CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Stirea care va face sa explodeze teoriile conspiratiei: Gates si tintarii programati sa moara

9 comentarii / 5831 vizualizări / 28 aprilie 2021

Un scandal în creștere are loc la această oră în SUA, după anunțul autorităților din Florida că începe aplicarea unui experiment științific care, anul trecut, făcea turul presei mondiale mai mult ca știre de divertisment. Acum, el devine realitate și oamenii începă să înțeleagă că nu e de glumă, iar consecințele ar putea fi dramatice.

Anul trecut, în august, aflam din presa lumii că autoritățile din Florida au aprobat aplicarea unui program științific prin care sute de milioane de țînțari modificați genetic urmau să fie eliberați în statul amintit, începînd cu acest an.

Operațiunea a început în aceste zile, dar odată cu ea și mari scandaluri și controverse.

Experimentul se înscrie în efortul de a controla specia țînțarilor, responsabilă de răspîndirea unor boli grave precum Dengue, Zika sau febra galbenă, precum și viermele inimii la animale de companie și animale.
Cum funcționează mecanismul respectiv: specia de țînțar modificată genetic, denumită OX5034, a fost ”concepută” pentru a produce femele care mor în stadiul larvar, cu mult înainte de a putea produce ouă și de a crește suficient de mult încât să muște și să răspândească boli. Ținta sunt femelele de țînțar pentru că doar ele înțeapă oamenii, spre deosebire de masculi care se hrănesc cu produse vegetale.

Proiectul este privit, însă, cu mari rezerve atît de ONG-uri de mediu – care vorbesc de un experiment de tip Jurassic Park -, cît și de localnici, din mai multe motive. E vorba de lipsa unei analize temeinice a riscurilor de mediu ori de temerea că în rîndul populației de țînțari ar putea apărea alte mutații genetice, pe cale naturală de astă dată, care să ducă la efecte catastrofale. De faptul că oamenii se simt cobai ai unui experiment imens, pe care îl numesc chiar o formă de terorism din partea propriilor autorități.
Dar, mai ales se ridică întrebarea: dacă un țînțar poate fi programat genetic să moară la un anumit moment, nu s-ar putea aplica același lucru, într-o zi, la oameni?

O controversă care va alimenta puternic mai vechile ori mai actualele teorii ale conspirației privind depopularea controlată a planetei, teorii care au explodat în anul pandemiei.

Iar faptul că firma Oxitec, care a creat țînțarii modificați genetic e susținută financiar de Bill Gates, cel care a investit milioane de dolari în experiment, nu va ajuta deloc. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. Deci pana la urma asa o sa apara Florida Man, supereroul cu puterea prostiei. Si noi care credeam ca exista deja…

 2. Concepte și tehnologii moderne, precum „inginerie genetică”, „inteligență artificială”, „nanoroboti-
  ca” etc., se pare că iarăși au aprins imaginația unora care, nemaiîncăpând în „lumea asta mică”,
  încep să se viseze „Dumnezei”.
  Iar dacă am ajuns să credem că suntem atât de inteligenți cât să ne luăm de piept cu natura, și
  să o „biruim” aventurându-ne în „îmbunătățiri genetice”, răspunsul nu poate fi decât unul singur:
  – Nu avem nicio șansă.
  Iar o planetă „de rezervă”, nu avem. Și, Doamne-ferește, ca, tocmai „îmbunătățirile” noastre (in-
  clusiv „noile vaccinuri”!), să nu declanșeze mutații cu adevărat ucigașe. Pentru noi, sau pentru
  generațiile viitoare, cărora le putem lăsa, astfel, un „frumos cadou”, semn al trufiei noastre, ne-
  stăpânite.
  Chiar nu vom fi învățat că semnul celei mai înalte inteligențe e tocmai acela de a ști să trăim în
  armonie cu natura, să-i înțelegem / acceptăm legile, și nu să ne „luptăm” cu ea?

  Cum vedem, cei ce se pretind a fi „stăpânii lumii”, se împart „în smintiți și în mișei”.
  De la „experimente pașnice” și până la noi arme, sau noi metode de control asupra omenirii, nu-i
  decât un pas.
  „Tot ce se poate întâmpla, se va întâmpla”. Dar natura, „are leac” și pentru așa ceva.
  În fond, încă o extincție, pe lângă cele câte vor mai fi fost, nici n-ar însemna mare lucru.
  Cine să-i oprească, cine…

 3. Daca nici acum nu se vede in clar „semnatura” lasata ..operei..operatiunii sau operatiunilor fara de sfarsit…

 4. E razna! Pai, animalul ala, fara femele o sa vina sa se puiasca cu ocrotitul de UE gandac de fag… ori lasam planeta cu naturelul viril, cum ne invata Oana lui Ciolos si verzii micronului, ori planificam paduchii si alte ganganii scarboase sa nu deranjeze omenirea…sau e doar o noua repetitie, probabil o noua cauza de inchis in case – ganganiile ucigase din motive hormonale…Oricum, am inteles ca planeta nu e musai sa fie salvata numai de noi, si alte specii o incurca (pe ea sau pe cei ce si-au facut planuri in legatura cu ea…)
  P.S. O fi corect politic sa „experimentezi” numai femelele, ori pacatul lor e ca sunt carnivore?! Ma tot gandesc la vaccinurile „sexiste” (actuale si motivate de eventuale bolesnite viitoare, supermediatizate de adeptii Bigpharma) si ma trec fiorii…cand am lasat secta lui Mengele sa se perpeueze si sa ne hotarasca viitorul?

  • Țânțarii futăcioși ar putea miza pe femelele de securiști, singurii comparabili la dimensiunea organelor genitale, însă în Florida n-ar fi decât un grup de rezerviști și 2 băieți care au grijă și de d-na Carmen.

 5. […] Un scandal în creștere are loc la această oră în SUA, după anunțul autorităților din Florida că începe aplicarea unui experiment științific care, anul trecut, făcea turul presei mondiale mai mult ca știre de divertisment, se arată într-un material semnat de Bogdan Tiberiu Iacob pe inpolitics.ro. […]

 6. Chiar credeți ca omul, cu cele câteva simțuri ale sale, este capabil sa înțeleagă și sa modifice lucrarea Creatorului? Adică mii de ani omul a folosit unelte și arme primitive iar în ultimul veac și jumătate a ajuns la construirea și programarea calculatoarelor, modularea undelor electromagnetice, pe care nu le sesizează prin simțurile proprii, zborul în cosmos, folosirea laserului etc… și bomboana pe coliva adică programarea moleculara. Nu aveți impresia ca cele enumerate mai înainte, analizate în raport cu istoria multimilenara civilizatiei, sunt pentru om un know how. De unde a venit? asta e întrebarea! Explicația cu rezultatele cercetării științifice este vrăjeală pentru prosti!

 7. daca se intampa in Florida..e de bine!!!!!!

 8. […] Iar faptul că firma Oxitec, care a creat țînțarii modificați genetic e susținută financiar de Bill Gates, cel care a investit milioane de dolari în experiment, nu va ajuta deloc, scrie inPolitics. […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998