CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Studiu sociologic: Unul din sase oraseni a fost victima unui furt

0 comentarii / 1703 vizualizări / 1 noiembrie 2010

Unul din sase romani din mediul urban a fost victima unui furt, iar unul din zece, victima unei inselaciuni, in timp ce, unul din sapte romani a fost victima unei insulte sau a unei calomnii, este una dintre concluziile unui Observator Urban, elaborat de IRES, cercetare postata pe blog-ul sociologului clujean Vasile Dancu.

“Unul din patru romani din mediul urban apeleaza la medic cel putin o data pe luna, iar unul din cinci romani nu a fost niciodata la medic.
Peste 92% din locuitorii mediului urban sunt proprietari ai imobilelor in care locuiesc, doar 4% dintre acestia fiind chiriasi. Doar 12% dintre respondenti au declarat ca intentioneaza sa isi schimbe locuinta in urmatorii doi ani. Desi nivelul taxelor este apreciat ca fiind in general ridicat (61%), 41% dintre respondenti ar fi de acord cu introducerea unor taxe pentru dezvoltarea infrastructurii sau a altor proiecte comunitare”, se mai arata in studiu. “Cele mai importante motive de insatisfactie privind circulatia in marile orase sunt generate de modul in care administratia locala asigura locuri de parcare (46%), nerespectarea regulilor de circulatie (39%), amenajarea trotuarelor si a spatiilor de traversare pentru pietoni (39%) si siguranta in mijloacele de transport in comun (26%)”, este o alta concluzie a observatorului. “Primarii au o vizibilitate ridicata, 87% dintre locuitorii localitatilor urbane cunoscand numele acestora. In contrast insa, viceprimarii sunt cunoscuti de numai 35% dintre locuitori. Activitatea primarilor este preponderent apreciata pozitiv, 68% dintre respondenti declarandu-se multumiti de aceasta.
Increderea în autoritatile locale este în general scazuta, fiind situata la un nivel de 25% pentru primarie, 21% pentru Consiliul Local, 31% pentru Consiliul Judetean si 21% pentru Prefectura”, se mai arata in Observatorul Urban al IRES. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998