CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Stolojan: Romania se imprumuta in acest an cu peste 140 miliarde lei

8 comentarii / 2416 vizualizări / 3 aprilie 2022

”Ceea ce face în acest moment guvernul nu este simplu deloc. Pe de-o parte trebuie să vină cu măsuri care să asigure o ușurare în ceea ce se cheamă standardul de viață al populației, dar să nu uităm și situația întregii economii afectate de ceea ce se întîmplă în jurul României. Luînd aceste măsuri nu poți să aduci economia în situația financiară în care să-și piardă credibilitatea financiară pe piețele internaționale. Economia României se împrumută în acest an cu peste 140 de miliarde de lei. Ori, aceste împrumuturi se fac pe piața internă și pe piața internațională, deci dificultatea guvernului este de a ține un echilibru între măsurile absolut necesare pentru a susține standardul de viață al oamenilor în această perioadă, pentru a susține întreprinderi afectate de ceea ce se întîmplă în Ucraina, de ceea ce se întîmplă în Rusia. Asta este dificultatea pe care o are guvernul României astăzi” a declarat azi liberalul Theodor Stolojan, la Realitatea Plus. (B.I.).

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. Jurnalistul Ion Cristoiu a afirmat ieri ca romanii si Romania ar trebui sa voteze cu Maia Sandu, sa o alegem pe ea ca presedinte si in Romania. Iata contextul. Intr-un interviu la Radio Europa Libera, Maia Sandu a replicat extraordinar.

  Reporter: Dar Kievul este suparat pe R Moldova ca nu se alatura sanctiunilor.

  Maia Sandu: Kievul de asemenea permite gazelor rusesti sa treaca pe teritoriul sau catre UE. Sigur ca trebuie sa facem totul ca acest razboi sa se opreasca. Dar sunt anumite lucruri pe care suntem obligati sa le asiguram cetatenilor nostri. Sa lasam tara fara resurse energetice, sa vedem aici o destabilizare a situatiei nu ar ajuta pe nimeni, nici Republica Moldova, nici Ucraina si nici pe partenerii din Occident.

  Jos palaria, dna Maia Sandu. Extraordinara replica data propagandei Europei Libere si lui Zelenski. Prin contrast, Politico enumera sfaturile pe care liderii europeni le fac catre proprii cetateni: mai usor cu energia, caldura si apa calda. Take that, Putin, adica „Ia de aici, Putin, trebuie sa strige un european care a facut dus cu apa rece si apoi pune pe el o pufoaica cand se aseaza pe canapea. Liderii europeni nu ne cer sa ne spalam mai rar, ci sa nu folosim apa incalzita de Putin, deci sa ne spalam cu apa rece.

  This week, the president of the French energy regulator, Jean-François Carenco, joined the chorus of voices calling for measures to cut energy — which, as Habeck also pointed out, would have the side effect of saving people money. “Whether it is by lowering the heating, the air conditioning, the lights, there is an emergency and everyone must make an effort,” Carenco told Les Echos.

  Habeck on Wednesday suggested that Germans turn down their thermostats by a degree or two, acknowledging that his appeal might sound „disproportionate” to those struggling to pay surging energy bills.

  EU competition boss Margrethe Vestager told a POLITICO Live event on Wednesday: „Control your own and your teenager’s showers. And when you turn off that hot water, you say: ‘Take that, Putin!'”

  • Cristoiu s-a razgandit a doua zi dupa ce prostuta Maia Sandu a declarat doliu national pentru masacrul regizat de la Bucea, Ucraina.

   • cred ca tu te/ai p0-rostit boule.

 2. PDL, cu contribuția neprețuita a tovarasului Stolojan, a creat o economie de piață complet dependenta. In plus, capacitatea fiscala a Romaniei, respectiv capacitatea de a face bani a statului, e cea mai scazuta din UE. Nu poate produce dezvoltare, cu alte cuvinte, cu forte proprii. Dar nici cu împrumuturi externe, avand in vedere nivelul dobânzilor. Toate vulnerabilitatile astea, și multe altele, pot deveni explozive in actualul context geopolitic. Dar cel mai exploziv fapt e ca Stolo încă apare public cu ,,justificari”, dupa ce decenii întregi a creat vulnerabilitatile pe care le camufleaza ,,justificarile”-i. Bre, chiar nu-i gasiti pe alții? Abia aștept s-apara Băsescu ca sa vorbeasca despre ,,dificultățile guvernului”.

