CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Stupefacție: partidul lui Tăriceanu, preluat peste noapte de un afacerist arab

36 comentarii / 5369 vizualizări / 22 octombrie 2022

ALDE, partidul creat de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, l-a desemnat azi ca lider pe afaceristul arab Mohammad Murad, în cadrul unui congres extraordinar organizat la Chiajna. Murad va împărția șefia partidului în mod egal cu alți doi lideri, Varujan Vosganian și Mircea Minea, primarul localității gazdă a congresului.

Propulsarea lui Murad la șefia ALDE e stupefiantă pentru că acesta făcea un breaking news de proporții acum cîteva luni, cînd nu doar că intra în politică, ci o făcea și direct în funcția de președinte executiv al Partidului Ecologist Român, promițînd, la acea vreme, că partidul din care face parte va intra în Parlament cu 10% în 2024.

„Până când vom ajunge acolo unde trebuie și ne dorim, avem un traseu greu, trebuie să fim uniți, pentru că interesele personale nu cred că duc nicăieri. Am ales să nu mă duc într-un alt partid, construit. Acum am ales o adevărată fundație, pentru a ridica cea mai interesantă construcție politică în România. Am ales sa mă duc unde e nevoie de mine, aici voi rămâne, că am o obligație clară”, declara Mohammad Murad, la jumătatea lunii martie, la Congresul PER.
E, probabil, o premieră în perioada post-decembristă ca un politician să debuteze în politică și să ajungă președinte la două partide diferite într-un singur an. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

36 Comentarii

 1. Mohammad Murad a răspuns și întrebărilor legate de propunerea făcută de George Simion ca să fie un ministru al turismului sau agriculturii. „Este opinia dânsului. El a recunoscut foarte bine că suntem diferiti in abordare. Eu am foarte puține lucruri asemanatoare cu dl George Simion ca mesaj. Eu fac constructie, cred in proiecte, solutii. Mesajul dlui George Simion este unul anti-putere, dar nu cu soluții. Si chiar i-am spus: George, trebuie sa gasesti o formula cu proiecte, nu doar anti”, a mai spus omul de afaceri. Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Ce spune milionarul Murad despre intrarea în AUR și colaborarea cu George Simion: „Trebuie să găsești o formulă cu proiecte, nu doar anti”

  • Şi care e mai bun? Care e mai korekt? Murad sau Simion?

   • Niciunul.

    • Din filmuletul postat in anul 2019, unii vor intelege ca cetateanul roman Mohammad Murad n-a ajuns intamplator aici. https://www.facebook.com/watch/?v=327287361261381

     • De aceea şi zice Murad că primele hoteluri româneşti le-a luat (pe nimic) cu „ajutorul seniorului țărănist Ion Diaconescu“, președintele Convenției Democrate la acea vreme, dar tot de la Fondul Proprietăţii de Stat a beneficiat, concret, unde se primeau comenzile politice şi unde tronau securiştii transformăţi în SRI-işti, precum col. Constantin Ulpiu Mladin şi Radu Sârbu, recrut al Securităţii încă din studenţie.

     • Zisa si „Regina SIE” e bagata peste tot. Vicepresedinte la fundatia ei, Omenia, era Eugenia Diaconescu, sotia liderului taranist Ion Diaconescu, careia ea ii zicea Jeni.
      In anii preluarii primelor hoteluri de la statul roman, finele anilor 90, de catre fratii Murad, Minodora Ilie era secretar de stat al primului ministru.
      Ea nu neaga relatia fundatiei ei cu serviciile secrete romanesti, inca de la infiintarea Omenia. În prezent, prim-vicepreședinte al Fundației este Ioan Talpeș, fost director al SIE între 1992 și 1997. ”Da, da, întotdeauna au fost și serviciile (în fundație – n.n.) pentru că, fără servicii, fără justiție, fără armată, o țară nu e stăpână pe ea”, a declarat Minodora Ilie.

     • Patriarhul Daniel, presedinte de onoare al Fundatiei Internationale Omenia.

     • Patriarhul Daneil a fost declarat fara voia lui „presedinte de onoare” de catre escroaca Minodora Ilie. De aceea, Patriarhia a dat un comunicat in 2014 prin care a negat orice legatura cu Omenia.
      .
      Vicepresedintia Omenia este asigurata de
      – Mohammad Murad +
      – Ion Talpes (fost sef SiE)
      Minodora si Talpes au dat Petromul (petrolul romanesc) catre OMV Austria (a se vedea „Cum am adus OMV-ul în România” pe NewStand si declaratiile lui Talpes la Realitatea)

     • BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE ne informează:
      Ca urmare a afirmațiilor calomnioase și iresponsabile ale doamnei Minodora Ilie, președinte fondator și director general al fundației internaționale OMENIA, la adresa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, publicate în Jurnalul de Argeș din 27 aprilie 2012, precum și a amestecului brutal în viața familiei Ioan Octavian și Florica Vișan Ciobotea, Patriarhul României a decis să se retragă din funcția de președinte de onoare al fundației mai sus menționate începând cu 7 mai 2012.
      În același timp, Patriarhia Română încetează orice colaborare cu doamna Minodora Ilie și fundația internațională OMENIA.

