CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Strategie versus tactică şi propagandă

58 comentarii / 6137 vizualizări / 15 iulie 2022

În războiul din Ucraina, Rusia înfruntă SUA (şi pe aliaţii săi din NATO şi din UE etc.) folosind marea strategie (Clausewitz, Luttwak…), în vreme ce SUA se folosesc de tactică (mica strategie, strategia pe termen scurt, cu scopuri imediate – bani, furnizare masivă şi în salturi de armament Ucrainei, instructori militari, asistenţă de intelligence, sateliţi etc.) şi de foarte multă propagandă (toată media mainstream occidentală, dar şi din ţările Europei de Est, cenzura de pe reţelele sociale). Nu întâmplător, reprezentantul Occidentului în Ucraina e un actor capabil să interpreteze orice rol.

De exemplu, poate face un sistem oligarhic să pară cea mai frumoasă democraţie din lume (inexistentă). Marea strategie folosită de Rusia în Ucraina ar avea la bază „doctrina Gherasimov”, care descrie mai degrabă un război de apărare decât unul de cucerire. Cu alte cuvinte, nimic nu e ce pare a fi, de cele mai multe ori e chiar contrariul.
Cele două războaie în curs, cel aproape clasic din Ucraina – o „operaţiune militară specială”, spun ruşii – şi marele război economic mondial dintre Nord-Vest şi Est-Sud, au aceleaşi cauze (financiarizarea Occidentului, judiciarizarea extrateritorială americană, hegemonia) dar au desfăşurări şi participanţi în parte diferiţi. Războiul din Ucraina contribuie doar secundar la declanşarea marii crize. Războiul sancţiunilor economice – şase sau şapte rânduri de sancţiuni ale SUA şi UE împotriva Rusiei, după sancţiunile aplicate de Trump Chinei – aruncă (involuntar ?) lumea, mai întâi Europa de Vest, în recesiune sau chiar mai rău, într-o criză devastatoare (depression).
Ca urmare a sancţiunilor economice nemaivăzute, lumea B, condusă de Rusia, China şi India, răspunde cu o strategie pe termen lung care urmăreşte să lipsească lumea A (SUA, Marea Britanie, UE, Japonia etc.) de principalele ei atuuri, care sunt capitalul, dolarul, euro, yenul etc., susţinute de o imensă armată (NATO). Inflaţia va fi până la urmă un aliat al lumii B. Monedele lumii B nu fac decât să se întărească (vezi cazul rublei). Intuind schimbarea lumii, foşti vasali ai SUA sau ai Marii Britanii, ca Arabia Saudită sau Turcia, se reorientează spre marile puteri din lumea B, spre Asia, spre BRICS. Li se adaugă Iranul, Indonezia, Argentina, Senegalul, alte ţări din Africa, America de Sud, Oceania etc.
Marea strategie folosită de Rusia poate fi uşor observată în lentoarea cu care recuperează teritoriile din Donbas. Ruşii nu se mai grăbesc deloc, par să vrea să prelungească războiul până anul viitor sau chiar mai mult. Între timp, criza gazului şi a petrolului din Rusia, „sancţionate” sinucigaş de UE, va arunca, foarte probabil, Germania în faliment economic. Germaniei îi va urma întreaga UE, care, la rândul ei, va trage în jos SUA etc. În acelaşi timp, ruşii folosesc doar o mică parte din trupele şi armamentul de care dispun. Folosesc însă arme de mare precizie la distanţă pentru a distruge arsenalul militar ucrainean, inclusiv furniturile occidentale, trupe, fabrici, ateliere şi depozite de arme.

China pare să fi găsit un mijloc simplu, greu de acuzat (gândire confucianistă, Sun Tzu ?), de a ajuta Rusia şi a dinamita Occidentul. Este vorba de strania sa doctrină „covid zero”. Se închid astfel, total sau parţial, oraşe şi porturi, Shanghai, Wuhan, Hong Kong sau, recent, Macao, dar şi alte porturi sau oraşe-uzină, măsuri ce creează dificultăţi firmelor occidentale, blochează sau încetinesc lanţurile de aprovizionare şi pun pe jar Bursele şi companiile din Vest. Pentru că economiile occidentale sunt foarte dependente de fabricile şi uzinele din China.

La rândul său, India şi-a mărit semnificativ în ultimele patru luni schimburile comerciale cu Rusia, ele folosind şi monedele naţionale. Mai mult, relaţiile, uneori dificile, dintre India şi China au intrat într-un proces de normalizare accelerată. India iese treptat din orbita SUA şi a Japoniei şi se apropie de Rusia şi de China. Recent a început să funcţioneze şi o magistrală comercială, numită Coridorul Internaţional Nord-Sud (Rusia, cu Moscova-Azerbaidjan, cu Baku-Iran, cu Teheran-India, cu Mumbay), independentă de teritorii care pot aplica sancţiuni.

Spre deosebire de ţările mai mici din Europa de Est – România, de exemplu – total aliniate şi „disciplinate”, în câteva mari ţări occidentale, în primul rând în SUA, îşi fac loc natural în spaţiul public (conferinţe, media) toate punctele de vedere, toate analizele. John Mearsheimer, profesor de ştiinţe politice la Universitatea din Chicago, una dintre cele mai respectate voci în politica internaţională, a ţinut o conferinţă la Florenţa, la 16 iunie 2022, în care a susţinut că principalii responsabili pentru tragedia din Ucraina sunt SUA şi NATO :
„Politica americană are două consecinţe importante. În primul rând, ea creşte considerabil ameninţarea existenţială cu care se confruntă Moscova în acest război şi face victoria sa în Ucraina mai importantă ca niciodată. În acelaşi timp, această politică americană arată că Statele Unite sunt profund angajate în înfrângerea Rusiei. Administraţia Biden a investit de-acum atât de mult în războiul său prin proxy în Ucraina – deopotrivă material şi retoric –, încât o victorie rusă ar însemna o înfrângere zdrobitoare pentru Washington. În mod evident, cele două părţi nu pot câştiga în acelaşi timp. În plus, există o mare probabilitate ca una dintre părţi să înceapă curând să piardă din greu […].
În termeni simpli, conflictul în curs din Ucraina e o catastrofă colosală care, aşa cum spuneam la începutul expunerii mele, îi va obliga pe oamenii din lumea întreagă să-i caute cauzele. Cei care cred în fapte şi în logică vor descoperi repede că Statele Unite şi aliaţii lor sunt principalii responsabili pentru această deraiere a trenului nostru comun. Decizia luată în aprilie 2008 privind aderarea Ucrainei şi a Georgiei la NATO era menită să conducă la un conflict cu Rusia. Administraţia Bush a fost principalul arhitect al acestei opţiuni fatale, dar administraţiile Obama, Trump şi Biden au intensificat şi agravat această politică cu fiecare etapă, iar aliaţii Americii au urmat docil Washingtonul. În ciuda faptului că responsabilii ruşi au arătat limpede că aderarea Ucrainei la NATO ar reprezenta încălcarea „celor mai contrastate linii roşii” ale Rusiei, Statele Unite au refuzat să răspundă la îngrijorările profunde ale Rusiei în materie de securitate şi mai degrabă au acţionat neabătut pentru a transforma Ucraina într-un bastion occidental la graniţa cu Rusia” (John J. Mearsheimer – „History will judge the United States and its allies”, southfront.org, 2.07.2022).

