CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Strania agenda a presedintelui Iohannis

6 comentarii / 8975 vizualizări / 17 octombrie 2017

A făcut mare tărăboi recenta vizită a președintelui Klaus Iohannis la inaugurarea celui mai luxos resort privat din țară, incluzînd un teren de golf, în comuna Ciugud din județul Alba. O acțiune despre care analistul Ion Cristoiu susține că ar fi o grosolană reclamă mascată în folosul unui afacerist avînd conexiuni cu președinția. Deocamdată nu e clar ce a urmărit președintele, dar un lucru, cel puțin, e sigur, analizînd atent activitatea sa din ultimii trei ani: Iohannis are o agendă de lucru tare ciudată.

Cu adevărat ieșit din comun nu e faptul că președintele a inaugurat un resort de lux – nu o fabrică menită să asigure sute sau mii de locuri de muncă, nu un spital, nu o universitate, cît un loc al relaxării marilor bogătași – ci insistența acestuia legată de subiect.
Mai exact, președintele a mai vizitat o dată locul respectiv, la începutul lunii august, pe cînd lucrările erau în toi. Ca și cînd ar fi vrut să se asigure că totul e în grafic.

De aici încolo, chiar apar serioase semne de întrebare: e chiar atît de important ”obiectivul” Teleac-Ciugud încît să fie nu doar inaugurat, ci și supervizat în timpul construirii de către șeful statului?

Nu de alta, dar ne amintim că președintele nu a participat, în mod misterios, nici măcar la inaugurarea scutului militar de la Deveselu, deși debutul lucrărilor s-a făcut în prezența președintelui anterior, Traian Băsescu.
Or, Deveselu ar putea fi etichetat drept cel mai important obiectiv construit la noi în ultimii ani.
Iohannis nu a participat nici la inaugurarea altui mare obiectiv, fabrica de la Ghimbav, unde urmează să se facă elioptere militare; a fost, în schimb, președintele Franței.
Nu a mai participat, deși fusese invitat, nici la inaugurarea Institutul de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei, considerat cea mai spectaculoasă clădire universitară din Ardeal. Și nici la inaugurarea palatului Brâncovenesc de la Potlogi, după restaurarea cu fonduri europene.

De fapt, spre deosebire de predecesorul său, Traian Băsescu, cel care avea o foarte bogată agendă de inaugurări de diverse obiective în întreaga țară – la fel și Ion Iliescu -, Klaus Iohannis pare de-a dreptul dezinteresat de fenomen.
O modestă participare la inaugurarea a două monumente, ”Aripi” și ”Mihai Viteazul”, în București și-n rest nu mare lucru.
Ne amintim, de altfel, cum îl luase peste picior pe Liviu Dragnea, în ianuarie, afirmînd că inaugurarea mandatelor președinților americani se face cu ambasadori, nu cu șefi de stat.
Corect, șefii de stat se păstrează pentru terenuri de golf, după cum se vede.

Nici la capitolul vizite interne președintele nu stă mult mai grozav.
Puținele sale deplasări par să vizeze mai degrabă relaxarea decît impulsionarea dezvoltării locale ori aflarea problemelor specifice anumitor zone.
În afară de aparițiile ”hot” de la evenimente precum Ziua Marinei, Iohannis s-a mai deplasat o zi la două mănăstiri din Moldova, la ”Antibiotice” Iași, la o școală din Bacău plus o vizită strategică la un copil necăjit din comuna Chitila.

Se remarcă, însă, apetența extrem de mare a președintelui pentru Transilvania.

Pe lîngă cele două vizite la resortul de golf, președintele a mai vizitat un spital privat din Brașov, a vizitat oficial Harghita și Covasna, a mers la Universitatea ”Transilvania” din Brașov, a luat de mai multe ori drumul munților, ba chiar o familie din Parîng s-a trezit cu familia prezidențială la ușă, a mers să ia masa la restaurantul Boema din Cluj, l-a plimbat prin Sibiu pe președintele Germaniei, a participat la marea sărbătoare a sașilor etc. A mai fost în vizită privată la lacul Bucura din Retezat, la Rezervația bujorilor de stepă, din Mureș, a participat la Criț, jud.Cluj, la festivalul „Săptămâna Haferland”, organizată de prietenul său, afaceristul Michael Schmidt și l-a proclamat pe Avram Iancu, tot după o vizită la Cluj, drept cel mai mare erou al românilor.

Nu mai punem la socoteală faptul că, oricum, de vineri pînă marți, jumătate din săptămînă șeful statului și-o petrece la Sibiu.

Un dezechilibru ”geografic” cam prea evident pentru un lider care se pretinde a fi președintele tuturor românilor. Și o agendă a vizitelor și deplasărilor, cum spuneam, de-a dreptul ciudată și, pe alocuri, aproape imposibil de justificat. (Bogdan Tiberiu Iacob)

foto:ziare.com

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. pe bune, ce-ai vrea să facă un alogen, se duce la alogenii lui, iar la resortul de golf o fi coproprietar si nu știm noi!! oricum omul este un presedinte plezirist, între două măciuci administrate PSD-ului mai face vizite de relaxare pe banii poporului!!

  2. Așteaptă firmanul și caftanul de la Poartă dar poate le-o primi cum le-a primit Hangerli: mutul și ștreangul. Ojala, bre, vorba sarazinului.

  3. „Nici la capitolul vizite interne președintele nu stă mult mai grozav.”…
    „Se remarcă, însă, apetența extrem de mare a președintelui pentru Transilvania.”
    Sa intelegem ca vizitele in Transilvania nu sunt in categoria „interne” ?

  4. ce nu vă pute bine?? se plimbă omul, are tot dreptul!

  5. […] Sursa: http://inpolitics.ro/strania-agenda-a-presedintelui-iohannis_18437642.html […]

  6. […] urmă cu un an scriam un material despre strania agendă a președintelui Klaus Iohannis, una care se realizează după parametri […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998