CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Stupefiant: Guvernul spune ca cetateniile straine ale demnitarilor sunt secrete de stat

7 comentarii / 7454 vizualizări / 4 ianuarie 2022

În România nu le este permis cetățenilor să știe dacă demnitarii care îi conduc la cel mai înalt nivel sunt cetățeni și ai altor state, pe motiv că aceste informații ar fi secrete, conform poziției oficiale a guvernului.

Un deputat AUR, Dan Tănasă, a avut anul trecut inițiativa unei demers pentru aflarea numelor demnitarilor români (miniștri, secretari de stat, prefecți, șefi de agenții naționale etc) care au două sau mai multe cetățenii și care ar fi respectivele cetățenii. Deputatul a argumentat în interpelarea parlamentară elaborată că aceste date nu constituie secrete și sunt de interes public.

Interpelarea sa adresată prim-ministrului României a primit, însă, un răspuns oficial cel puțin ciudat din partea secretariatului general al Guvernului, din care rezultă că cetățeniile demnitarilor sunt secretizate:

”Urmare a solicitării dumneavoastră, vă comunicăm următorul răspuns:
Informațiile pe care le solicitați, respectiv cetățenia persoanelor care ocupă funcții de demnitate publică, sunt menționate în formularele de securitate pentru acces la informații clasificate. După completare, aceste documente devin clasificate „secret de serviciu” și sunt exemplare unice, fapt menționat, de altfel, în conținutul formularelor. În aceste condiții, conform normelor care stau la baza protecției informațiilor clasificate, este interzisă copierea datelor solicitantului pentru acces la informații clasificate, în scopul arhivarii acestora în cadrul instituției, nici măcar ca documente clasificate. În consecință, comunicarea de către Secretariatul General al Guvernului a informațiilor solicitate excedează sfera de competență a instituției.” (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

  1. Tradatorii ii acopera pe tradatori…

  2. Raspunsul comunicat este contrar prevederilor legale intrucat informatiile solicitate nu sunt „informatii clasificate”.Recomand d-lui deputat care a solicitat aceste informatii (si nu i-au fost comunicate sub pretextul ca ar reprezenta informatii clasificate) sa se adreseze instantei de judecata competente cu o cerere prin care sa oblige Secretariatul General al Guvernului la comunicarea informatiilor solicitate (care sunt de interes public).

  3. Asta este o smecherie a serviciilor. Daca e secretizata stiu numa ei . Asa a fost cu Ponta + cetateie sarba, Ghita + cetateie sarba. In cazul lui Ponta, era si caraghios si tragic in acelasi timp. Ditamai prim ministru si sef de partid (psd)si el cetatean sarb, consilier Erdogan, spital turcia, etc . Daca am fi stiut atunci, evident ca n aveam incredere in el. Am aflat cand s au certat intre ei serviciile si s au dat in gat.
    Dincolo de intrebarea perplexa: ce fel de stat national mai suntem? , constatam din nou ca clasa politica joaca dupa cum le canta serviciile. In constitutie spune invers!

  4. […] ”Urmare a solicitării dumneavoastră, vă comunicăm următorul răspuns:Informațiile pe care le solicitați, respectiv cetățenia persoanelor care ocupă funcții de demnitate publică, sunt menționate în formularele de securitate pentru acces la informații clasificate. După completare, aceste documente devin clasificate „secret de serviciu” și sunt exemplare unice, fapt menționat, de altfel, în conținutul formularelor. În aceste condiții, conform normelor care stau la baza protecției informațiilor clasificate, este interzisă copierea datelor solicitantului pentru acces la informații clasificate, în scopul arhivarii acestora în cadrul instituției, nici măcar ca documente clasificate. În consecință, comunicarea de către Secretariatul General al Guvernului a informațiilor solicitate excedează sfera de competență a instituției.” Bogdan Tiberiu IacobSursa: inpolitics.ro […]

  5. Așa este normal intr- o colonie.

  6. De ce sa fie secreta ce-a de-a doua cetatenie? Ca sa nu stim in slujba cui se afla un demnitar roman? Sa nu stim in fata cui raporteaza? Sa nu stim ca, de fapt, ei actioneaza impotriva intereselor statului român? De ce si-ar dori cineva obtinerea unei alte cetatenii care sa fie tinuta la secret, culmea, chiar de institutiile statului pe care il tradeaza? Aceasta nu se inscrie in actele de identitate? Noi de ce suntem obligati sa ne dam datele personale peste tot?…bancile numai certificatul de botez nu ti-l cer, in rest, vor sa stie absolut totul despre tine si despre banii tai.

  7. Prim-ministru Ciucă are cetatenia americane? Ca decoratii americane de tot felul are. Si cotizeaza..

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998