CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Stupefiant: dupa ce l-a porcait pe Daea, PNL vrea ancheta pe tema cormoranilor

1 comentariu / 2315 vizualizări / 13 martie 2019

După ce a atras atenția asupra pagubelor produse industriei piscicole de către cormorani, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a devenit ținta acuzațiilor ori a bășcăliilor opoziției, în frunte cu PNL. După ce apele s-au mai liniștit, iată că – bezna minții – PNL trage el însuși serioase semnale de alarmă privind cormoranii și cere urgent studii de impact pentru a se putea lua măsuri contra unui fenomen care distruge două treimi din producșia de pește.

Într-o declarație în parlament, deputatul liberal George Şişcu avertizează:

”Păsările ihtiofage, care se hrănesc cu peşte, pagubele pe care le produc pisciculturii şi stocurile de peşte din ape interioare şi mări nu constituie o problemă românească, ci este una europeană.
În România, există inventariată o populaţie de circa 80.000 – 120.000 de cormorani, de exemplu, care stau circa 210 de zile dintr-un an în preajma amenajărilor piscicole. Asta înseamnă circa 21.000 de tone de peşte anual pierdute doar din cauza cormoranilor de către fermierii piscicoli, adică 2/3 din producţie.
Iată că tot mai multe voci spun că aceste păsări, în special cormoranii şi pelicanii, produc pagube însemnate asupra resursei piscicole şi afectează buna funcţionare a fermelor de creştere a peştelui. De aceea, reprezentanţii fermelor piscicole solicită ca statul să îi despăgubească pentru aceste pierderi. Pe de altă parte, organizaţiile de mediu militează pentru găsirea unor soluţii neletale, ţinând cont şi de faptul că vorbim despre specii protejate de lege.
În aceste condiţii, cred că este absolut necesar să avem o statistică oficială a numărului populaţiilor de cormorani şi pelicani din România, dar şi un studiu asupra impactului acestor păsări asupra pisciculturii” conchide deputatul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Liberali. Vai mama lor.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998