CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Stirea zilei: Guvernul Citu cere parlamentului sa voteze de urgenta acordul militar cu Ucraina

18 comentarii / 18695 vizualizări / 14 aprilie 2021

O știre care ar putea bate, prin implicații, scandalul demiterii lui Vlad Voiculescu: guvernul Cîțu a cerut parlamentului să aprobe în regim de urgență Acordul de cooperare militară între România și Ucraina, parafat în septembrie anul trecut la București. Un acord venit precipitat, într-un moment cam ciudat, în prag de campanie electorală la noi, și care azi lasă loc întrebării dacă nu cumva ucrainenii l-au solicitat știind cu precizie ce urma să se întîmple peste 2-3 luni. În urma acestui acord, România și-a dat, practic, acordul de a sprijini Ucraina în posibilul conflict militar cu Rusia.

Potrivit siteului umbrela-strategica.ro, proiectul de Lege pentru ratificarea Acordului de cooperare militară dintre România și Ucraina a primit aviz favorabil de la Comisia pentru Apărare a Camerei Deputaților, care este prima cameră sesizată și urmează să intre pe ordinea de zi a plenului.
Guvernul a cerut procedură de urgență pentru acest act normativ (care face parte din categoria legilor ordinare), solicitare care a fost aprobată de conducerea Camerei Deputaților.
Executivul a explicat în expunerea motivelor pentru emiterea actului normativ că „dimensiunea de apărare are relevanță în contextul mai amplu al situației din regiune, având în vedere interesul României de a susține parcursul și integrarea euro-atlantică a Ucrainei, prin dezvoltarea unui parteneriat funcțional prin identificarea domeniilor de cooperare de interes pentru ambele părți”.
Acordul de cooperare tehnico-militară a fost semnat în 5 septembrie 2020, cu ocazia vizitei în România a ministrului ucrainean al Apărării, Andrii Taran.
Înțelegerea prevede cooperarea între România și Ucraina în privința achiziției, furnizării, reparației sau modernizării echipamentului militar; vânzarea de licențe de producție a armament sau tehnică militară; derularea de activități comune de cercetare și dezvoltare în domeniul tehnico-militar; schimb de informații și experiență în acest domeniu.
Administrația prezidențială de la Kiev a recomandat recomandă țărilor NATO care se învecinează cu Ucraina să-și sporească starea de pregătire pentru luptă în contextul escaladării tensiunilor ruso-ucrainene.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

18 Comentarii

 1. Paradoxal, n-ar fi rau ca Parlamentul sa dea unda verde la acest act sinucigas.

  DOAR ASA RUSSIA ISI VA PUNE BINOCLUL PE ROMANIA, SI SA SCAPE POPORUL ROMAN DE CLICA TRADATOARE CARE ISI PRIMESTE COMENZILE DE LA berlin, paris, uashinton, londra briucsel si Hell aviv

  • Iti inchipui ca sub bocancul Moscovei o sa fie mai bine?
   Solutia nu este sa schimbam juggul, ci sa aducem la putere o clasa politica neinregimentata.
   Am facut un pas cu AUR. Acum sa vedem daca a fost un pas facut in directia buna sau pe un drum care duce nicaieri; ori undeva unde nu vrem sa ajungem.

   • Uite ca Polonia, Italia si Ungaria nu gindesc asa.
    Ele vad in Russia un partener nu un ocupant.
    Spre deosebire de noi care stam in genunci in fata ocupantilor americanci si ne futem viitorul doar pentru ca niste idioti vad peste tot mina Russiei si a Chinei

    • Polonia!? ha ha ha

 2. […] O știre care ar putea bate, prin implicații, scandalul demiterii lui Vlad Voiculescu: guvernul Cîțu a cerut parlamentului să aprobe în regim de urgență Acordul de cooperare militară între România și Ucraina, parafat în septembrie anul trecut la București. Un acord venit precipitat, într-un moment cam ciudat, în prag de… Continuarea aici: Stirea zilei: Guvernul Citu cere parlamentului sa voteze de urgenta acordul militar cu Ucraina […]

 3. pactul teroristo-zionist nato sau Noul Wehrmach vrea sa puna gheara pe Crimeea cu ajutorul subumanilor ukropi

  au mai incercat in anii 2103 -2014, cu putin timp inainte de reunificarea pasnica a Crimeei cu patria Russia.

  La Sevastopol au si gasit un ansamblu de cladiri pentru inchiriere, unde urmau sa-si stabileasca cartierul general, al nato , pentru Crimeea. Doar ca actiunea fulgeratoare si geniala a trupelor ruse i-a lasat cu ochii-n soare.Umilinta asta n-au uitat-o teroristii nato nici in ziua de azi.

  La ora actuala, Crimeea este poate cea mai aparata zona de pe glob.
  Orice actiune directa contra Crimeei este sinucidere pura.
  Ukropii ar vrea sa-si testeze fortele contra rusilor, chiar daca asta ar duce la disparitia Ukropistanului, dar americancilor le e frica de rusi si de consecinte.

