CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9575 RON DOWN | 1 USD = 4.6194 RON DOWN | 1 GBP = 5.7071 RON DOWN

Stupefiant: de ce sunt secretizate rapoartele privind incendiile din spitale

4 comentarii / 1944 vizualizări / 25 noiembrie 2021

Ministerul Sănătății livrează un răspuns absolut stupefiant atunci cînd este întrebat de ce sunt secretizate pînă la această oră rapoartele privind marile tragedii din spitalele incendiate în ultimul an: GDPR nu permite, în numele protejării unor persoane fizice.

Deputatul USR Mihai Alexandru Badea a adresat recent o interpelare parlamentară ministerului Sănătății legată de cele 10 incendii din spitale din ultimul an, cu accent pe tragediile de la Piatra-Neamț, „Matei Balș” și Spitalul Constanța.
Deputatul a vrut să știe care e stadiul redactării şi publicării rapoartelor privind incendiile din spitalele menționate, dar a primit în aceste zile un răspuns aproape neverosimil de la secretarul de stat Levente Vass:

”Rapoartele de control nu pot fi publicate, întrucât aceste documente întocmite conţin date cu caracter personal(…)Rapoartele de control întocmite de corpul de control al ministrului sănătăţii, urmare a acţiunilor de control la nivelul spitalelor, unde au avut loc incendii cu victime, au fost transmise organelor de urmărire penală competente(…) Pe lângă problemele de clădiri, să ştiţi, câteodată uităm că un incendiu poate să pornească şi din alte motive, inclusiv umane(…) Probabil, organele competente, după ce îşi termină cercetările, o să aducă la cunoştinţa celor interesaţi toate datele problemei”.

Mai pe scurt, în țara în care spectacolul cătușelor în direct la TV a ținut afișul ani de zile, românii nu pot afla absolut nimic – nici măcar parțial, cum a solicitat deputatul USR – din concluziile rapoartelor de control ale ministerului Sănătății pentru că trebuie protejate identitățile unor persoane prezente în rapoarte, în numele GDPR. Demn de menționat că, potrivit reglementărilor CSM, nici măcar anchetele penale nu pot fi secretizate în raport cu publicul, cu excepția anumitor aspecte. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. LIVRÁ, livrez, vb. I. Tranz. A preda, a furniza, a pune la dispoziție o marfă (în baza unei înțelegeri prealabile).
    Cred ca raspunsul se da, nu se livreaza. Pacat ca jurnalistii de la care asteptam o limba romana curata, folosesc un limbaj de mahala.

  2. Hahaha ,deci factorul uman ,adica trepadusii de pe acolo sunt vinovati din ce reiese din spusele lui maghyarsag sovietsag Levene Vass . Cred ca nu are vre-o legatura cu Ghizela Vass si Bogdan Olteanu ( de rudenie ) ca atunci totul e clar. Mai narodnicilor nu pulimea-i vinovata ca asa reiese de aici , ci conducerea , ,adica aia care habar nu au ca 1+1=2 si ca pentru mentenanta se angajeaza meseriasi nu rude care nu au habar care-i priza si care-i comutator .La mai multe secrete bajeti .

  3. […] Sursa: inpolitics.ro […]

  4. PESTELE DE LA CAP SE IMPUTE…DACA CARMEN IOHANNIS NU AR FI PILA LUI ARAFAT, MULTE AR BUBUI IN CAPUL LUI ARAFAT. DAR SI CARMEN NU DOARME BINE. SE VEDE PE FATA EI…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998