CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Studiu științific internațional: Vlad Țepeș ”Dracula” plîngea cu lacrimi de sînge

22 comentarii / 4398 vizualizări / 14 august 2023

Un nou studiu științific realizat de o echipă internațională de cercetători a scos la lumină faptul că Vlad Țepeș, inspiratorul legendarului personaj Dracula, suferea de o afecțiune medicală care îl făcea să plîngă cu sînge, relatează ziarul britanic Metro, citînd ACS Analytical Chemistry.

Concluziile au fost trase pe baza analizelor unor scrisori ale domnitorului român Vlad Țepeș și care oferă dovezi privind lacrimile sângeroase. Analiza proteinelor din documentele datînd din secolul 15 indică faptul că el ar fi suferit de o afecțiune numită hemolacrie, care putea provoca lacrimi amestecate cu sânge.
Profesorul Vincenzo Cunsolo de la Universitatea din Catania și o echipă internațională au recoltat peptide și proteine ​​din trei scrisori de hârtie, scrise în 1457 și 1475.
Adresate conducătorilor Sibiului, ele au fost scrise de un bărbat care se descrie drept „prinț al regiunilor transalpine” și semnate ca Vlad Dracula.
„Datele noastre proteomice, deși nu pot fi considerate exhaustive, ar putea indica faptul că el ar fi suferit, cel puțin în ultimii ani ai vieții, de o afecțiune patologică numită hemolacrie, adică ar fi putut vărsa lacrimi amestecate. cu sânge”, a spus profesorul Cunsolo. „În plus, probabil a suferit și de procese inflamatorii ale căilor respiratorii și/sau ale pielii. În opinia noastră, aceasta este prima dată când se fac astfel de cercetări și au contribuit la evidențierea stării de sănătate a lui Vlad ”Dracula” Țepeș”.

„Nu se poate nega că mai mulți oameni medievali au atins aceste documente, dar este de asemenea de presupus că cele mai proeminente proteine ​​antice ar trebui să aparțină prințului Vlad Țepeș, care a scris și a semnat aceste scrisori”.
Unii cercetători au sugerat că romanul Dracula al lui Bram Stoker din 1897 a fost inspirat de Vlad Țepeș. Conducătorul era notoriu pentru metodele crude de pedepsire a inamicilor, inclusiv tragerea în țeapă, mai scrie ziarul britanic. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

22 Comentarii

 1. Si care e noutatea , domnule BTI, sau si dvs. incepeti sa bateti cimpii ?!
  Si chiar de-ar fi asa, adica voievodul sa fi suferit de o patologie rara, care este semnificatia unei astfel de ”informatii” ?
  Care e semnificatia, domnule ?
  Pacat, va credeam un patriot, dar sinteti o sluga !

  • Te-au mancat tantarii azi-noapte?

  • Doamne ferește

 2. Așa cum va fi fost el, Țepeș : unde nu ar da Dumnezeu să avem și azi unul la fel…
  –––
  Vlad Țepeș (spunea Petre Țuțea) « a fost ăl mai strălucit Voievod Român. Fără el, Istoria Româ-nilor e o pajiște cu miei » « mai are meritul că a instaurat „morala absolută”, „cu țeapa”!: dormeai cu punga de aur la cap și ți-era frică să nu o furi tu de la tine» (citate aproximative).
  (ceea ce înseamnă că Țepeș ne-a arătat clar, cu ce ar trebui să începem : stârpirea hoției)
  –––
  Cât e „mit fabricat”) și cât e adevăr… azi, nici nu mai are relevanță. Ce știm sigur însă, este altceva : atunci când vrei să-ți scoți țara „la lumină”, deseori trebuie să „tai multe capete” (și Ștefan cel Mare, de ex., a făcut la fel) (mai sunt și alte exemple…)
  Și, ce mai știm (am văzut chiar cu ochii noștri, în „trecutul recent”): cel se vrea să-și scoată țara la lumină, întâmpină atât „reacția străinilor” tradițional ostili (dar pe la ușile cărora ne tot „curg mucii”), cât și „reacția internă”: Trădarea. De la Burebista la Ceaușescu, o trădare continuă…

 3. Corpus Draculianum: Studii şi documente relative la viaţa, familia şi vremea voievodului Vlad Ţepeş Drăculea (1402 – 1510)

  https://www.youtube.com/@CorpusDraculianum/videos

  https://www.facebook.com/Documente.Vlad.Tepes/

 4. Occidentalii au numai kkt in cap.

 5. banuim ce inseamna „hemolactie”…..

