CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9560 RON UP | 1 USD = 4.6047 RON UP | 1 GBP = 5.7745 RON UP

STS, serviciul alegerilor: 17 generali facuti de Iohannis in 3 ani

7 comentarii / 15333 vizualizări / 29 noiembrie 2020

Coincidență îngrijorătoare: președintele României pare să aibă o deschidere extrem de largă pentru fabricarea de generali în interiorul unicului serviciu secret din Europa implicat în organizarea alegerilor, am numit Serviciul de Telecomunicații Speciale. Iohannis a creat în doar trei ani nu mai puțin de 17 generali din STS, la care se adaugă avansarea unora care aveau deja acest grad.

Anul acesta, nu mai puțin de șapte colonei STS au primit, pe 27 noiembrie, gradul de general de la președinte:
Chiuţă Marius-Sorin, Ciculescu Alin, Dascălu Mihai, David Gabriel Podoprigora, Vlad-Alexandru, Stânga Sorin-Radu, Temneanu Loredan, la care se adaugă avansarea generalului-maior Bălan Ionel-Sorin, actualul director al STS, la gradul de general-locotenent.

Pe 28 noiembrie anul trecut, același Ionel Bălan era avansat de Iohannis de la general de brigadă la general-maior. (Iar în decembrie 2017, tot Bălan era avansat de la colonel la general de președintele Iohannis. Trei stele de general în patru ani. Patton ar fi murit de invidie, probabil.)

Plus alți cinci colonei făcuți generali, tot anul trecut: Jurcuț Laura-Mihaela, Dobrinoiu Maxim, Rus Ioan, Popescu-Părpăuți Cosmin-Nicolae, Bancoș Marin. Spre comparație, SIE a avut o singură avansare.

Pe 30 noiembrie 2018, alți cinci colonei făcuți generali, unul dintre ei în rezervă: Bărănescu Mihail, Grigore Daniel-Cosmin, Manda Gheorghe-Remi, Rădoi Marian-Cosmin, Busuioc Valentin din Serviciul de Telecomunicații Speciale. Spre comparație, de la SPP a făcut generali din numai doi colonei.
Interesant, în decembrie 2017, în afară de actualul director al STS, Iohannis a făcut doar un general, din colonelul Mihai Mădălin Virgil, plus avansarea generalui maior Vasilca Ionel la rangul de general locotenent.

2017-2018-2019-2020: 2-5-5-7.

Cifrele par să sporească năvalnic pe măsură ce trece timpul. Iar președintele pare tot mai interesat să își sporească ”simpatia” în interiorul serviciului de care depind rezultatele alegerilor și care pare să ia o felie mult mai groasă în domeniul avansărilor decît restul serviciilor, ținînd cont că STS nu are dimensiunile unor surate mai mari. (Ceea ce nu l-a împiedicat, bunăoară, să aibă în 2018 un buget în creștere cu 70% față de anul precedent).

De aici marea întrebare: ploaia de stele revărsată peste cei de la STS de către Klaus Iohannis e justificată de eroismul deosebit manifestat de aceștia în apărarea patriei, ori are vreo legătură cu organizarea alegerilor de orice fel din România? Alegeri în care serviciul, caz unic european, cum spuneam, are un rol variind, în opiniile multor observatori ai politicii, de la ”important” la ”crucial”. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Daca in sua s-au fraudat masiv alegerile, in favoarea lui joe bidinea, ce credeti ca se va intampla in colonia romanica, a satrapului-penal johannis, unde la locale s-a verificat ca se poate fura cu sacii fara ca rumanii macar sa schelalaie, in conditiile in care la parlamentare vor fi in joc gradelele si functiile secaturilor din sistem, daca rezultatul fraudat al alegerilor nu va fi asa cum le-a ordonat stapanul.

 2. Ne e draga Europa si legile ei, dar doar cele care ne convin; si invers. De ce , de ex, in faimosul MCV, nu este criticata colonia pentru faptul ca intr-un proces democratic, vezi draga Doamne, este implicat pana in maduva oaselor un serviciu secret? Sau zaharisitul ambasador, de ce mu s-a sesizat asupra acestui aspect, cand el isi baga nasul peste tot? Suntem trasi de urechi de oricine si pentru orice, dar acest aspect nedemocratic, nu a fost „vazut” de nimeni. Oare?

 3. […] “Iohannis a avansat în grad şi a decorat sute de persoane în ultimele zile, cât în toţi anii de preşedinţie la un loc. Potul îl iau baieţii din servicii: zeci de cadre medicale din SRI, spre exemplu, decorate pentru prestaţie. Patru cincimi dintre cei decoraţi sunt secretizaţi. A aruncat la greu şi cu Steaua României în grad de comandor unor persoane ţinute la secret, ceea ce înseamnă ca e vorba de generali din servicii. Gradul important de comandor, limitat prin lege la maxim 75 de militari, era împuşcat, până acum, de directori și de prim-adjuncţi, acum s-a mers mai jos.” scrie Bogdan Tiberiu IACOB pe pagina de Facebook, citiţi articolul pe inpolitics.ro. […]

 4. Dințatul de la Viena!?
  Greșit…
  Diktatul de la București via Berlin….2020
  Cu sprijin de peste balta….
  Romania pas cu pas spre diktatura ….
  In fond neamul nostru este obișnuit …
  Diktatura carlista, legionară,comunistă, …neocomunistă& neomarxista azi..și ce ne place….tinerii frumoși și liberi sunt la hibernare ….Sa ne fie de bine….!

 5. Sorry..
  Diktatul de la Viena….

 6. STS nu este serviciu secret! Cine are alta parere sa citească legea. Dacă nu s-a lămurit sa ne dea sporurile pentru activitatea asta „secreta”. De ce jigniti oameni pe care nu-i cunoașteți pentru parerile voastre eronate??? Fără STS ati fi în urma tare cu alegerile! Ati vota multiplu, ati face turism electoral cu autobuzul, ati modifica procesele verbale pe drumul de la sectia de votare spre AJP, ar vota persoane decedate, ati vota cu buletine de identitate false, ati adauga buletine de vot suplimentare in urne si alte nebunii. Si am mai auzit o tîmpenie la o televiziune: STS numără voturile. Habar n-aveti de nimic. Dacă sunteți convinși de nocivitatea STS solicitați lui Werny sa desființeze această instituție! Si mergeți în SUA sa votați electronic. Si renunțați la 112 formați 991.

  • Cu Marcel Opriș la butoane, STS a fost instrumentul perfect pentru fraudarea alegerilor.
   Argumentele tale sunt gingașe, numai istoria ultimilor 15 ani te încurcă. Habar n-avem, dar aflăm. În timp aflăm cum merge morișca voturilor de la Paris, cum populația cu drept de vot o depășește pe cea totală, cum reușește un partid să intre în Parlament fără să fi auzit cineva de el, cum țintește PMP obiectivul de 5% fără bazin electoral.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998