     • Declarație cât se poate de subtilă a Minodorei Ilie „Regina SIE”, pe care, dat fiind contextul, o înțelegem ca atare: „Este o fată superbă, frumoasă, educată și sufletistă. Când o vezi, este imposibil să n-o îndrăgești. Este fata surorii Prea Fericitului, dar seamănă perfect cu acesta. Și dacă ar fi fata dânsului, n-ar fi însă nicio problemă, pentru că la data nașterii, nu intrase în monahism. Dumneavoastră sunteți băiat inteligent și înțelegeți…”.

     • A vrut sa controleze Biserica si a fost refuzata. A facut campanii de santaj aluziv murdar, fara nici o baza adevarata in spatele mizeriilor ei, si tot nu a avut nici un succes cu patriarhul Daniel.
      Patriarhul Daniel se trezise pus de MinoTaura in functia de „presedinte de onoare” fara sa candideze sau sa fie intrebat. O vreme nu a zis nimic, dar dupa o vreme, vazand ce face aceasta, si-a anutat politicos retragerea dintr-o functie neexecutiva, banditii void doar sa se foloseasca de imaginea sa si a Bisericii pentru matrapazlacurile lor..
      Ai stricat si aceste dezvaluiri destul de importante, Vasilica, deturnandu-le importanta si ducandu-te dupa obsesiile tale bolnave impotriva Bisericii. Unde te manifesti tu ramane mizerie.

     • Ioan Talpes, Minodora Ilie, Mohammad Murad, Daniel Ciobotea si Iulian Dascalu au un numitor comun: SIE.

  • Organizaţia Omenia îşi are sediul în Phoenicia Grand Hotel, al lui Murad, şi a luat mereu foarte mulţi bani de la el.
   Corneliu Vadim Tudor în 2013: „Avem de-a face cu Minodora Ilie, o escroacă în fază de delirium tremens. Evident, această femeie este bolnavă… Asta ca să nu mai vorbim de banii negri de la Fundaţia Omenia, în care Minodora a băgat oameni fără măcar să-i întrebe dacă sunt de acord să-şi asocieze numele cu ea. Pe Patriarhul Daniel, fără să-i ia consimţământul, iar pe mine fără să mă întrebe. Ca atare, într-o singură zi, şi eu şi Patriarhul ne-am retras din cloaca ei, prin care filtrează şi spală banii. Ia să se facă o anchetă să se vadă câţi bani a luat aşa-zisa Fundaţie Omenia de la arabul Mohammad Murad, de la Hotelul Grand Phoenicia din Bucureşti. Vă spun eu: bani grei! Promite unora şi altora. Aşa l-a păcălit şi pe prostul ăla de Paul Lambrino…“
   Patriarhul Daniel a dat şi un comunicat în 2012, că nu întreţine nici o relaţie cu Omenia, dar Minodora I., şmecheră, continuă să îl ţină pe site-ul Omenia ca membru, după ce i-a atacat şi familia patriarhului pentru că nu îi ascultă comenzile, căci ea avea pretenţia să decidă cine să fie dat afară din preoţie sau cine să fie făcut preot, dacă cotiza sau nu la ea.

 2. Vrea să cumpere totul pe nimic, inclusiv România, ca în fotbal, dar e un alt nimic.
  „Murad nu are, de fapt, nicio intenție să preia Dinamo sau Petrolul. Poate Dinamo Beirut. Știu sigur din negocierile de la Dinamo că nu vrea să bage niciun cent acolo. E un Cortacero de Liban. Profită de context doar ca să-și facă puțină publicitate.
  E un mare mincinos. Nu știu cum se spune manglitor în arabă, dar ce face el acum poartă denumirea de mangleală în limbajul străzii. E înnebunit să fie băgat în seamă. El a venit spre Petrolul, nu invers.“ (Valeriu Răchită)

 3. Mohammad Murad a intrat în tursimul românesc preluând nişte hoteluri de la omul Securităţii, Josef Goschy, care la rândul lui a primit aproape gratis din 1996 până în anul 2000 zeci de hoteluri de la Fondul Proprietăţii de Stat (FPS), unde era plasat la Direcţia Control, dar făcea toate jocurile, ex-şeful SRI Cluj, nea Costică Mladin, prietenul lui Goschy (franco-germano-evreu care a vândut asigurări pentru ADAS la începutul anilor ’70 în România, iar în 1978 s-a mutat cu familia în Germania cu acordul Securităţii). După ce a placta de la statul român, colonelul Mladin a fost angajat de Goschy ca director la firma sa Unita Turism. Colonelul Mladin Ulpiu Constantin a făcut mari fapte vitejie şi ca şef în Securitate până în 1990, la Braşov şi la Bucureşti (unde era în epicentrul revoluţiei în 1989), fiind nepotul mai bătrânului Ştefan Mladin din Securitate, anterior ospătar şi comunist ilegalist, în perioada interbelică, care a participat la lovitura de stat trădătoare din 23 august 1944, preluându-l în arestul comunist pentru sovietici pe mareşalul Ion Antonescu.