 6. Scrisorile domnitorilor erau scrise de scribi, asa ca oricat ar vrea sa-l faca pe Vlad Tepes neam de reptila asa cum sunt cei din familia regala britanica, nu le iese.
  Analizele dovedesc doar ca acel scrib avea o problema medicala, nu si Vlad Tepes.
  Domnitorul nu se semna ci isi punea doar sigiliul domnesc, asa ca englezii IDIOTI manaca kk la comanda jidanilor paduchiosi care vor si prin acest mijloc sa puna mana pe Romania ca sa faca din ea o parte a khazariei mari plina de paduchi si paduchiosi cum sunt cu toti jidanii.
  Nu mor caii cand vor jidanii si reptilienii englezi.

  • Analizele dovedesc ca esti o clona satanizata de jdan reptilienian paduchios si IDIOT care „manaca kk .”.

 7. În loc să cerceteze de boala care suferă curlangii lor, pe cocalarii ăștia „stiintifici”, multi dintre ei curlangii, ii fu.te grija de Vlad Țepeș.

 8. P.S. Se vede din avion ca englezii sunt IDOTI fara scapare si articolul este scris la comanda jidanilor paduchiosi, pentru ca in articol este inserata o fotografie cu placa memoriala amplasata pe casa unde a locuit Vlad Dracul, fiul lui Mircea cel Batran si tatal lui Vlad Tepes, in perioada 1431 – 1435.
  Se stie ca tatal lui Vlad Tepes si al lui Radu cel Frumos – care a devenit iubitul sultanului, a fost atras intr-o organizatie satanista care avea ca scop declarat ,,apararea’’ curvei Europa de paganii turci, pe care si jidanii si Vaticanul condus de jidani, ii finantau ca sa distruga ORTODOXIA si sa supuna Vaticanului satanisto-reptilian tarile ortodoxe. Acea organizatie satanista avea un drapel de lupta pe care era un dragon care isi musca coada. Pentru ca Vlad Dracul a fost tarat in aceasta organizatie, avea si el un astfel de steag de lupta, despre care romanii nu aveau o parere buna si din acest motiv au asemanat dragonul cu dracul, numindu-l pe domnitor Vlad Dracul sau Draculea.
  Satanistul care a scris cartea era un jidan poponar sugator de p… si de sange, ca toti satanistii, asa ca a inventat acest personaj pentru a-l denigra pe Vlad Tepes care a tras in teapa multi negustori jidani din Sibiu, Brasov si din alte orase din Transilvania. Trasul in teapa era o pedeapsa invatata la turci, unde Vlad Tepes si fratele sau Radu au stat multi ani la curtea sultanului ca garantie ca tatal lor Vlad Dracul va asculta de poruncile turcilor condusi de jidani.
  Cand Vlad Dracul si fiul lui cel mare, Mircea, au fost ucisi de niste boieri tradatori, turcii l-au pus domnitor pe Vlad Tepes crezandu-l supus lor precum fratele sau Radu, care deveniste iubitul sultanului. Dar Vlad Tepes vazand ca este prins in ,,cusca’’ si nu poate face nimic pentru romanii sai, a fugit in Moldova la varul sau bun, Stefan cel Mare, si el nepotul lui Mircea cel Batran.
  Dar dupa scurt timp, Bogdan, tatal lui Stefan, a fost ucis de un boier tradator care i-a luat tronul ca sa conduca Moldova dupa ordinele jidanilor din Polonia. Cei doi veri, Stefan si Vlad, au fugit la Hunedoara, la curtea lui Ioan Corvin, tatal lui Matei Corvin care a fost un roman domnitor la Ungariei.
  Cei doi veri au locuit cativa ani la curtea lui Iona Corvin, numit de unguri Iancu de Hunedoara, timp in care au primit instruire politica si militara de la acesta.
  Cei doi veri au jurat unul fata de celalalt ca cel care va ajunge domnitor sa-l ajute pe celalalt sa-si recapete tronul, lucru care s-a si intamplat.
  In 1453, prin tradarea cumparata cu bani jidanesti, Constantinopolul a fost cucerit de turci.
  Acest lucru i-a ingrijorat pe domnitorii crestini si patrioti precum Ioan Corvin, care era un aparator al crestinismului. Astfel ca in 1456 il ajuta cu armata pe Vlad Tepes sa-si redobandeasca tronul Tarii Romanesti.
  Pentru ca in 11 august 1456 Ioan Corvin moare, se spune ca de boala ?, pe campul de lupta, Stefan cel Mare este ajutat cu armata de varul sau Vlad Tepes, domnitor al Tariii Romanesti, sa-si redomandeasca tronul Moldovei in 1457.
  Spre deosebire de Stefan care a fost un bun diplomat, Vlad Tepes a fost si mai iute la manie si degraba varsator de sange al boierilor tradatori, al turcilor pagani care i-au omorat tatal si fratele mai mare, si al hotilor si declasatilor care populau Tara Romaneasca, asa cum se intampla acum cu intreaga Romanie, doar ca acum sunt mult mai multi ,,boieri’’ Penali, Criminali TRADATORI si Jefuitori ca atunci.
  Acum urmeaza sa vina Curtea Martiala sa adune toate scursurile si sa-i spanzure, pentru ca tepele costa, si ca sa le dai foc este si mai scump si nu merita efortul financiar.
  https://metro.co.uk/2023/08/14/dracula-didnt-just-drink-blood-he-did-something-else-weird-with-it-19330342/?utm_source=flipboard&utm_content=MetroUK%2Fmagazine%2FMetro.co.uk
  https://metro.co.uk/wp-content/uploads/2023/08/SEI_167617413-6c65.jpg?quality=90&strip=all&zoom=1&resize=644%2C379 Vlad Tepes
  https://metro.co.uk/wp-content/uploads/2023/08/GettyImages-628653892.jpg?quality=90&strip=all&zoom=1&resize=540%2C415 Casa unde a locuit Vlad Draculea