Rusia pare interesată de prelungirea conflictului şi pentru a evita un răspuns american nuclear la victoria sa foarte probabilă din Ucraina. O Americă în mare criză economică va fi mai puţin agresivă, mai puţin periculoasă, acesta pare să fie raţionamentul strategilor ruşi. Dar lucrurile pot fi şi pe dos. O Americă în mare criză economică şi politică poate accesa mai uşor opţiunea nucleară. Ce vom trăi în lunile următoare va fi şi o înfruntare între strategia lumii B şi tactica lumii A. Propaganda occidentală şi cea din Europa de Est şi-au arătat adevărata dimensiune mistificatoare, jalnică. Propaganda a devenit ineficace, inutilă. (Petru Romoşan)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

58 Comentarii

 1. Ceea ce descrie Philip Giraldi este consecința iudeo-creștinismului practicat de cei ce-și spun creștini. În fapt, un amalgam de extrase conceptuale din Vechiul și Noul Testament care justifică orice acțiune ca fiind în numele unui Dumnezeu denumit în mod invaribil Dumnezeul lui Israel sau Domnul din SIon.
  Textele biblice care argumentează existența unui popor ales al Dumnezeului lui Israel, susținute și de câteva adaosuri din Npul Testament, fundamentează o hegemonie iudaică și a Dumnezeului lui Israel într-o lume descreștinată și chiar fără de Dumnezeu. Apartenenții Neamului ales acționează în consecință de cauză. Doar Dumnezeul lui Israel este cu ei tot timpul, conform Bibliei.

  • când este atacată ortodoxia creştină, precum este acest Vasilică Militaru al doilea (căci beneficiază de numele unui martir al creştinismului, adevăratul Vasilică Militaru, primul), un duşman şi al Sfântului Duh, prin ura sa permanentă îndreptată împotriva Bisericii (care a refuzat să îl facă preot, frustrându-l de parohie şi de o viată plină de bani şi de avantaje, crede el, deşi s-a înfruptat destul de pe urma părintelui Justin).
   Acesta e limbajul antropologilor marxişti, lipsiţi de Dumnezeu.
   În realitate creştinismul este în opoziţie ideologică cu iudaismul, precum Iisus Hristos a fost în conflict cu fariseii evrei, care L-au şi ucis, aşa că Vasilică Militaru doar minte, înşelând sufletele creştinilor, căci îl îneacă ura faţă de Biserică din motive personale. Dacă îl accepta de preot (închizând ochii că e defect sufleteşte), mai ataca el Biserica cu asemenea interpretări personale răuvoitoare?

  • Israel nu se referă neapărat sau întotdeauna la poporul evreu, cum vrea el şi cum pretinde, alături de slugile lui.
   În sensul său originar Israel înseamnă „care luptă cu Dumnezeu“. Unii, precum Vasilică, înţeleg care „luptă împotriva lui Dumnezeu“, dând astfel la o parte o mulţime de sensuri superioare sau pozitive ale cuvântului, inclusiv pe cel iniţial, încă misterios în toate sensurile lui pentru publicul larg, de „popor ales de Dumnezeu“
   Doar proştii şi ticăloşii nu înţeleg că pentru creştinism, „poporul lui Dumnezeu“ sunt neamurile creştine, nu poporul evreu practicant al iudaismului.
   Sioniştii evrei pot specula această neînţelegere, dar de ce o fac şi o promovează şi ticăloşii dintre noi, atacând astfel Biserica creştină?
   –––––––––
   Aşa e şi cu Muntele Sion.
   În creştinism Sionul are un sens primenit de Noul Testament şi nu are nici o legătură cu sionismul evreiesc, dar ticăloşii, interesaţi de multe ori, împing înţelegerea sau acuza lor în această direcţie.
   La origine Sion înseamnă locul întâlnirii poporului Dumnezeu, iar la creştinu acesta nu mai este poporul ce urmează rătăcitor Vechiul Testament (evreii), noul ales al lui Dumnezeu fiind neamurile care au primit legământul primenit cu El, creştinii care au primit Noul Testament, respins de evrei.
   Şi, de exemplu, Sionul propriu-zis este un loc sfânt şi pentru musulmani, nu este doar al evreilor.
   Sion înseamnă, de asemenea, „muntele Domnului“, şi, în acest sens simplu şi original, la creştini Muntele Sion reprezintă „Împărăția lui Dumnezeu“, Noul Ierusalim (vedeţi Apocalipsa 21: „Se uită înainte la Noul Ierusalim, care va coborî din cer”).
   De aceea, multe din vechile denumiri ale evreilor (din Vechiul Testament), sunt luate de creştinism în sensul nou, primenit, spălat de pervertirea adusă de leviţi şi farisei, al „Noului Legământ“ („testament“) cu Dzeu (necesar căci urmaşii Vechiului Testament s-au îndepărtat de adevăratul mesaj al lui Dumnezeu, nefiind vorba de doi dumnezei diferiţi, cum zic Vasilică şi alţi rătăciţi ca el). Notele de subsol ale bibliei creştin ortodoxe îţi sugerează clar, prin trimiteri, că vechile nume au noi sensuri, lărgite sau preschimbate, în creştinism.
   .
   Astfel, şi Matei, Ioan și Pavel, ca autori ai Noului Testament, se referă la Sion în context creştin (nu evreiesc, cum pretind satanicii):
   „În Sion e o piatră care face pe oameni să se poticnească și o stâncă care îi face să cadă, și cel ce crede în El nu va fi niciodată rușinat“ (.
   „Neamurile nevreieşti, care nu umblau după neprihănire, au căpătat neprihănirea, şi anume neprihănirea care se capătă prin credinţă… «„Iată că pun în Sion o piatră de poticnire şi o stâncă de cădere, şi cine crede în El nu va fi dat de ruşine»“ (Pavel în Romani 9). La 1 Petru 2:6 suntem lămuriţi că această piatră din Sion este Isus, „o piatră unghiulară aleasă și prețioasă“.
   La fel, în viziunea sa despre sfârșitul timpurilor, Ioan Teologul a văzut cum „pe muntele Sionului stătea Mielul și împreună cu el 144.0000 de oameni care aveau numele Lui și numele Tatălui său scrise pe frunte” (Apocalipsa 14:1), mielul fiind Iisus Hristos, iar muntele Sion al acestei viziuni nemaifiind simbolul religiei evreilor, ci noul Ierusalin al lumii creştine.
   Reiese clar că, din perspectivă creştină, Sionul nu e al evreilor, ci al Lui Dumnezeu, ca loc de întâlnirea al lui cu umanitatea, chiar dacă evreii mai vor să îl confişte încă ca un loc şi un simbol exclusiv al lor.

   • Nu cumva Israel din Biblie se citește România? Mai era unul plecat cu pluta care afirma că Iisus Hristos nu s-a născut în Israel ci în România. Alegoriile teologice pot dăuna grav sănătății mintale. După mintea ta bolnavă, orice cuvânt din Biblie nu este cel real ci unul alegoric. În acest context Biblia nu mai vorbește despre Dumnezeu ci poate vorbește despre Satana. Bați câmpii cu grație.

    • Demonizate Silă Militaru, tu creezi şi perpetuzi confuzii, fiind duşman adevărului şi nevrând să (re)cunoşti ce spun părinţii şi slujitorii Bisericii, înşelând tu creştinii de rând:
     „În sens figurat – după interpretarea sfinţilor părinţi (Chirial al Alexandriei, Efrem Sirul etc.) – Sionul este Biserica Lui Hristos… Mântuitorul Hristos aminteşte profeţiile lui Zaharia (9, 9) şi Isaia (62, 11), când zice: «Spuneţi fiicei Sionului: iată Împăratul tău cine la tine, blând şi şezând pe asină, adică pe mânz, pe fiul celei de sub jug» (apostolul Matei 21, 5; apostolul Marcu 11, 2; apostolul Ioan 12, 15).“
     (citat după „Dicţionar al Noului Testament”, editat de Biserica Ortodoxa Romana)
     Sionul creştin nu este Sionul evreilor, căci aceştia nu-L mai primesc demult pe Dumnezeu şi nu L-au primit nici ca Hristos (ca Mesia).
     Sionul este ceea ce înseamnă: locul întâlnirii lui Dumnezeu cu oamenii, adică Biserica pentru creştini. Altceva înţeleg evreii „sionişti“, alţi politicieni veroşi de care e plină lumea la toate neamurile.
     Duşmanii sunt cei care echivalează Sionul evreilor cu Sionul creştinilor, fie că aceştia sunt nişte evrei şmecheri în smintirea fraierilor, fie că sunt amăgitori duşmănoşi ca tine.
     ––––-
     De „bătut câmpii” tu o faci, confundându-L înadins pe Dumnezeu cu satana şi luându-l pe satana drept dumnezeu (al tău, poate).

