CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

Struto-camilele politice

0 comentarii / 1464 vizualizări / 6 februarie 2011

Vom avea doua struto-camile. Una la putere si alta in opozitie. Nu conteaza, sub acest aspect, cine va fi sus si cine va fi jos. Important e ca, pentru a scapa de regimul Basescu, PNL, PC si PSD au convenit sa incheie o alianta in toata legea, cu bataie pentru doua mandate.

La randul lor, pentru a rezista la putere sau pentru a obtine un scor bun in alegerile anticipate sau normale, PD-L, UDMR si UNPR au decis sa produca si ele o alianta. Aceasta polarizare extrema a politicii romanesti va produce o ciocnire extrem de spectaculoasa. Dupa care va da nastere unei puteri mai mult sau mai putin contradictorii.
Cu obraznicia indelung exersata in anii celei mai proaste guvernari din trecut, prezent si viitor, asa-zisii purtatori de imagine si de mesaje PD-L s-au grabit sa le aduca acuzatii de natura ideologica celor aflati in opozitie. Ele sunt centrate pe ideea ca liberalii fac o alianta otravita cu celelalte doua partide. Otravita cand este vorba de Partidul Conservator, pentru ca ar fi un partid-televizor, condus din umbra de un mogul, fost securist sau pentru ca ar fi de stanga, in timp ce liberalii ar fi de dreapta. Si tot otravita, cand este vorba de PSD, intrucat socialistii, prin definitie, sunt de stanga si urmeaza ca identitatea de dreapta PNL sa fie devorata prin insasi existenta noii aliante.
In timp ce lanseaza pe toate canalele asemenea acuzatii, ce fac, in realitate, pedelistii lui Traian Basescu? Se pregatesc de zor pentru a edifica o struto-camila proprie. In oglinda. De ce afirm acest lucru? In primul rand, pentru ca negocierile in acest sens sunt efective. Si, in al doilea rand, pentru ca avem de-a face cu doua partide care se prezinta drept partide de dreapta – PD-L si UDMR – si s-au si inscris in familia popularilor europeni, care se stie ca este de dreapta, iar aceste doua partide se aliaza cu un partid autointitulat, prin statut si prin mesaje si proiecte politice, drept partid de stanga. Este vorba de asa-numitul partid de stransura al UNPR, condus de generalul fara onoare Gabriel Oprea.
Cu ce ar fi mai buna aceasta struto-camila pe care calareste Traian Basescu, in raport cu cealalta struto-camila, pe care inca nu calareste nimeni? Cu nimic. Dimpotriva. Pana una alta, efectele primei struto-camile se vad cu ochiul liber. Si se numesc dezastru national. Iar struto-camila isi strange randurile, in scopul de a se crampona de o putere pe care nu a fost in stare sa o onoreze. Periculozitatea acestei struto-camile e dovedita.
Periculozitatea celeilalte struto-camile – PSD, PNL, PC – este, deocamdata, ipotetica. E o struto-camila de opozitie. Nu poate produce, cel putin cat timp sta in opozitie, niciun fel de efect negativ asupra vietii cetateanului. Nici nu-i poate induce o confuzie mai mare, sub aspect ideologic, decat cea care oricum exista, fiind plantata si crescuta sub bagheta domnului Traian Basescu.
Acestea fiind zise, eu sunt dispus sa tratez struto-camila opozitiei cu oarecare ingaduinta. Pentru ca este o struto-camila de criza. Intre doua rele, prefer ca raul Basescu sa fie eradicat. Putem deveni mai exigenti cu aceasta struto-camila atunci cand se va afla la putere. Si cand va incepe sa produca primele deziluzii. Dar, pana atunci, exista timp suficient ca cele trei partide sa ajunga la cel mai mic numitor comun. Un numitor comun care poate salva Romania de la disolutie si pregati aceasta tara pentru momentul in care nu va mai fi nevoie de vreo struto-camila.
Pentru binele PD-L – de ce Dumnezeu i-as dori eu, insa, bine acestui partid? – ar fi poate util sa renunte la formula de struto-camila si sa se si rupa. Pentru ca nu ma indoiesc ca o exista vreo ramurica inca neatinsa de cancer in acest partid. Si poate din acea ramurica va putea candva, in opozitie, sa iasa un copac. La umbra caruia sa stea unul ca mine, atunci cand voi critica struto-camila Ponta-Antonescu-Voiculescu.(Sorin Rosca Stanescu – www.sroscas.ro)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998