 4. În aceeaşi perioadă, 1996-2000, Mohammad Murad a cumpărat pe mai nimic pachetul majoritar de acţiuni al statului roman la hotelurile Perla, Majestic și Select. Acesta a fost începutul. El spune că l-a ajutat seniorului țărănist Ion Diaconescu, președinte al Convenției Democrate la acea vreme, dar tot de la Fondul Proprietăţii de Stat a beneficiat, concret, unde tronau securiştii transformăţi în SRI-işti, precum col. C-tin Mladin şi Radu Sârbu (Sârbu Radu Ovidiu, sub acoperire „ţărănist“ de la Cluj, recrutat din studentie tot de colonelul Mladin, acelaşi Radu Sârbu care se pretindea şeful PNŢ-CD – aripa anti-Pavelescu – în 2009 în alianţa politică cu primarul sibian Klaus Iohannis şi cel timişorean Ciuhandu de susţinere la preşedinţia României a lui Mircea Geoană).

 5. Ştire din 2002: „Comisia pentru drepturile omului din Senat l-a audiat, ieri, pe fostul director general si administrator unic al S.C. Predeal S.A., Stefan Dumitru Duca. Acesta a sustinut ca Radu Sârbu şi consilierul său, Constantin Mladin, au făcut presiuni asupra sa, în 1999 şi 2000, să vândă pe nimic unele vile şi hoteluri din Predeal, cum a fost cazul cabanelor Cioplea Veche, Cotul Donului-Cabana Timis şi Hotelul Rozmarin“ (din articolul „Radu Sârbu dat in fapt la Comisia pentru abuzuri“ din Adevărul din 28.02.2002.
  Aşa s-au dat hotelurile statului român, inclusiv către acest harap, Mohammad Murad, care vrea să conducă România, după ce înainte de 2000 corupea politicienii.
  Într-o înregistrare audio din 2000, existentă încă în arhivele CNA (căci a fost difuzată într-o emisiune rv), se aude cum colonelul Constantin Ulpiu Mladin, tartor şef la FPS, la privatizări, pe atunci, îl drăcuie şi îl ameninţă cu omorul pe directorul Duca dacă nu dă pe nimic clientelei lui hotelurile prahovene.

 6. „Ei îl acuză pe Ataș de omor deosebit de grav.”
  -dintr-o discutie privata,
  maxtor s-a auto-sesizat:
  „batman, se credea Batman la cate shpagi a luat”

  (mortu e de vina)

 7. ce mai face dl. Titi (tudorel toader,
  daca studentii (dumnealui) nu l-au poreclit asa
  aia paote sunt chiar reverentzioshi)

  • dl. Titi for prezident
   maxtor nu are scrupule.

 8. „Au privatizat toate hotelurile spunând că statul nu era un bun gospodar. Dar ce gospodari sunt acum fraţii Micula si Mohammad Murad, care au luat jumătate de litoral şi zeci de hectare de plajă?…
  Ne întrebăm de ce toţi turistii se duc la turci şi la bulgari…
  Când eram tânăr, era arhiplin, cei mai săraci studenţi şi elevi puteau veni aici. Acum există doar turismul de lux…
  Arabizarea României incepe de pe litoral. Sunt prea multi arabi, prea multi tigani…
  Mohammad Murad este un mafiot cum se nasc o data la 100 de ani. Inca zece ca astia si nu mai ramane nimic din tara asta, nu numai din litoral.“
  („Replica de Constanţta“ 2006)