     • Sion (ebraică: ציון, Tzion sau Țion) este amintit în Tanah (ebr. תנ״ך tanah, TNK, biblia evreilor), mai întâi ca cetate a iebusiților, iar mai apoi ca așezare fortificată ebraică în vremea regelui David, fiind situat în zona colinei sau muntelui cu acelaș nume, în partea de sud-est a Ierusalimului de azi [1]. După cucerirea și întărirea cetății sub regii David și Solomon, iar mai apoi în perioada exilului babilonean, Sion a devenit treptat un simbol al speranței mesianice a evreilor. Această tradiție și-a găsit oglindirea în profețiile prorocului Isaia.

     • Părintele Cleopa spune că SIONUL este OMUL. Bați câmpii cu grație, Corneluș. „Fa bine, Doamne, intru bunavoirea Ta Sionului, si sa se zideasca zidurile Ierusalimului”
      Sionul este Muntele in care se afla orasul Ierusalim. Dar aici nu este vorba de munte, nici de oras, ci este vorba de OM care are mintea in cap, deci in partea cea mai inalta sau mai de sus a lui; de inima omului, care se afla ca si Ierusalimul in acest munte, adica in om, si in care inima se afla Templul sau Biserica lui Dumnezeu cu Altarul Domnului, unde se aduce jertfa de lauda dreptatii Lui Dumnezeu. https://doarortodox.com/2018/05/07/talcuire-la-psalmul-50-a-cuviosului-cleopa-ilie/

    • Iisus Hristos s-a născut la Betleem, în Iudeea (azi în Cisiordania) şi a copilărit în Nazaret, în Galileea, fiind numit şi „Iisus Nazariteanul, Regele Iudeilor“, după cum i-au scris şi pe cruce, deşi din ură.
     Regatul Iudeii, unde e locul naşterii lui Iisus, în Betleem, era la sud de anticul Regat Israel, o altă ţară, deci comiţi numai derute.
     Galileea, ţara lui Iisus, este şi ea alt regat decât Regatul Israel.
     În plus, Israelul modern este altceva decât aceste ţări, dar chiar şi aşa Betleemul nu este nici în prezent în Israel, ci în Cisiordania, care nu e sub autoritatea Israelului.
     Aşa că privind „bătut câmpii” eşti campion în întrecerea cu tine însuţi la categoria „nebunie la liber“.
     (Ti-ai falsificat cumva diploma de licenta, cum zice aluziv Patriarhia?)

     • Acum te dai și mare teOlog, Cornele, Dan Niculae? Recunoști că preoția este o viață plină de bani și avantaje. Ești varză la capitolul interpretarea alegorică a Bibliei. Mâine o să spui că Sionul înseamnă de fapt România iar noul Ierusalim este Bucureștiul. Mai urmează să spui că Mesia ești chiar tu, Corneluș.

     • Cornel Dan Niculae, care comentezi sub anonimat toate interpretările tale aberante despre Sion, vezi că ai un coleg care postează aberații mistice ca și tine. „Mesia de România” sau „Gheorghe Prorocul”, un bolnav mintal cu accente mistice transmite mesaje religioase pe bloguri frecventate de Cornel Dan Niculae https://ioncoja.ro/mesaj-de-la-mesia/

     • Gâgă fără creier. Afirmația este a fostului primar al Clujului.

