CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

Stupefiant: deputații lui Cioloș, dezlănțuiți împotriva România TV

8 comentarii / 3628 vizualizări / 25 aprilie 2023

La 24 de ore după ce președintele partidului REPER, Dacian Cioloș, a spus public că postul România TV trebuie închis, deputata REPER Oana Cambera a lansat două întrebări parlamentare către CNA și CNCD, care constituie un veritabil abuz de putere și o încălcare grosolană a regulamentelor legislativului.

”Ticăloșia România TV cere un comportament exemplar: închiderea acestei stații TV. În lumina ultimelor evenimente, observ că Opoziția politică din România nu reușește să funcționeze nici corect, nici eficient. Pot să înțeleg că există diferențe de poziționare între noi, însă nu înțeleg această tăcere asurzitoare în acest caz extrem de grav. Sper că liderii partidelor de opoziție nu așteaptă să treacă furtuna, să poată merge din nou în studiourile unei televiziuni care a încălcat orice limite profesionale, etice, morale și de bun-simț” a scris Cioloș pe 23 aprilie, pe Facebook.

Pe 24 aprilie, deputata din partidul său depune în parlament două întrebări oficiale, în care face un rechizitoriu postului TV în urma emisiunii despre ziarista Iulia Marin, în care afirmă că ”Pe parcursul emisiunii, au fost adresate, în repetate rânduri, replici care corespund unui discurs instigator la ură, prin care este negat dreptul persoanelor cu afecțiuni psihice de a munci” șamd.

Nu e nicio problemă în sesizarea celor două instituții de către un parlamentar.
Problema e alta: deputata lui Cioloș nu se rezumă la a sesiza ceea ce ea consideră a fi un derapaj profesional, ci solicită imperios CNA și Consiliului Național Contra Discriminării să aplice RTV amenzile maxime prevăzute de legea audiovizualului, respectiv de OUG 137/2000.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Trebuie menționat că Regulamentul Camerei Deputaților stipulează clar:
Art. 196
(1) Fiecare deputat poate formula întrebări scrise sau poate adresa întrebări orale Guvernului, miniştrilor ori altor conducători ai organelor administraţiei publice, la care solicită răspuns oral, răspuns scris sau răspuns scris şi oral.
(2) Întrebarea constă într-o simplă cerere de a răspunde dacă un fapt este adevărat, dacă o informaţie este exactă, dacă Guvernul şi celelalte organe ale administraţiei publice înţeleg să comunice Camerei informaţiile şi documentele cerute de Camera Deputaţilor sau de comisiile permanente ori dacă Guvernul are intenţia de a lua o hotărâre într-o problemă determinată.
Art. 197
(1) Preşedintele Camerei are dreptul să nu admită întrebările care:
privesc probleme de interes personal sau particular;
urmăresc în exclusivitate obţinerea unei consultaţii juridice;
se referă la procese aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti sau pot afecta soluţionarea unor cauze aflate în curs de judecată;
privesc activitatea unor persoane care nu îndeplinesc funcţii publice.

Întrucît cazul RTV se află în dezbaterea CNA și CNCD, demersul deputatei REPER încalcă grosolan Regulamentul Camerei Deputaților, iar întrebările sale nu ar fi trebuit acceptate de către președintele Marcel Ciolacu, ori de înlocuitorii săi la pupitrul de comandă. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. Reperul asta ar putea pati ceea ce au patit legionarii in 21 – 23 ianuarie 1941 !!!

  • Dar ce-au păţit legionarii în 21-23 ianuarie 1941???

   • pac pac cite-un glont sau mai multe. Cadou de la armata.

 2. deputata REPER Oana Cambera este proasta:
  se scrie Canberra,
  Capitala Australiei

 3. E OLTEANCA SARACA…NU POTI CERE CE NU ARE…

 4. Cred ca si-au epuizat resursele de urina pe care o beau in numele ideologiei lor.Sunt in sevraj,d-aia sunt dezlantuiti dar propun sa ii ajutam ,tara e plina de fose septice.

 5. Neomarxistii de azi ai lu ciolosz sint legionarii de ieri. Sa facem ceva pa ei

 6. Ciolacu e un prost cu Shtaif.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998