 9. Cadavrul lui Saleh Haj Moustafa, de 53 de ani, a fost găsit din întâmplare într-un geamantan din portbagajul unei maşini în Bucureşti care aparţinea SC Perla Majestic din Constanța, a lui Mohammad Murad.
  Moustafa nu era angajat al complexului hotelier, deşi se spune că administra hotelul din Olimp din ordinul lui Murad şi avea o firmă prin care aproviziona cu mărfuri generale hoteluri şi restaurante. Avea contract şi cu SC Perla Majestic (perla lui Murad) căreia, în timpul verii, îi furniza alimente şi alte materiale necesare celor cinci hoteluri de pe litoral, ale companiei.
  Asasina, Karina Smerczinski, era angajată la Phoenicia Holiday Resort, lanţul hotelier al lui Mohammad Murad, deşi trecea şi drept „patroană de afaceri nedeclarate“, fiind mai degrabă mandatara unor afaceri la negru ale altora. Prinsă, ea a s-a „apărat“ că ar fi comis o crimă din dragoste şi nu la comanda creditorilor, Moustafa făcându-şi mari datorii între arabi.
  În apărarea sa, Mohammad Murad a spus că la alţii avea Moustafa datorii: „el cu cei care au dat banii au avut o mare divergenţă şi cred ca el a amenintat ca va spune politiei acest lucru… Şi a fost o ceartă…”.

 10. Te-nconjoară şobolanii, Simioane! Te-adulmecă-n dos cocalarii harapi să te muşte de ouă. Tu mai vrei să-i faci şi miniştri, dar ei se vor premieri şi pe tine te vor slugă română!

  • Simion doarme pentru ca generalul Mircia Chelaru era prezent in Fundatia Omenia alaturi de Mohammad Murad si generalul Ioan Talpes.

 11. Ex-premierul Călin Popescu Tăriceanu (creatorul ALDE) a ”cumpărat” în anii de săi de putere de la Mohammad Murad un apartament de lux şi o casă de vacanţă cu suprafaţa de 137 mp situate în complexul Coral Beach din Mamaia (v. „Axa Tăriceanu-Murad-Hayssam”) la numai 35.000 dolari bucata (utilate, mobilate, cu două dormitoare, living-room şi balcon prevăzut cu gratar). Tăriceanu şi alţi politicieni români au şi participat la deschiderea Coral Beach şi i-au sprijinit din plin „proiectele“ lui Murad.
  Ieftin, deşi apartamentele de la „Coral Beach” se închiriau contra unor sume frumuşele. De luni până joi, o noapte într-un aparament din luxosul complex costa 125 euro. În week-end 150 euro.
  Acum Murad i-a cumpărat partidul lui Tăricelu, ALDE. S-au încăţelit politicienii noştri cu Murad tot timpul!

  • Ar fi interesante și afacerile lui Tăriceanu cu printul Dimitrie Sturdza. Aici s-ar putea conexa și legăturile misterioase ale Mitropolitului Daniel Ciobotea cu același prinț Dimitrie Sturdza.

   • Printul Dimitrie Sturdza în septembrie 2007: „După părerea mea, Mitropolitul de la Iaşi trebuie să devină Patriarh, mai ales că are toate calităţile necesare. Dacă era născut în America, poate era director la IBM sau General Motors, iar General Motors n-ar fi în starea deplorabilă în care sunt acum. Pot să vă spun că IPS Daniel, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, Patriarhul ales al BOR, ştie ce vrea”.

 12. Mintea ta e „conexata” cu ratacirea si obsesiile bolnave!

 13. RARES BOGDAN: „“Eu sunt prieten cu Mohammad Murad…mi-ar fi făcut plăcere să candideze de la PNL. Îl aștept pe Moha după alegeri în PNL.”
  Foto link jos/ Rareş Bogdan cu fraţii pletoşi Murad:
  https://arhiva.bzi.ro/tolontan-a-detonat-bomba-care-sunt-legaturile-dintre-patriarhul-daniel-si-managerul-secureanu-bani-furati-de-la-malaxa-ajunsi-intr-o-fundatie-condusa-de-seful-bor-video-589633

 14. Eu zic ca ne-am cam fript cu tot felul de arabi recrutati din tinerete si bagati acu la inaintare….. L-ati si uitat pe Arafat???

  • Asa e!

 15. Mai mânca-v-aș! O ardeți cu hotelurile și cu fundația Omenia!
  Da de traficul de arme al lui fratelo nu cârâie nimeni, nimic? Asta e baza combinațiilor nu niște hoteluri! Stați voi cu hotelurile în discuție ca aia mictioneaza cu jet pe părerile voastre și pe a mea!
  Dar asta e viata!

  • Cum vrei să se discute despre trafic de arme? Așa ceva nu se poate face decât sub patronajul sacrosanct al unui serviciu secret puternic. Dacă știi mai multe, detaliază. Dacă nu, identifică cât mai clar care este umbrela lui Murad.

 16. Umbrela lui este cea descrisa mai sus, basca un mic general care a avut piciorul rupt plus niște băieți care au avut socrul primar la Capitala! Acum vrei sa iti dau și awb-urile? Dar nu asta e pb! Pb este ca o sa vina vecinii cu stocul rămas de pe urma războiului și atunci tine-te cai verzi și morți pe pereți!
  Umbrela era sa ma protejeze pe mine de micțiune!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998