CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Stolojan: ”Orban, după ce bea ceva, dansează pe mese de restaurant”

6 comentarii / 9564 vizualizări / 5 noiembrie 2019

Guvernul României va fi condus de un tandem Ludovic Orban premier – Raluca Turcan vicepremier.
O combinație foarte interesantă, dacă ne amintim întîmplări petrecute în vremuri mai vechi. Întîmplări de pe urma cărora am aflat că Turcan e curvă, iar Orban alocoolic înrăit. Și nu de la dușmanii lor politici, ci de la liberali de marcă, care ne-au transmis, peste timp, că avem acum un guvern cu politică de paturi și mese, după cum veți vedea în rîndurile ce urmează.

Scurt remember.

Pe 25 martie 2006, liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat la o reuniune a membrelor Organizaţiei Judeţene a Femeilor Liberale, să nu urmeze stilul de carieră politică al Ralucăi Turcan, Mioarei Mantale sau al Elenei Udrea, spunându-le că „nu e nevoie să treacă prin patul unui şef pentru a promova”.

„La nivelul conducerii centrale a PNL am avut două doamne: Mona Muscă şi Raluca Turcan. Mona a plecat pentru că era ocupată să-şi ţină cuvântul faţă de Băsescu, nu faţă de electorat, pentru că electoratului i-a promis că va guverna bine în România. Am rămas cu Raluca Turcan, asta e, ce să facem (…) Vă recomand să nu urmaţi stilul de carieră politică al Ralucăi Turcan, Mioarei Mantale, Elenei Udrea. Nu trebuie să treceţi prin patul nici unui şef dacă vreţi să ajungeţi în funcţii publice importante”, a mai spus Orban.

În limbaj popular, o femeie care se culcă pentru avantaje cu un bărbat poartă numele de curvă.
Nu curvă politică, ci curvă, pur și simplu.
Ludovic Orban le-a făcut pe Raluca Turcan, Elena Udrea și Mioara Mantale ”curve”, și nu la un chef cu băieții, ci într-un discurs politic în fața femeilor din PNL, ceea ce reprezintă o circumstanță extrem de agravantă.

O declarație bădărănească, arogantă, de maidan și nesusținută de probe.

Reacțiile au fost pe măsură: Elena Udrea s-a declarat prea scîrbită pentru a comenta, Mioara Mantale a amenințat cu justiția, iar Raluca Turcan a declarat, public: „Este sub demnitatea mea să comentez astfel de declaraţii suburbane ale unui coleg de partid. Probabil că ele fac parte din genul de politică pe care acesta a ales să o facă”.

Theodor Stolojan a reacționat și el, afirmînd că se aştepta ca membri ai conducerii PNL să condamne declaraţia jignitoare a lui Ludovic Orban:

”Ludovic Orban a făcut o declaraţie jignitoare la adresa unei colege de partid şi a unor colege din Alianţa politică DA. Asemenea mizerii şi minciuni ca cele spuse de Ludovic Orban nu mă surprind, având în vedere că, după ce bea ceva, dansează pe mese de restaurant(s.n.)„.

48 de ore după legendara declarație a lui Orban, pe 27 martie, soțul Ralucăi Turcan a fost demis din funcția de șef al Agenției de Strategii Guvernamentale.
Politiciana a declarat ulterior că demiterea lui Valeriu Turcan și atacul suburuban al lui Orban la adresa ei sunt strîns legate:
„Eu nu cred în coincidenţe. Am spus şi astăzi că primul-ministru a solicitat demisia soţului meu, care este preşedintele ASG, iar el a spus că refuză şi îşi asumă să fie dat afară, iar în clipa imediat următoare iese domnul Orban cu astfel de declaraţii. Chiar nu cred în coincidenţe”.

Încă o circumstanță agravantă, vasăzică: Ludovic Orban nu a scăpat vorbele urîte din întîmplare, luat de val, ci extrem de calculat, cu un scop precis.

