CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Stolojan: Remanierea nu inseamna nimic pentru PDL

0 comentarii / 1350 vizualizări / 3 septembrie 2010

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, azi, că remanierea guvernamentală nu înseamnă „absolut nimic” pentru PDL, deoarece redresarea partidului în percepţia opiniei publice ţine de ieşirea din criză, „şi nu de înlocuirea unui ministru sau altul”.

Întrebat ce înseamnă pentru PDL remanierea Guvernului, Stolojan a răspun conform Mediafax: „Absolut nimic, pentru că redresarea PDL, în percepţia publică, ţine de ieşirea din criză, de rezultatele care vor fi obţinute în 2011, şi nu de înlocuirea unui ministru sau altul”.
În opinia liderului PDL, remanierea s-a făcut pentru că „s-a creat o presiune uriaşă” asupra Guvernului din partid, din partea parlamentarilor şi a mass-media.
Theodor Stolojan a declarat, recent, că nu susţine remanierea, pe motiv că acest lucru ar fi o tragere de timp, iar prioritară este ieşirea ţării din criză.
„Nu vedeam necesitatea remanierii acum”, a explicat Stolojan, arătând că decizia Colegiului Director al PDL a fost, însă, „o decizie luată în mod democratic”. „Asta a fost voinţa PDL, de a face remaniere”, a adăugat prim-vicepreşedintele partidului.
El a apreciat că Guvernul, în noua formulă, trebuie să îndeplinească prevederile din Acordul cu FMI şi cu CE, menţionând că remanierea nu va împriedica acest lucru.
Stolojan a mai spus că Ministerul Muncii trebuie să vină cu proiectul de Cod social, iar Ministerul de Finanţe să continue politicile de austeritate şi de reformă fiscală. „Celelalte sectoare trebuie să continue descentralizarea şi absorţia fondurilor europene”, a adăugat Theodor Stolojan.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998