CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Stirea anului: s-a lansat jocul pentru copiii romani ”Fugi de munca”

1 comentariu / 3174 vizualizări / 1 martie 2018

Pe vremea cînd copiii comunismului erau educați prin jocuri să nu se supere pe frați ori să reconstituie luptele dintre daci și romani, cei din capitalism învățau să-și plaseze economiile prin jocuri gen ”Monopoly”. După revoluție, românii au devenit, la rîndul lor, capitaliști, dar au decis să sară peste ”Monopoly” direct la ”Fugi de muncă”. Pentru că, da oricît de greu de crezut ar părea, a devenit realitate jocul care te antrenează să chiulești de la muncă ori să fentezi șefii.

Pe piața autohtonă a apărut relativ recent un joc despre care aflăm de la firma producătoare că e 100% românesc, ba chiar că ar fi ”tradițional”.
Se cheamă ”Fugi de muncă”, e de tip Party-game și a fost creat de firma Realitopia Game.

Cum se joacă: Dai cu zarul, muți pionul într-o locație nouă și-ți adaugi zilele pe calendarul de pe marginea hărții. Primul care termină luna câștigă.

Descrierea jocului, făcută chiar de creatori:
”Fie pentru că te-a prins Șeful trăgând chiulul, fie că te-a scuipat vreo babă în tramvai, timpul pentru tine poate trece mai repede sau mai încet. „Fugi de muncă” este un „party game” pentru oameni leneși, delăsători și superstițioși.
Jocul e simplu: timp de 4 săptămâni ai obligația (morală) să fugi de șefi. Dacă vreunul te prinde și nu ai învoire îți dă timpul înapoi. Primul care termină luna (cel mai dibaci chiulangiu) câștigă.
Fugi de Muncă. Joc tradițional românesc! Prin rotație, fiecare jucător ajunge în pielea șefului care aleargă după subalterni. Jucătorul care prinde într-o lună cât mai mulți chiulangii, ori cel care e prins cel mai rar câștigă”.

Apariția jocului, comercializat în magazine de prestigiu, precum Cărturești, a fost semnalată pe Facebook de sociologul Vasile Dîncu, care nu își ascunde stupefacția:
”Jocurile reprezintă metode de educatie, forme de socializare prin care copiii învață roluri pentru viitor, dezvoltă atitudini și credinte, interiorizează norme sociale. Am descoperit cu surpriză acest joc care îi învață pe copii cum sa fugă de muncă. Este un joc cu patru pagini de instrucțiuni aproape imposibil de inteles de către copii, imi spunea un prieten care are doua fetițe foarte destepte. Ar fi singura salvare, sper ca piticii nostri vor ajunge la concluzia că e mai complicat sa fugi de muncă decât să muncești. Dincolo de asta, parcă tot mai multe lucruri devin horror în minunata noastră patrie!” mai scrie sociologul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Jocul „Fugi de Munca” nu se adreseaza copiilor ci adultilor cu simtul umorului.
    Intr-adevar, persoanele mai tinere au nevoie de ceva explicatii pentru se putea bucura de acest joc.
    Textele, grafica si modalitatile de promovare alese de Realitopia se incadreaza in categoria „pamflet” si trebuie intelese ca atare.
    Va multumim pentru interesul acordat!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998