  • Faci confuzii voite din ticăloşie sau din ignoranţă ori prostie între Sionul teritorial, ca munte, posesie şi simbol exclusiv evreiesc, al Vechiului Testament, şi ce înseamnă Sionul, de fapt, ca semnificaţie iniţială şi simbolică permanentă, „locul întâlnirii lui Dumnezeu cu oamenii săi“, fiind preluat cu acest sens şi de Biserica Ortodoxa Romană. Este vădit că faci asta doar-doar reuşeşti, cât de puţin, să denigrezi credinţa şi biserica creştină şi să-ţi demonstrezi susţinerea falsă că acestea slujesc evreii şi nu pe creştini (în timp ce mai şi anunţi că tu ai creat o altă biserică, a „credinţei neamului românesc“ mai bună decât BOR). Acuzi neintemeiat alţii că alţii se dau ”mesia”, în timp ce tu – inspirat de cine ştie ce duh întunecat sau luciferic – vrei să creezi secte religioase noi, după ce ai mai trecut prin cel puţin una, dupa ce ai parasit BOR).
   ––––-
   MESIA este un cuvânt care nu mai trezeşte confuzie la nimeni (cum faci tu sau altii, evreii in primul rand si propagandistii lor, cu Sion). Toţi, până şi tu (probabil), ştiu că Mesia înseamnă Hristos în ebraică, că Iisus a venit ca mesia la evrei mai întâi, că evreii l-au respins şi acum este Hristos pentru neamuri, în timp ce evreii mai aşteaptă degeaba alt mesia.
   La fel sunt şi cuvintele-termenii Sion şi Israel. Ele nu sunt ceea ce vor sau înţeleg neapărat evreii azi, acum, doar pentru că provin din limbă ebraică, din aramaică sau alte limbi din trecutul lor, cărora ei le-au schimbat de-a lungul timpului înţelesul sau chiar l-au pierdut, aşa cum nu-l mai cunosc nici pe D-zeu.
   ––––
   ISRAEL, bunăoară, deosebit de ce spun evreii şi cu tine, are un sens apropiat de origini la creştini. Este poporul lui Dumnezeu, care urmează Noul Testament, nu poporul evreu, care s-a îndepărtat de Dumnezeu. De ce spui că asta e fals sau „varză“, dacă asta se află, astfel, în cărţile Bisericii? Din nou din „Dicţionar al Noului Testament“, editat de BOR (de Biserică): „Termenul Israel se aplică în sens spiritual creştinilor, numiţi «Israelul lui Dumnezeu» (Gal. 6, 16), noul Israel – Biserica – poporul creştin sau noul popor al lui Dumnezeu, care a fost prezis chiar de prooroci (Isaia 62, 4; Osea 2, 1, 25; I Petru 2, 9-10; Romani 9, 25)…“
   De aceea nu se înlătură, măi Vasilică, cuvintele Sion şi „poporul lui Israel” sau Israel din ritualul şi rugăciunile creştine (ceea ce te supără pe tine), căci ele nu mai sunt pentru evrei sau ale evreilor, şi înţelesul lor vechi din Vechiul Testament se duce în înţeles nou pentru creştini, care L-au primit pe Dumnezeu ca Hristos (Mesia) prin Noul Testament, ceea ce se şi subliniază astfel (evreii s-au rătăcit, creştinii sunt acum Israel, poporul Domnului).
   ––––
   Teologia care ţi s-a prezentat aici de 24 de ore nu este cuiva anume cum acuzi tu, ci chiar a Bisericii creştin ortodoxe. Te arăţi străin de ea (prin necunoaştere?) şi de aceea te încrâncenezi să o negi şi persişti în minciunile pe care le propagi, doar-doar vei face un rău Bisericii, pe care o urăşti şi îi răstălmăceşti lucrarea ca fiind una rea.
   ––––
   Vasilică Militaru, eşti foarte perfid şi diversionist, de fapt. Te faci că te cerţi cu careva care te-ar deranja, când tu eşti cel care ataci permanent creştinismul, fără treabă şi chiar cu duşmănie, doar ca să nu răspunzi la adevărul care ţi se arată clar şi explicit, din cărţile Bisericii. Începi să prezinţi deliruri diverse pe care să le asociezi cu duşmanii din mintea ta.
   Eşti agresiv si vulgar, atribute ale prostiei sau nebuniei, ca şi ale ticăloşiei.
   –––––
   Zici că Părintele Cleopa îl contrazice pe Sfântul Chiril al Alexandriei, ceea ce arată că îţi lipseşte total înţelegerea. Ceea ce spune părintele Cleopa (încă unul pe care tu îl urăşti – deşi nu mai e printre noi – pentru că l-a făcut pe patriarhul Daniel de azi călugăr pe când acesta, Daniel, era tinerel) este o interpretare creştină a Psalmului 50 care nu contrazice cu nimic pe Chiril al Alexandriei, ci îl completează, în privinţa că Sionul nu este un apanaj al evreilor, cum ai încercat tu să înşeli şi pe aici.
   ––––
   Chiar prin modul cum te porţi arăţi că nu ai avut niciodată credinţă în tine, căci ai fi primit cu smerenie abţinerea de moment de a fi făcut preot şi ţi-ai fi pus nădejdea în Dumnezeu şi în rugăciune, cum ai şi fost îndemnat, şi nu ai fi făcut ca Lucifer care s-a întors împotriva lui Dumnezeu, tu întorcându-te cu viclenii împotriva Bisericii, din care ai şi anunţat că te-ai retras, dar trăieşti obsedat de ură împotriva ei.
   ~~~~~~
   Nu se uită nimeni la ce spui şi să te şi creadă, aşa că te agiţi degeaba ca un drac la proţap!
   Anunţă când ţi-ai găsit zece adepţi la noua ta „biserică“ (sectă).

   • Dramatic este că tinerii nu mai vor să intre în bisericile voastre. Lăcomia, pornită de la PF în jos, a acaparat Biserica iar acum se culeg roadele furtunii. Sondajele cu încrederea în Biserică nu fac doi bani. În realitate, prin comportamentul vostru ați îndepărtat românul de Dumnezeu. Asta-i marea crimă împotriva Neamului Româesc. Chiar, dacă le ai așa cu teOlogia, poate indici și tu unde se roagă în clar preoțimea BOR pentru Neamul Românesc?????

 2. Să-i transmită cineva analfabetului economic care a emis gogorița asta de articol pentru proști ca el că Rusia este în incapacitate de plată, iar valoarea rublei este manipulată pentru contractele pe resurse. Rusul de rând poate cumpăra dolari dacă-și vinde rinichii.
  Yuanul chinezesc se depreciază față de dolar, iar China se află în fața spargerii bulei imobiliare. Sistemul bancar din China e ca și futut.
  Rupia indiană e praf.
  Realul brazilian e praf.
  Treziți-l pe PROST!!!!

  • Ba, pupinkuriste amerloc, sugi chestia…

  • Volodimir Pulin-n e o zdreanţă bolnavă care are bube de maimuţă după ce l-a spart tot batalionul AZOV şi mercenarii cu SIDA din armata jewkraineană.
   E muia penală a JuKrainei.

 3. De aceea şi ataci cât mai sus (Biserica, Patriarhul, creştinismul, naţionaliştii de frunte), ca să pari important, să pară că însemni ceva. Fără să ataci prin calomnii şi minciuni n-ai avut nimic de zis, niciodată.
  ~~~~~~
  Cine sunt acum ”voi” cei pe care îi ataci? Vorbeşti singur, de fapt.
  Cei ca tine, josnicii (în toate sensurile), au vrut şi vor să ”acapereze“ Biserica.
  Tu şi alţii ca tine sunteţi expresia concretă a răului pornit din lăcomie şi din rapacitate mundană. NU te-ai vrut monah nevoitor şi liniştit în rugăciunea chiliei când ai tăbărât asupra mânăstirilor. Ai căutat mărire şi te-ai vrut preot cu parohie şi cu bani (de aceea te obsedează că alţi ar avea mulţi bani, chiar când nu ştii nimic despre aceia şi vorbeşti cu mare păcat). Hoţi şi mincinoşi sunteţi cei ca tine. Lacomi cu mintea întunecată de închipuirile despre ce ar avea alţii şi ei nu. Dacă ajungeai preot erai încă una din exemplele de nevertebrate de preoţi de mir care aceştia cu adevărat au întunecat imaginea Bisericii cu rapacitatea lor, când Biserica nu a fost atentă, ca să nu îi preoţească, cum a făcut în cazul tău (care îţi şi dai tot timpul arama pe faţă, de posesiv, arogant şi iubitor de sine). Bine că nu sunteţi mulţi şi că sunt şi foarte mulţi preoţi buni, baza Bisericii.

  • Croneluș, iar ai luat-o pe arătură. Te rugasem să indici acteniile în care preoții din BOR se roagă în mod explicit pentru binele Neamului românilor. Să-și dau eu un exemplu deplorabil. La cununia religioasă preotul spune: „Și tu Mire să fi ca Avraam … iar tu Mireasă să fii ca Sara”. Avraam era fratele vitreg al Sarăi, având același tată pe Terah. Deci căsătoria incestuoasă dintre un frate și o soră este unicul model demn de urmat de familiile creștin ortodoxe. Biblia menționează două episoade în care proxenetul Avraam și-a traficat sexual sora-nevastă și a obținut foloase materiale consistente în urma tranzacțiilor (turme de oi și vite și robi și roabe). Desore robul lui Dumnezeu Cornel în alt episod.

   • Du-te pe pustii cu „episoadele” pe care le anunţi. Sunt episoade psihotice, aşa că arată-le la medic mai intai, abia apoi în public.
    Monahul Teodot despre Vasilică Militaru: „Bolnav tare!“

    • Monahul Teodot a fost alungat din Mănăstirea Petru Vodă fiind acuzat de tulburări psihice grave. Teodosie Șpagoveanu l-a luat sub dulama lui (prietenii știu de ce!) și l-a hirotonit preot. Acum smintitul de Teodot Rogojină slujește la Mănăstirea Sf. Apostol Filip Adamclisi. Comunicatul Arhiepiscopiei iașilor invocă izgonirea din Mănăstire a monahului Teodot „având în vedere repetate abateri canonice” cum ar fi „necunoaşterea, samavolnicia, părerea-de-sine, trufia, zelul fără minte, neascultarea de Biserică, lipsa de dreaptă-cugetare sau de vreo altă virtute creştină, slava deşartă sau frica de oameni”. http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/comunicat-al-arhiepiscopiei-iasilor-despre-monahul-teodot/

     • (-)Evident că atunci când se va ajunge la procese, unde vei ajunge împins de diavol, că aşa vrei musai (ca şarpele ieşit la drumul mare pentru că îl doare capul), vor fi şi martori, iar despre tine vor fi chemaţi să vorbească (nici nu pot refuza dacă sunt solicitaţi de instanţă, altfel sunt aduşi cu poliţia) reprezentanţii mânăstirilor şi ai Patriarhiei. Atunci se va vedea, din declaraţiile lui Bănescu, ale stareţei Iustina sau ale monahului Filoteu Bălan, ori ale altora ca ei, cât de mare ticălos eşti sau cât de bun şi „sfânt”.
      –-
      (-)Rătăcirea omului, arătată la începutul acelui articol vorbeşte în general despre cum se îndrăceşte omul, nefiind vorba neapărat despre Teodot,
      Iar întrebată, Biserica nu s-ar sfii să arate că da, e vorba şi de tine, când spune:
      –-
      „S-a întâmplat de multe ori că vrăjmaşul diavol (care se strecoară în minte prin păcate ca nebăgarea de seamă, necunoaşterea, samavolnicia, părerea-de-sine, trufia, zelul fără minte, neascultarea de Biserică, lipsa de dreaptă-cugetare sau de vreo altă virtute creştină, slava deşartă sau frica de oameni, şamd.) a folosit dorinţa cea bună a omului nepriceput fie spre căderi personale, fie spre căderea în erezie a unor comunităţi întregi.“

      Ai insomnii psihopupule? Postezi şi la 4 noaptea şi la 5 şi dimineaţa, tot tu după tine, întruna? Te dai ba unul. ba altul, ba nimeni?