Și totuși, Raluca Turcan, aflată pe atunci la începutul căsniciei, nu a făcut nimic concret pentru a-și ”repera” onoarea. Foarte interesant, nici ea nu a pretins măcar vreodată scuze publice din partea lui Orban, nici acesta nu s-a sinchisit vreodată să le ofere. Nici măcar după mulți ani.

Și, la fel de interesant de punctat, rămasă cu onoarea nereparată, Turcan nu a făcut vreun gest extrem în partid.
Așa cum avea să facă, în schimb, la scurtă vreme, cînd a demisionat din conducerea PNL în semn de solidarizare cu turnătoarea la Securitate Mona Muscă, exclusă din partid în numele principiilor morale. I-a ținut isonul derbedeul politic și infractorul condamnat de mai tîrziu, Cristian Boureanu, ceea ce spune multe.

Pe atunci, și actualul europarlamentar Dan Motreanu reacționa tăios, afirmînd că Raluca Turcan a avut acces la multe funcţii la care colegi din partid, “care au depus efort încă din 1990”, nu au ajuns. “La mai puţin de 30 de ani, Raluca Turcan a primit foarte multe de la PNL – parlamentar, membru BPC al PNL, preşedinte de comisie la Camera Deputaţilor – comparativ cu efortul depus de alţi colegi aflaţi în partid încă de după revoluţie”, spunea el.
Nu mult înaintea noului scandal, un alt greu liberal, ministrul Adrian Iorgulescu, făcea o afirmație interesantă, cu referire la Raluca Turcan, Cristian Boureanu, Sebastian Vlădescu ori Mihai Ungureanu, autori ai unor acte de rebeliune în partid:

„Am constatat că ele nu sunt nişte ieşiri izolate, ci parte a unei campanii concertate a acestor persoane. Este evident că aceste ieşiri prejudiciază grav imaginea partidului şi dau sentimentul în exterior de lipsă de unitate, ceea ce nu este corect, pentru că este vorba de un grup de persoane foarte limitat, dar foarte activ şi, probabil, care este bine dirijat din afară”.

Revenind la demisia Ralucăi Turcan din conducerea PNL, putem concluziona, una peste alta, că pe tînăra – pe atunci – politiciană nu a deranjat-o murdărirea cumplită a propriului nume, dar a deranjat-o sancționarea corectă și justificată a altei politiciene, dovedite ca lipsită de integritate.
Turcan nu s-a solidarizat cu ea însăși, dar a făcut-o în contul unui personaj politic compromis pe bună dreptate și indubitabil.
A făcut-o din proprie inițiativă, oare?
Dacă nu, ar fi interesant de aflat, poate, cine sunt păpușarii Ralucăi Turcan și ai restului rebelilor la care s-a referit atunci Iorgulescu.
Și dacă acuzația era justificată, se vor mai afla respectivii și azi în spatele unor cariere din noul guvern, în frunte cu a vicepremierului? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Madameza Tzurcanu are frustrari din familie! Barbatul ei o arde ” democratic ” in popou, acesta fiind motivul pentru care Petrov(curvarul sef) l-a ejaculat, pardon expulzat de lângă el! C’est la vie! Toujours parsiva! Nu curva!

  2. D’ale carnavalului. Magalaua a luat puterea.

  3. Toata lumea din PNL stia cum a ajuns Turcan mare sefa si deputata!Intrebati-i pe cei care au perticipat la copilul doamnei , cu cine seamana izbitor progenitura…

  4. […] fondatorului ”Inpolitics” este acuzatoare: ”Încă o circumstanță agravantă, vasăzică: Ludovic Orban nu a scăpat […]

  5. […] fondatorului ”Inpolitics” este acuzatoare: ”Încă o circumstanță agravantă, vasăzică: Ludovic Orban nu a scăpat […]

  6. Sluga perfecta. Ca si bocul. Doar ca ala nu era betivan.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998