CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Studiu pan-european: ”Doar 29% dintre romani au mers la controale stomatologice in 2012”

1 comentariu / 1915 vizualizări / 18 martie 2013

Doar 29% dintre români au mers în ultimul an la controale stomatologice, comparativ cu o medie europeană de 57%, este concluzia unui studiu pan-european, realizat în 2012, citat de deputata liberală Ancuța Pocora.
”Conform unui studiu pan-european realizat de către Ipsos in 2012, 80% dintre persoanele care au participat la studiu au probleme dentare și doar 29% dintre români au mers în ultimul an la controalele stomatologice, comparativ cu o medie europeană de 57%. Dacă vorbim de utilizarea unor pași simpli de prevenire a problemelor igienei orale, consumul de pastă de dinți este de trei ori mai mic comparativ cu celelalte țări europene. În acelasi context, la nivelul Parlamentului European a fost lansată o platformă de informare cu privire la importanţa îngrijirii orale şi a factorilor de risc care pot afecta sănătatea orală, aceasta urmând a fi popularizată în statele membre ale Uniunii Europene prin evenimente specifice organizate în jurul acestei date”, scrie Ancuța Pocora, pe blog. (R.G.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Un sfat de la o purtatoare de apaart maniaca in igiena orala….incearca alta apa de gura, Listerine pateaza dintii. Are alcool si clorhexidina, alcoolul chiar daca iti place caci simti ca improspateaza, dauneaza. Si eu adoram sa fie cat mai mentolate apele, si abuzam si de 4 ori pe zi, pana m-am ales cu ditamai petele maro intre dinti si pe crestele premolarilor si molarilor. In plus, clorhexidina afecteaza temporar papilele gustative. Stiu ca daca am despica in 4 tot ce folosim nimic n-ar fi bun, dar cu apa sunt patita. Le luam mai ales albastre caci alea erau cele mai mentolate, imi placea „sa-mi ia gura foc”. :) Acum nu m-as mai apropia de o apa colorata. Poate ai noroc si nu resimti efectele adverse, dar riscul de pete e real….spatele dintilor mei era plin de ele. Dupa ce am facut la dentist igienizare cu profijet si ultrasunete si am schimbat apa de gura, petele nu au mai aparut. Incearca macar asta, sa le iei numai incolore. Si Epurica imi dadea acelasi sfat : „Ramo, vezi ca si Listerine pateaza, si inca grav. Mie mi-a recomandat ortodonta sa o folosesc cu pauze: 2 saptamani, o luna pauza si tot asa. Insa n-am mai folosit-o de ceva timp. Momentan folosesc Sensodyne. Eu ma uit neapaart sa fie transparenta apa de gura.”

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998