti decît sa constaţi stabilitatea in 2011 a electoratului românesc- cel puţin în felul în care se exprima prin chestionare. Daca tendinţa aceasta se menţine, atunci lucrurile sunt clare. E de aspteptat ca abia acum, în trimestrul 4 2011 şi în 2012 lucrurile să capete capete o altă dinamică. Mă întreb care va fi aceasta ? PDL gravitează sub 20%, cu o medie de 17%. USL face ceva peste 50%. La limită, între 51-52,% mai slab ceva ca în 2010, dar se mentine pe o majoritate care dacă se realizează şi la urne urmează să formeze guvernul dat de o majoritate parlamentară pe care Băsescu nu va putea să o ignore. Totuşi de la acest raport de forţe pe muchie de cuţit, se pot întîmpla multe. Trebuie să avem în vedere marja de eroare plus minus 3%. Aceste trei procente s-ar putea dovedi decisive la anul. Între 51% şi 48% este distanţă de la cer la pamint. În plus, încă nu se văd ăn acet sondaj efectele scandalulul Geoană. S-ar putea ca în decembrie USL să scada pentru prima dată în ultimii doi ani sub 51%.

”UDMR va da majoritatea pe care o dorește”
În fond, miezul acestei dispute, mai ales pentru USL, este exact acesta – să obţină 51%. Procentele Partidului Poporului care stă bine în acest sondaj, (dar mai prost decit în altele) – mereu peste 10% arată acest lucru. Dar cit va face UNPR? Va adăuga ceva la zestrea actualei Puteri ? Deocamdată nu există în sondaje, deşi ar trebui prin mulţimea de primari şi consilieri racolaţi de la PSD să se simtă. Dacă USL va fi la ceva peste 40 în 2012, şi nu va face singur 51%, va rămîne – în lipsă de aliaţi – în Opoziţie, trimisă acolo de o coaliţie PD- PP-UNPR. În acest caz, UDMR va face jocurile.Adică va da majoritatea pe care a o va dori”, scrie Stelian Tănase, pe blog. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998