     • „Vă rugăm să vi-i luaţi din mănăstirea noastră atît pe monahul Teodot (Marius) Rogojină – pe care, prin faptul că îl ţineţi aici doar pentru că e fratele unui ofiţer SRI (?), îl văduviţi de un tratament psihiatric corespunzător afecţiunilor sale mintale”. Scrisoare deschisă. Mănăstirea Petru Vodă către serviciile secrete: „Luaţi-vă slugile şi lăsaţi-ne în pace” – Ziaristi Online

     • Teodot era vecin, prieten şi confident cu Vasilică Militaru la mânăstirea Petru Vodă, iar „comunicatul“ mănăstirii „către SRI“ nu-l exclude şi pe el ca infiltrat, căci se referă la mai mulţi, nu doar la unul:
      „Luaţi-vă slugile şi lăsaţi-ne în pace”, acuzând:
      „infiltrarea obştii cu tot felul de poame, indivizi neputincioşi, stăpîniţi de patimi şi de multe ori cu boli mintale, pe care apoi i-aţi folosit ca şi cîrtiţe ce v-au furnizat în continuu material informativ“
      https://www.cotidianul.ro/manastirea-petru-voda-catre-serviciile-secrete-luati-va-slugile-si-lasati-ne-in-pace/
      Monahul Teodot avusese un frate care lucrase până în urmă cu şase ani în SRI, dar cineva l-a turnat mincinos cum că fratele său încă lucra la SRI. (Cine oare a minţit?)
      Neavând vreo vină, Teodot s-a integrat în Biserică în altă parte şi slujeşte şi acum, dar Vasilică Militaru s-a transformat într-un duşman făţiş, permanent, al Bisericii.

     • Mulțumesc anonimului care postează comentarii în sprijinul meu, dar mă descurc cu astfel de haimanale. Abia aștept un proces cu părțile invocate de individul ăsta (CDN). Prima dată o să cer expertiza psihiatrică a tuturor monahilor invocați pe care trebuie să o aibă la dosarul de călugărire, conform Regulamentului monahal.

    • Conform unor reguli interne (nu a unei legi),
     numai stareţul şi episcopul cercetează „fişa medicală privind starea sănătăţii fizice şi psihice“ a candidatului la monahism şi doar ei apreciază şi hotărăsc, şi pe baza acesteia, privind credința și ascultarea ce o dovedeşte aspirantul, renunțarea la viața de desfrâu și la toate viciile și tentațiile, vocația, decepția sau interesele candidaţilor, starea fizică şi a minţii, cunoștințele religioase, temperamentul, aptitudinile sau formarea lui spirituală. De aceea, în perioada de la intrarea în mănăstire și până la călugărie trece o perioadă de „ispitire canonică“, în care candidatul e observat dacă e bun sau „nebun“. Nu un medic stabileşte asta.
     Probabil şi pe tine te-au observat ani buni Vasilică, când te-ai cerut preot, şi ai fost respins pentru „o problemă de înţelegere a realităţii“ şi pentru că „aberezi“ (cum a zis ulterior textual Vasile Bănescu de la Patriarhie lipsei de discernământ în ceea ce te priveşte, faţă de faptele tale). De aceea te-ai trezit că vrei să ceri certificate medicale de sanatate mintală de la călugări? De cand fac nebunii ca tine regulile sau legile?
     https://www.gandul.ro/stiri/plangere-penala-impotriva-patriarhului-daniel-promoveaza-personalitati-criminale-precum-sfantul-ilie-si-texte-care-incita-la-ura-religioasa-bor-este-o-aberatie-17521099

 4. Nu faci tu legile si nici nu dictezi ce vrei tu unui judecator privind admisibilitatea martorilor.
  S-ar putea, mai degraba, ca instanta sa dispuna ca tu sa mergi pe la IML sa fi cautat la cap.
  Te dai si „anonim” acum, diversionistule? Ai si vreun complex de inferioritate, cumva, amestecat haotic cu mania grandorii?

  • Da, la zi. Problema cred că este la tine. Tu faci parte din categoria mani pulatorilor care pierd vremea pe net și încasează bani de la stăpâni. Repet. Abia aștept un proces anunțat de tine. Deocamdată vezi că pe blogul lui Teodot s-a anunțat că Vasile Bănescu este pe făraș. Purtătorul de vorbe al PF Daniela va fi concediat? Oare să aibă probleme cu percepția defectuoasă a realității? Îi recomand ceva desene animate.

  • Ieromonah de la mănâstirea Petru Vodă:
   „Diversionistul demascat. Cazul Vasilică Militaru.
   Autorul informațiilor rău-voitoare la adresa Părintelui Justin Pârvu, cum că ar fi fost hirotonit de către o biserică stilistă, este Vasile Militaru.
   Vasile Militaru este absolvent al Liceului de Aviatie din Bacau [de fapt al unui liceu industrial ce pregătea mecanici pentru fabrica Aerostar Bacău]. Din agent imobiliar fără scrupule, ataşat de o puternica ideologie agnostic-materialistă, suferă o convertire bruscă prin întâlnirea cu pr. F. şi folosindu-se de sinceritatea acestuia, este introdus în cercul de ucenici de încredere ai Părintelui Justin.
   Cuprins de o vrie mistică cu coloraturi milenariste, Vasilică Militaru vinde toate posesiunile [sau, cel puţin, aşa le spune călugărilor] şi vine cu sotia la Mânăstirea Petru-Vodă. Părintele Justin îl dojeneşte pentru gestul extrem, dar într-un final îl ajută să-şi facă o casă mai la vale de Mânăstire. Se integrează în peisaj ca sofer şi paznic la Mânăstirea Paltin de maici. În prezent [în 2017], fiica dumnealui locuieşte în Bacău.
   Însă apetitul de materialism mundan transformat brusc în viziune apocaliptică, nu prevesteşte niciodată nimic bun.
   Vasilică Militaru se înscrie la Facultatea de Teologie de la Sibiu cu o dorinţă arzătoare de a ajunge preot. Îmi aduc aminte că Părintele Justin îl tempera în acea perioadă: «Măi băiete, să mai stăm, să ne rugăm, să mai avem oleacă de răbdare».
   Dorinţa de afirmare a personajului Vasile Militaru îl determina să caute soluţii alternative. Intră sub influenţa dnei Cuta de la Dobreni şi iese oficial din Biserica Ortodoxă Română pentru a se afilia la gruparea Preoteasa. În toamna anului 2012 este «hirotonit» preot.
   Legăturile grupării stiliste Preoteasa cu grupările religioase paralele din Ucraina au fost dezvăluite pe larg în mai multe articole pe internet.
   Abia acum «preotul» Vasile Militaru îşi arată adevărata faţă, purcezând la distrugerea şi denigrarea sistematică a ctitoriei şi numelui Părintelui Justin.
   Proaspăt «hirotonit», Vasile Militaru îşî începe propovăduirea credinţei printr-o serie de procese penale absurde cu măicuţele din Mânăstirea Paltin. Fire litigioasă şi provocatoare, se laudă şi ameninţă în permanenţă cu influenţa de care dispune în mediile judecătoreşti din Piatra Neamt, influenţă pe care a căpătat-o prin accederea la gruparea Preoteasa.
   Ultima intervenţie a lui Vasile Militaru este când în nici o lună de zile, pe fondul tulburărilor create de Sinodul din Creta, concepe un articol biografic cu substrat stilist în care neagă hirotonia Părintelui Justin Pârvu, citând copios din cărticica masonului Alui Gheorghe din Piatra Neamţ. Pe parcursul analizei sale, V.M. voalează modul în care vorbăria prolixă şi scrierea obscură, sunt adoptate nu în virtutea unei meticulozităţi istorice, ci ca un soi de stratagemă. Pentru un ochi neavizat lucrarea pare ştiinţifică, documentată istoric, însă a doua zi este vădită drept un fals grosolan de situl Mânăstirii Petru-Vodă.
   Să ne reamintim cu toţii, pentru o clipă, că viaţa omului jertfelnic nu poate fi ştearsă printr-o trăsătură de condei.
   Creaţia mitică a «istoricului» Vasile Militaru nu a avut viaţă lungă. Însă «preotul» Vasile Militaru rămâne în continuare camuflat în zona Petru-Vodă lucrând sistematic, pe toate fronturile, la erodarea ctitoriei Părintelui Justin Pârvu.
   Să luăm aminte la ce ne dorim, căci s-ar putea să se îndeplinească…
   Şi iată cum Părintele Justin a devenit, la fel ca Eminescu, un turnesol naţional. Oricine îi combate sau înjură poate fi orice, numai român nu e!
   Captivi al propriilor halucinaţii, refractarii Părintelui Justin au pus în mişcare un mecanism mieros, ipocrit, insidios. Un mecanism al cuvintelor care ucid, o maşinărie care se sprijină pe complicităţi doctrinare.…
   Atacurile asupra Mânăstirii Părintelui Justin se țin lanț, diavolul vrând să se răzbune pe locul unde a fost rușinat și învins de atâtea ori.“