 3. Se apropie o mare revolutie socialista !!!

 4. Bai, dar stolo asta a uitat cind era ofiter de securtate acoperit la IEM si locuia in Drumul Taberei?
  Asta traieste vesnic ?
  Ia sa mai mictionam pe botul lui plimbat adinc prin partile intunecoase ale madamei Turcan !!!

 5. STOLOJAN NESIMTITUL IL IMPINGE ACUM IN FATA PE PRIETENUL LUI DE COTERII SI INSOTITOR DE CAMPANII ELECTORALE…NU VA GANDITI LA VREO CAMPANIE BARBATEASCA, DOAR SULFANARII SI HOTII. DRAGA STOLO, ESTI, AI FOST SI VEI RAMANE UN TRADATOR AL ROMANILOR SI AL ROMANIEI. TU AI JEFUIT ROMANII DE VALUTA. TU AI DAT TUNUL MEGAPOWER, DAR TE-A SCOS SISTEMUL, RECTE PRIETENUL NICOLAE POPA…REVENIM ASUPRA RELATIEI CU SISTEMUL JUDICIAR CARE L-A PROTEJAT SI CARE A JEFUIT ALATURI DE EL…STOLO ..AGENT AL RUSILOR..BUNA MISCARE! THEODOR STOLOJAN FACEA ORDINE LA CONGRESUL LA CARE L-AU RIDICAT PE CATU. RALUCA TURCAN A INVATAT LA RUSI, DAR NU STIE RUSESTE O BOABA..ARE STUDII CA RAED ARAFAT…NU ARE, DAR ARE HARTII PE CARE NU LE ARATA LA NIMENI. THEODOR STOLOJAN O HIENA CARE NU MOARE PENTRU CA SISTEMUL O TINE ACTIVA…CINE A DAT PRIMELE TUNURI FINANCIARE ASUPRA ROMANILOR SI ROMANIEI????? THEODOR STOLOJAN….SCUIPATI SI NU UITATI! MORTUL VESEL DIN DAMBOVITA…COMBINATELE TOATE DIN JUDETUL LUI DATE LA RUSI SI ARABI. INDUSTRIA DISTRUSA…IATA STRICATUL SI TICALOSUL CIUMEI GALBENE!

 6. URMEAZA TUNURILE FINANCIARE ORHESTRATE DE BRUXELLEZUL THEODOR STOLOJAN CU GHEORGHE FLUTUR…PRIETENUL DE O VIATA SI VESNIC TUNARUL FINANCIAR OCOLIT DE SISTEM. STITI CA FLUTUR ESTE CREATORUL GRUPULUI DE COMUNICARE STRATEGICA DIN PLANDEMIE??? DACA NU STITI RELATIA FLUTUR -ARAFAT…O SA O VEDETI ACUM…PRIMUL SPITAL COVIDAT? LA SUCEAVA LUI FLUTUR! MASCARAUA INMORMANTARII CU MASCATI A UNUI INALT IERARH AL BOR…SUCEAVA LUI FLUTUR! NU MAI SPUNEM CA FLUTUR ERA VESNIC IN VIZITA LA PIMEN, SI TOTUSI SI-A BATUT JOC PANA SI DE MOARTEA LUI. GHEORGHE FLUTUR ….CREATORUL TABLOULUI NATURAL CU OI PE DEALURI PENTRU BASESCU…INSOTITORUL PERMANENT LA FURAT AL ELENEI UDREA. CEL CARE A COPILARIT CU MARIA BASESCU IN CAJVANA..A MURIT PNL…IATA PDL CU SOBOLANII LUI PORTOCALII CARE IES ACUM LA FURAT…CE CONTINE CIUCA? CINE ESTE CIUCA? GARANTUL HOTIILOR DIN PLANDEMIE, GARANTUL HOTIILOR LUI ARAFAT, CATU, IATA SI FLUTUR…CE AU AJUNS GENERALII…GARANTII INTERLOPILOR….RUSINE MARE CIUCA!!! GARANTAT VANGHELIE CU CEASURILE PENTRU GEOANA! SI CIUCA CONTURILE PENTRU POLITICIENI..
  SAT FARA CAINI A AJUNS ROMANIA

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998