CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9575 RON DOWN | 1 USD = 4.6194 RON DOWN | 1 GBP = 5.7071 RON DOWN

Studiu ONU: romanii, printre cei mai fericiti cetateni ai lumii

3 comentarii / 2158 vizualizări / 21 martie 2019

Raportul, Intitulat World Happiness Report, pe anul 2019 al Organizației Națiunilor Unite privind nivelul de fericire al cetățenilor lumii plasează românii pe un loc nesperat de bun, lăsînd în urmă majoritatea statelor foste comuniste, dar și democrații solide și cu tradiție.
Clasamentul e întocmit pe baza unor parametrii precum produsul intern brut pe cap de locuitor, asistența socială, speranța de viață, libertatea, generozitatea ori absența corupției.
Dintr-un total de 156 de state măsurate în studiu, România se plasează pe locul 48, adică în treimea superioară a topului, deasupra Ungariei, Bulgariei, Serbiei, Rusiei, Chinei, Moldovei, Letoniei, Estoniei, Muntenegru, Croației, Ucrainei. Dintre fostele state comuniste, doar Cehia, Slovacia, Polonia, Lituania ori Slovenia sunt mai sus decît țara noastră.
În schimb, România depășește țări puternice, care nu au trecut prin experiența comunismului, precum Japonia, Kuweit, Coreea de Sud, Portugalia, Grecia, Hong Kong, India, Egipt și altele. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Pierdere de vreme.
    Cum ar spune Carmendan Viorica, la munca hastagistilor, nu la pierdut vremea. Jeeez, astia da idioti

  2. Iata, stam bine la fericire, sustinem economia de piata, suntem multumiti de aderarea la Uniunea Europeana, suntem foarte pro-americani si pro-NATO dar, de vreo 20 si ceva de ani, in sondaje ni se spune ca tara se indreapta intr-o directie gresita. Cine o fi batand campii, romanii sau sondajele?

  3. Chiar credeti in prostiile astea!? …pai El Salvador de exp este inaintea noastra!? Eu unul nu pun ” botul” la orice inginerie mediatica…In fond cui foloseste acest clasament!? Pe ce bani a fost facut!?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998