   („Cine mai vrea să compromită măn. Părintelui Justin? Cazul Vasilică Militaru… „Mănăstirea Petru-Voda la confluenţa dintre vreascuri…“ pe OrtodoxInfo
   a se vedea şi: https://ioncoja.ro/vasilica-militaru-nu-este-ceea-ce-pare/ )

   • Pentru cunoștința haimanalelor ca tine, Corneluș, am fost șef de promoție al Liceului de Aviație Henri Coandă din Bacău, specializarea electronist aviație. Pentru sculele care vor să propage informații despre persoana mea, îi rog să mă contacteze. Latrina Ortodoxinfo.ro administrată de etnicul Gabriel Gioacăș nu este bine informată.

   • Liceul pe care l-ai făcut, „Henri Coandă” din Bacău, fostul „Grup Scolar de pe lângă Uzina de Reparat Avioane Bacău”, nu este chiar de aviaţie, Vasilică Militaru, ci este unul ”tehnic de aeronautică“, de meseriaşi, nu de aviatori.
    Hai să nu confundăm Academia Forţelor Aeriene Henri Coandă din Braşov (care chiar e de aviaţie), cu un colegiu tehnic sau industrial.
    Din anii 80, când te-ai dus tu acolo, s-a transformată din şcoală în „Liceul Industrial de Aeronautica nr. 1” Bacau, iar din anul 1991 s-a numit „Grupul Şcolar Industrial de Aeronautică” Bacau.
    Abia în 2005, când tu erai de mult plecat de la Băcau peste călugării de la Petru Vodă, clasele cu profil tehnologic ale liceului au fost înlocuite de clasele cu profil teoretic.
    (Istoria liceului e publică, degeaba spui altceva.)
    Cine mai crede ceva din ce spui, când reiese imediat cum minţi? Ai făcut o şcoală industrială, de meseriaşi, din Bacău, şi te umfli de parca ai fi absolvit un liceul de matematică de top din Bucureşti sau chiar Vest.
    Şi faptul că te-ai înscris la o facultate mecanică apoi, tot la Bacău, arată ce mare vocaţie (n-)aveai de zbor, fie fizic, fie spiritual, şi ce mare intelectual erai.
    Şi poama de Gabriela Firea a făcut exact acelaşi colegiu cu tine, la Bacău, şi tot o şomeroaică fomistă fără chef de muncă adevărată era şi s-a apucat de şmecherii şi de sedus pe unul pe altul pana la Bucuresti, cum ai încercat şi tu cu părintele Justin la Petru Vodă, la mănăstire, şi astfel aţi scăpat de fabrică.

 5. Şi care îşi ascunde mutra ca să nu se vadă de care etnic e. Cioară sau bărzoi? Măgar sau catâr? Şobolan sau dihor?
  Numai a român nu arată, ci a mujic ucrainean ori rusnac, şi tot el e ăla care îi acuză pe toţi ceilalţi că sunt etnici!

  • Orice om are o origine etnică. Unii și-o declară și și-o asumă. Alții se declară cu origini etnice false. Etnia din care provine un individ este o chestiune primordială a existenței. Nu întâmplător evreii și rrrommii din România prețuiesc etnia din care provin și sunt mândri că aparțin etniei lor. ÎAcești cetățeni români merită tot respectul. În schimb, din interese diverse, unii cetățeni români nu vor să-și mai recunoască etnia din care provin. Se declară etnici români deși evidența probează că ei sunt aparținători ai altor etnii. În fața lui Dumnezeu (Dumnezeul Credinței Neamului Românesc) toate etniile sunt egale și nu există nici o etnie aleasă (neam ales) de Dumnezeu. Toate neamurile și aparținătorii neamurilor au șanse egale de mântuire în fața lui Dumnezeu. Acesta este Dumnezeul Neamului românesc și al tuturor neamurilor pământului.

  • Militaru e un nume luat şi de unii evrei clandestinizaţi, iar pe sistemul lui Vasilică de vânătoare a clandestinităţii etnice (o vânătoare de vrăjitoare la el), orice e posibil.
   Tot în Militaru şi-a schimbat numele şi securistul evreu Lazar Lenin Haltenwagner (acoperit ca pompier la Ministerul de Interne prin anii 50), iar la Bacău, oraşul natal al lui Vasilică, evreii au avut o comunitate foarte foarte puternică, din care ce mai mulţi, care nu au emigrat în Israel, s-au clandestinizat, luându-şi nume aparent româneşti.