  Cit despre noi romanii, ar trebui sa invatam din istorie.
  Ne-am mai dus odata cu nemtalaii unchiului nebun Dolphi impotriva Russiei , si ne-am trezit dupa 4 ani cu iudeo-bolsevicii lui Saul Brukner si a shidoavcei sifilitice Ana pauker peste noi.

  Noroc ca Boss Putin e un tip inteligent si are ac de cojoc pentru aventurierii astia dementi din nato

 4. Dincolo de ce zic trolii de serviciu, Rusia nu va ataca Ucraina în mod direct. Vor pune în practica deja patentatul razboi hibrid, cu omuleți verzi, atacuri cibernetice, dezinformare și subminarea economiei locale. Asta daca o vor face, evident.
  Acordul de care vorbește BTI e o chestie pur formala, prin care Occidentul se face ca ajuta Ucraina. Golanasii care au condus Ucraina nu-s cu nimic mai prejos decât ai noștri, poate doar mai inconștienți. Dupa 30 de ani de furat ca-n codru și de distrugere a statului local, o dau cu NATO si cu democrația. Ca sa-i apere de golanii de la Kremlin, impreuna cu care au devalizat Ucraina.

  • Liingene, daca Moscova vroia sa termine Ukropistanu, o facea demult.

   Chestia cu „atacuri cibernetice” sau energetice? ,subminarea economiei locale?? e un nonsens.
   Ukropii sint suficient de prosti ca sa-si traga singuri un glonte-n timpla.

   Isi distrug singuri tara, la fel cuim o facem si noi, la comanda stapinului, pentru asta nu e nevoie de „mina Moscovei”.

   Ukropii mai respira doar pentru ca vrea Russia ( si aici Russia greseste fundamental pentru ca ei ii vad pe ukropi ca pe fratii lor mai mici ). In loc sa-i lase sa se sufoce, rusii le livreaza gaze, petrol si energie electrica la preturi extrem de mici.

   In schimb americancii si camatarii shidovi, le iau toate resursele si pamintul pentru citiva shekeli, care le sint de folos ukropilor cit sa nu moara de foame si sa-si intretina aparatul represiv care-i tine la putere
   Nu degeaba i se spune „tara lui rothschild”

   dar ce sa stie postacii sorosisti, in afara de lozinci si propaganda antiruseasca?

   • :-)))) Imi place cum comentati. Aveti dreptate. Atat :-)))

 5. Cum sa semnam un acord militar cu Ucraina? Aia care nu respecta drepturile romanilor care sunt la ei acasa? Romania are teritorii romanesti ocupate de Ucraina. Ar fi o tradare nationala semnarea acestui tratat.

  • Guvernele României la trădări se pricep cel mai bine. Acordul e ca și semnat.

 6. Puțin a spus din 2014 ca numai în Moscova sunt 5 mil de persoane provenind din familii mixte ruso-ucrainene, fapt pentru care nu ataca Ucraina. Tot el a explicat ca nu pentru teritoriu a anexat Crimeea, pentru ca măicuța Rusia are destul. El a mai spus ca teritoriul Crimeii are legătură cu istoria poporului rus. Acum lucrurile sunt puțin mai complicate întrucât ukropii s-au pregătit de război 7 ani, în care au fost alimentați cu arme de yankei și englezi. Pe de alta parte a fost acordata cetățenie rusa multor persoane din estul Ucrainei. Pe cale de consecință, dacă ukropii vor vrea război atunci rusii vor întra fără grețuri să-și apere proprii cetățeni din Ucraina, care nu mai pot face fata singuri ukropilor. Una peste alta asta nu este treaba noastră, a romanilor! Noi trebuie sa trăim în pace cu vecinii pe care ni i-a dat Dumnezeu și dacă ne duce mintea trebuie sa curatam tara de lichelele pe care ni i-au pus în cap ocupanții.

 7. Bizonul retard este trimis in fata de yankey sa intre in gura Rusiei. Ce nu face un nemernic pentru o sapca!
  Bizonul si prlamentarii care vor adpta Acordul sa-si trimita la lupta nevasta, respectiv fiii si ficele!

  • Deja circulă ordinele de chemare a rezerviștilor.

   Dacă făceam armata, mă trimitea și pe mine Iohannis să-mi apăr mafia securistă. Mare păcat că i-am luat pe toți de proști. Acum pot primi ordine doar de la Dumnezeu, numai când e tandru și vesel.

 8. credeam ca ucraina e in razboi de cand cu crimeea……
  (ce nevoi speciale au????)

 9. […] Urgența militară peste urgențele românilor din Ucraina: Guvernul Cîțu a cerut parlamentului să aprobe în regim de urgență Acordul de cooperare militară între România și Ucraina, parafat în septembrie anul trecut la București. În urma acestui demers, România și-a dat, practic, acordul de a sprijini Ucraina în posibilul conflict militar cu Rusia. Sursa. […]

 10. Chiar ati inebunit? La un eventual conflict, voi guvernantii si toti parlamentarii sa fiti in prima linie. Voi o cautati cu lumanarea si nu noi oamenii de rand. Urmariti interesul nostru si nu al altora. Pe americani ii doare in……,

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998