  • Esti un IDIOT satanizat care fuge de Curtea Martiala si se ascunde in Kakhazaria

  • Eşti un sugagi de zoaie de zombi clonaţi reptilieni.

  • sa te sodomizeze la Curtea Martiala, coane Mui_ai.

 9. Si e clar ca esti un IDIOT de „jidan poponar sugator de p… si de sange, ca toti satanistii”.
  Urmeaza sa vina Curtea Martiala sa va adune pe toate scursurile si sa va spanzure, Zoaie,

 10. Echipa nternationala de cercetatori? ca sa vezi pe ce cheltuie astia banii, cand multa lume moare de foame,vezi inflatia din Romania care la alimente si energie a depasit 50%.Urmatorul studiu il va scoate pe Domnitor vampir.Si daca coroboram stirea cu manualele alternative de istorie vom descoperi ca se hranea cu „sangele poprului”‘Ne scriu altii istoria,vezi obligativitatea studierii istoriei natiei evreiesti.Un alt istoric „ägreat”zicea de Mircea cel Batran ca e cuman si asa mai departe.Nu mai este mukt pana se va pune sub semnul intrebarii,ce dracu e cu noi pe meleagurile astea?

 11. ce vocabular are dl MIhai… m-a facut sa rid.

 12. Din daci liberi au ajuns neam de slugi, de tradatori, sifoane, sageti, interlopi si curve.
  Mancurtizati si sclavizati in colonie, asa cum eram pe vremea turcilor, cu boieri si elite ce tradau Tara Romaneasca.
  Cine era nationalist si barbat de stat era tras in jos, vandut, asasinat, otravit, asta este rumunculul de 2000 de ani.
  Cine era despot, sluga, guvernator, monarh strain statea bine pe tron, asa cum suntem astazi.

  Romania, in mizeria ei, l-a asasinat pe Antonescu, care a luptat sa recupereze Basarabia si Ardealul, dar nu l-a asasinat pe Carol II, care ne-a aruncat la gunoi Ardealul si Moldova, a PULVERIZAT TARA SI NE-A BAGAT IN RAZBOI !
  Romania, in mizeria ei, l-a asasinat pe Eminescu, pentru ca era un jurnalist popular si nationalist, dar nu s-a atins de cozile de topor care faceau propaganda altor imperii si state din pozitii politice, administrative si din presa, noi aveam „oameni de stat” agenti secreti ai altor imperii(rus, englez, german, austriac) si regate infipti in sanul statului roman, toti au dus-o bine.
  Romania, in mizeria ei tipica, l-a asasinat pe Ceausescu, care a ridicat aproape toate autostrazile, locuintele, scolile, cresele, spitalele, sectiile de politie, de pompieri, fabricile, uzinele, capacitatile de productie a curentului eletric, benzina, statii de tratarea apei potabile, etc din Romania, dar nu s-a atins nimeni de vreun politician corupt multi-milionar in euro din jaful averii publice si distrugerea Romaniei.

  8 milioane de romani au plecat din Romania intre 2007-2023, doua razboaie mondiale + foametea + COVID-ul nu au generat asemenea pierderi de populatie si pierderi economice precum 33 de ani de „democratie liberala” imputita.
  Oamenii aia au plecat deoarece Romania le-a luat locurile de munca, le-a scumpit viata, a tinut salariile cat mai jos posibil si le-a rapit serviciile sociale decente garantate prin Constitutie cum sunt in toata Europa.
  Nimeni nu a fost pedepsit pentru tradarea Romaniei si a romanilor, tradare ce genereaza colapsul total de astazi al Romaniei pe toate nivelele.

  Romania este o colonie imputita ajunsa la groapa de gunoi a istoriei.

  • Dar doar pe tine te-ai descris: un jeg murdar cu draci pe el!

   • Fraiere.

    • fraiere fericit, ajuns „la loc fara durere”
     Rahaturile bolnave nu sunt „adevar”,.
     Decat pare astfel pentru ineptul care le debiteaza.

 13. Căcaților împuțiți, nu mai mânjiți internetul cu existența voastră puturoasa!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998