 6. S-a prezentat singur ca un câine furibund scăpat de sub control, în acest sens (vedem mai jos).
  Acum e duplicitar, în realitate fiind plin de ură şi frustrări, că nu e el în locul altora (a spus-o mereu, deschis, o vreme). O dă la întors şi face pe corectul azi, dar spune tot aia, voalat, că e vânător de etnici clandestini sau de clandestinitate etnică.
  El a acuzat de etnicitate (că ar fi ţigani sau evrei, zice prin alte părţi – chiar şi mai sus, de fapt -, fabricându-le aceste origini), de aproape un an de zile, fără temei, pe liderii naţionalişti din parlament.
  Pe alţi naţionalişti îi face „maimuţoi“ că nu ar înţelege legionarismul, ceea ce el ar face, avansând de la el un legionarism reformat de mintea lui, ca şi un un creştism reformat de el (”Biserica Credinţei Neamului Românesc”, în care maltratează idealismul legionar, modificându-l cum vrea el sau cum îi trăzneşte).
  Lup în blană de oaie în postarea de mai sus, iată câinele fără control care se prezenta pe site-ul profesorului Ion Coja:
  -Vasilică Militaru – 19 decembrie 2021 –
  „Până una alta, eu am o certificare a părerii Sfântului Iustin Pârvu de la Petru Vodă. Asist în ultimul timp la o impostură fără margini. Să vă fie frică de un om pregătit de Iustin Pârvu. Un călugăr bătrân, trecut prin multe, m-a caracterizat așa: ’Vasile, pe tine părintele Iustin te-a antrenat precum un om își antrenează un câine crescut într-o groapă și-l hrănește cu mâna lui’. Când iese din groapă, câinele acela rupe tot, ascultând numai de stăpânul lui. Eu tocmai am ieșit din groapa de la Petru Vodă. Aviz amatorilor!!! Vor fi demascați toți șmenarii care se declară patrioți și apărători ai Neamului Românesc. La acest moment tabăra naționaliștilor este invadată de etnici care se dau cu pumnul în piept că sunt români. Lista începe cu [Diana] Șoșoacă, [Ninel] Peia, Lazarus, [George] Simion și [Claudiu]Târziu.“.
  Vasilică Militaru, aici: https://ioncoja.ro/inca-un-raspuns-la-vasilica-militaru/

  • Vasilică Militaru, pe site-ul ioncoja.ro, s-a luat de mână cu activistul rrom (ţigan) Valeriu Nicolae, aliniindu-se acestuia, când îi vor drept romi sau ţigani ori alte naţionalităţi decât română pe George Simion şi pe senatoarea Şoşoacă.
   Ţiganul Valeriu atacă şi urăşte naţionalismul românesc doar pentru că e el rrom şi atâta îl duce mintea, dar Vasilică Militaru ce mobiluri o avea? El ce e?
   I s-a răspuns clar, cu motive şi probe, că Şoşoacă este româncă, dar nu l-a interesat.
   Răspunsul care i s-a dat lui Vasilică Militaru, dar el a rămas surd:
   «Nici Silviu Şoşoacă nu este rom/ţigan, cum tot vor unii să spună (si cred că nici George Simion). Nici nu ştiu dacă ar fi important! Nici Corneliu Zelea Codreanu nu era „român pur sânge“ (asta înseamnă „verde“?). Îl cunosc pe Silviu Şoşoacă. El este dintr-o comună vâlceană românească unde unele nume încep cu particula cu Şo (există în zonă şi numele Şofâlcă, de exemplu – cunosc şi familia aceasta). Silviu este un oltean foarte patriot. Atât ! Şi Diana Iovanovici-Şoşoacă este româncă. Vedeţi numele Iovanovici pe Forebears (genealogy portal) că numele ei, Iovanovici, este prezent aproape numai în România şi în Basarabia (771 de persoane), în Ucraina Rusia sau Serbia nefiind nici unul. În Austria, Franţa şi Cehia există doar câte un Iovanovici, în Germania există 3, iar în Anglia 2.»
   .
   v. Vasilică Militaru comentarii la https://ioncoja.ro/reveniti-cu-picioarele-pe-pamant-romanesc-si-duceti-numai-bataliile-pe-care-le-puteti-duce/

   • Cretinule, ce treabă are al doilea soț al lui Diana Iovanovici cu etnia ei??? Cât de cretin poți să fii ca să invoci etnia celui de-al doilea soț ca garanție că Diana este 100% româncă.

    • Te-ai trezit după o jumătate de an să răspunzi la ce ţi s-a spus cândva?
     Aici e un citat din ce ţi s-a răspuns pe IonCoja în ianuarie 2022.
     Nu aţi precizat la care Şoşoacă faceţi referire tu şi cu ţiganul tău, Valerică, aşa că ţi s-a răspuns despre amândoi, şi de soţ şi de soaţă. Şi Silviu Şoşoacă face politică nationalista, iar numele ei vine de la el.
     Aşa că despre cretinism acesta îţi aparţine cu evidenţă, plus, precum se vede, şi o doză de demenţă.

     • Ghinion, după regula iudaică de descendență pe linie maternă, sunt ieșean. Mama este născută într-un sat cu origini neolitice din Iași. Deci am atestare documentară că strămoșii mei erau aici de peste 6.000 de ani. Ai auzit despre satul neolitic de la Hăbășești? Pe Holm mi-am petrecut eu vacanțele de vară ale copilăriei.

  • Un etnic vrednic este PF Daniela. Ispitit la The Ecumenical Institute at Château de Bossey s-a călugărit după o săptămână de leneveală la Sihăstria Neamțului. „În 1987 a intrat în viața monahală la Mănăstirea Sihăstria, Jud. Neamț, cu numele Daniel, avându-l ca naș de călugărie pe Preacuviosul Părinte Arhimandrit Cleopa Ilie.”. https://basilica.ro/patriarhul-daniel-la-ziua-de-nastere-recunoscator-celor-care-au-contribuit-la-formarea-sa-spirituala-si-intelectuala/

   • Patriarhul Daniel îţi este net superior în toate privinţele (şi e jenant pentru tine de aceea ce faci), iar meritele lui spirituale şi intelectuale speciale faţă de ale unui alt simplu aspirant la monahism au şi condus la tratarea sa ca o excepţie de la regulile generale. Faptul că nu a stat timp de 3 ani continuu într-o mănăstire (la evaluarea unui stareţ) a fost compensat că a fost ca un călugăr itinerant, care mergea de la un duhovnic la altul, sau la centre teologice, discutând aspecte duhovniceşti profunde unde ajungea. Pe Daniel l-au evaluat mai mulţi părinţi înduhovniciţi, nu numai un stareţ. La părintele Cleopa a ajuns de la părintele Dumitru Stăniloaie.
    Ca patriarh putea fi şi altul, dar asta este altă poveste.

    • Da, ai dreptate că patriarhul Daniel este net superior. Că doar n-a fost un fraier care să piardă timpul prin mănăstiri. A țintit direct la vârf. Mie îmi reproșa prin anul 2005 că „mi-am făcut casă la rugăciune prin boscheți, lângă Mănăstirea Petru Vodă”. De atunci am conchis că Daniela este o haimana pripășită în Biserică.

     • Urlă psihozele în tine? Ia cu ţuică, dar nu trece!

     • Deși nu folosesc cuvinte atât de tari ca anonimul am de spus și eu multe despre actualul patriarh Daniel. Îl aștept la colț!!! Dosarul este la seif!

     • Ca un securist turnător bătrân, în retragere, Vasilică Militaru nu se poate lăsa de nărav. Face dosare note şi rapoarte întruna, fabricând „informaţii“ din nimic. A trimis şi la SRI informarea că Biserica Ortodoxă Română „defectează“ (aşa zice el în timp ce creierii îi defechează fecale pestilenţiale).

 7. Ghinion, băieților care faceți arborele meu genealogic. Tatăl meu este originar din județul Vaslui. Dintr-un sat, nici măcar un târg. Evreii nu prea stăteau prin sate. Dacă aș fi fost evreu nu mi-ar fi fost rușine de originea mea etnică. Deci lăsați-o mai moale cu originile mele.
  Diana Șoșoacă și-a declarat singură originea ei etnică: „Numele meu de fată este Iovanovici. Noi suntem din Macedonia, deci jumătate din mine se trage din Skopie. Bunicii mei paterni de acolo vin, împreună cu toată familia au fugit aici în România.”. https://www.romaniatv.net/diana-sosoaca-are-origini-macedonene-detalii-nestiute-din-viata-sa-de-la-plecarea-in-canada-la-munca-pentru-guvern_5130533.html
  Dacă se simte româncă, foarte bine. Dar nici nu trebuie să facă atâta zarvă despre românitatea ei ca și cum numai ea și George Simion ar fi români. Mia sunt și alții români get beget și nu mai fac atâta caz.

  • Adică românii cu origini în Macedonia sunt aromâni, unii dintre ei nişte mari patrioţi şi naţionalişti, precum Pitu Guli sau Pitu Vlahul, un „erou al fraților noștri Armâni“.
   A ajuns un dubios ca Militaru să-şi exhibe degenerarea proprie împotriva „etnicilor“ aromâni, apoi tot el chipurile să îi dea voie senatoarei Şoşoacă să se simtă româncă.
   Pretinde că naţionaliştii fac prea mult caz că sunt români, ceea ce îl deranjează, căci lui îi plac coloniştii străini ai României, conform statului asociaţiei lui:
   Asociaţia lui Vasilică Militaru, ”Asociaţia „Neamului Românesc“ are la punctul 2 din statut, după ce stabileşte că „Neamul Românesc“ sunt toţi cetăţenii români, scopul ca cetăţenii români să „accepte să convieţuiască cu indivizi şi colectivităţi aparţinând altor neamuri“.
   Iniţial scoseseră la Bacău (de unde-i cu reşedinţa Militaru vasluianul), în 1995, „Asociaţia pentru Tineret Neamul Românesc“ cu scopul declarat „să reunească tinerii cetăţeni români şi străini, fără deosebire de rasă, sex sau religie…“. De ce şi-ar propune cineva să activeze ca să-i aducă pe străinii de altă rasă, culoare şi religie să se unească cu tinerii români?
   .
   Când dă în românii “etnici“, Vasilică (asociat cu ţiganul Valerică) e doar duplicitar. El doar vrea să-i compromită pe cei care vor să promoveze patriotismul naţional.

   • A-românii. Este o temă de studiu pe care acum nu vreau s-o dezvolt.

    • Cine mortii ma-tii se uita la un rahat ce esti? Se uita cineva la ifosele tale de prost, scarnavule?

     • Ești foarte preocupat de persoana mea. Vezi că s-a transformat într-o obsesie. Nu e bine pentru psihicul tău.

 8. Vă comportați de parcă Militaru ar candida la președinția României. Dacă Militaru este un nimeni, așa cum îl descrieți pe siturile așa zis naționaliste, de ce vă mai obosiți cu persoana lui? Aceasta este o probă a felului în care unii înțeleg să facă politică. Securismul îi caracterizează. Nu au idei și soluții ci doar vânează opozanții și fac CIRC. Știți bine că în afară de voi, SECURIȘTII, nimeni nu se obosește să citească toate aceste comentarii interminabile.

  • Ăsta a publicat extrase din turnătoriile (sesizarile / notele şi rapoartele) pe care le-a trimis la SRI împotriva unuia sau a altuia (inclusiv împotriva Patriarhului Daniel şi a Bisericii), dar se vaită că el e vânatul de „securişti“.
   Stă pe spaţiile de comentarii ale publicaţiilor fără încetare, unde, ca un bolnav mintal, fie că se prezintă ”Asociaţia”, fie Militaru, fie vreo alţii 10 (identităţi sau nume inventate de el), înjură şi atacă Biserica sau liderii ei, ori ai naţionalismul românesc.
   Numai în mintea fără discernământ a lui Militaru şi a familiei lui (nevastă-sa, care îi susţine nebunia, zisă şi „asociaţia“, căci ei sunt singurii membri ai acesteia) putea încolţi ideea că el, dezechilibratul coleric, ar putea fi bun de preşedinte al României şi să aducă vorba de aşa ceva, aşa că tema e absurdă, deşi lor le surâde foarte mult, cum au vrut să aibă şi parohie, mai ales ”coana preoteasă”.

   Militaru pretinde de fapt, ca orice politruc sau politician veros, că are „idei şi soluţii“, în timp ce alţii n-au şi fac circ, când el este numai într-o confuzie nebună, distructivă şi nu a avut deloc vreo idee sănătoasă vreodată sau vreo reprezentare corectă a lucrurilor. Numai când vezi scris „Militaru – Neamul Românesc“, e clar că ai de a face cu un circ în care un nesimţit psihopat mai şi pretinde că el vorbeşte în numele românilor.
   Militaru acuză nevolnic şi ipocrit că nu-l lasă pe el „securiştii“ să acceadă unde vrea sau unde merită, pe funcţii sau la bani, deşi nu s-a dovedit capabil de nimic, niciodată

   • Din moment ce Vasilică Militaru și Asociația Neamul Românesc nu s-au implicat în nici o acțiune politică și nu fac parte din nici o formațiune politică, inclusiv Partidul Neamul Românesc, nu se poate vorbi despre activism pe linie politică.

    • Ai obsesii „politice”, Militaru psihopatule?
     Obsedatule de ură împotriva Bisericii adevărate şi împotriva patriarhului!
     Obsedatule de ”etnici“ si de calugari.
     Şi linia acestor comentarii ai deschis-o atacând pervers Biserica.
     Nu-ţi vezi obsesiile, tu, care eşti dus cu capul şi de aceea nu mai poţi să-ţi spui numele fără să ţi-l completezi, ca un obsedat, cu „asociaţia ne-am căcat“ (căci neamului românesc îi eşti de fapt duşman ascuns, ca un lup în blană de oaie)?
     Eşti numai cu „soluţii şi idei” parşive, politrucule, căci te propui şef, exact ca un politician veros, căci vizezi afirmare personală (ca orice politician), dar prin lovituri asupra altora. Cum nu faci politică dacă, când nu subminezi Biserica, denigrezi la rupere, cu minciuni, orice mişcare naţionalistă, dar ai susţinut la vot Pro România şi propui un alt legionarism, care e o mişcare politică, dar, ca un duşman ascuns ce eşti, în varianta ta legionarismul trebuie castrat, să fie neluptător (legionarul trebuind să se predea necondiţionat străinilor, în doctrina ta), şi ţi-ai făcut şi o biserică, a ta, zisă a „Neamului Românesc“, în numele căruia te crezi autorizat să vorbeşti, doar pentru că nişte birocraţi neatenţi ţi-au aprobat o asociaţie cu un asemenea nume (deşi între timp legea s-a modificat şi nu mai ai voie să ai în titulatura unei firme sau ong „naţional“ şi „românesc“ şi oricând poate fi sesizat ministerul Justiţiei)?
     Piei satană!

     • Ești total incompetent și neinformat. (3^2) Înscrierea unei asociații folosind în denumirea să cuvintele „național” sau „român” ori derivatele acestora se realizează numai cu acordul prealabil al Secretariatului General al Guvernului.
      (la 24-03-2010, Alin. (3^2) al art. 7 a fost introdus de art. I din LEGEA nr. 34 din 8 martie 2010, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 151 din 9 martie 2010. ) https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/20740

     • De ce mai zici atunci de alţii că sunt securişti, când tu eşti? Căzuşi în capcană!
      Ai prezentat tu aşa mari garanţii sistemului încât ai beneficiat la data înfiinţării asociaţiei tale, 16 iunie 2011, de acordul special de la secretariatul guvernului să foloseşti cuvântul „românesc“ în denumirea asociaţiei? Înseamnă că eşti dintre ”băieţii cu ochi albaştrii“.
      Cine conducea secretariatul? Corupta securistă Daniela Andreescu, „agent imobiliar” la negru ca şi tine, care şi-a atribuit familiei sale case şi spaţii de la stat.
      Ţie ţi-au dat acordul din securism, nu? Căci soţul ăsteia e la secretariatul guvernului PD (Boc2) care ţi-a dat acordul era Aurel Teodorescu, vechi ofiţer de Securitate din Bucuresti, preluat de SRI.
      https://www.cotidianul.ro/securistii-lui-basescu/

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998