CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9681 RON UP | 1 USD = 4.6029 RON UP | 1 GBP = 5.8001 RON UP

Stupoare: AUR propune drept ministru de Interne un adulator al lui Antonescu

24 comentarii / 6798 vizualizări / 8 februarie 2022

În plin scandal produs de elogierea mareșalului Antonescu și a lui Zelea Codreanu de către Călin Georgescu – azi s-a deshis dosar penal -, co-președintele Claudiu Târziu toarnă gaz pe foc, anunțînd drept posibil ministru de Interne într-un guvern AUR un admirator fățiș al mareșalului.

Prezent la emisiunea Ancăi Alexandrescu de la Realitatea Plus, Claudiu Târziu a avansat cîteva nume de potențiali miniștri într-un viitor guvern AUR, precum Emil Dinga, Florin Șinca, Radu Baltasiu, Dan Dungaciu, Octavian Bădescu ori Florin Popescu, la portofolii precum Economia, Internele, Justiția, Educația, Transporturile, Externele șamd, iar Marius Dorin Lulea a fost prezentat drept posibil premier.

Interesant de observat, Florin Șinca, dat la Interne, este un fost comisar-șef de poliție care a trecut recent în rezervă și a devenit consilier parlamentar și care se prezintă public ca un mare admirator al lui Ion Antonescu și profund anti-UE.

”„Violenţi trebuie să fim cu toţii când este vorba să ne apărăm dreptul, hotarele, demnitatea, libertatea şi viaţa neamului’’ scria mareșalul Ion Antonescu” afirmă Șinca într-un articol publicat pe Criticii.ro.

În iunie anul trecut, Șinca scria un articol pentru activenews.ro cu dedicație specială pentru Antonescu:

”Românii au cele mai frumoase datini cu privire la un răposat. Acela nu-ți mai poate da nici avere, nici ranguri, nici moșteniri, nici bani. Dar tu îl pomenești, că așa e datina din străbuni, așa e creștinește, să-ți amintești, să-l pomenești.
Și zic asta când e vorba de un om din popor. Dar când avem de-a face cu un bărbat al istoriei, și vorbesc aici de mareșalul Ion Antonescu?
În zi de doliu nu stai să-l judeci pe cel răposat. L-au ,,judecat” sumar. L-au executat, l-au ars la crematoriu și i-au aruncat cenușa în patru zări. L-au despuiat de toată averea și l-au șters din cronici. Ni-l interzic azi, sub amenințarea temniței. I-au pus tablă pe statuie. Acum au oprit și slujba și pomana. Cât mai răbdăm, fraților?
Că din sufletul poporului nu poate fi șters prin ordin?! Șterge-vom voievozii și regii, pe cei care au pătimit și unificatorii? Șterge-vom vizionarii și reformatorii? Șterge-vom memoria, martirii, luptătorii, bărbații de stat?
S-a săvârșit un parastas la biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva din Vaslui, pentru mareșal, ctitor aici împreună cu generalul de divizie Ion Rășcanu. Că la 1 iunie 1946 a fost asasinat la Jilava, taman de către înaintașii întru ideologie și faptă ai acelora care astăzi ne strâng în brațe cum își strânge șarpele victima. Și ne-au ras elitele, și ne-au furat, și ne-au ocupat, și ne-au întunecat zările senine, și ne-au umilit cu acceptul perfidului occident care ne-a scris condamnarea pe un biet șervețel(…)
Peste ani, când vom fi liberi, la fel ca toți eroii și martirii țării, mareșalul va avea statui în toată România. Pentru că eroii nu mor niciodată!” încheia Șinca.

Într-un alt articol – în care cita, între altele, și din părintele Justin Pârvu, fost lider al Mișcării Legionare -, el scria dur împotriva UE:

”Vreau să vă spun că, de acum, eu nu mai recunosc autoritatea aceasta dictatorială a UE și nici pe sclavii «români» care, din cozi de topor, s-au transformat în topoare! Pregătesc rezistența în munți.
Sunt ca un câine legat în lanț, iar când simte că i-a venit sfârșitul, e lăsat să umble slobod, să moară la umbra unui paltin”.

Ca o concluzie, strategia AUR pare destul de stranie, pe de-o parte transmițînd anumite afinități cu personaje controversate ale istoriei, pe de alta încercînd să ia distanță fix de respectivele afinități. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

24 Comentarii

 1. Stimabile, la faza asta m’ai dezamagit. articolul asta avand valoarea unei piese de mucava jucata in debaraua RealitateaTV! Tibi dragule, e trist sa te vad aliniat interpretarillor scoase din context doar ca da bine in trafic, sincer! :)

 2. Ice4you, dă-mi și mie un titlu de articol profesionist scris de acest autor!

  • Istoria politiei romane

 3. Bravo, Dle BT Iacob ! Marius Dorin Lulea(Imobiliare dubioase) asta are sau nu bani din Transnistria? E KGB(FSB) sau ce dracu? AUR – partid rusesc de doua parale! Despre ce mai vorbim? Anca Alexandrescu face propaganda ruseasca pe fata sau nu?

  • Ce propaganda rusească aveți în cap toți care nu vreți că țara asta sa stea e propriile picioare, să fie liberă și să nu mai facă închinăciuni ba la vest, ba peste balta, ba la zidul plângerii.

  • nu exista grupare politica sa nu fie sponsorizata sau sustinuta de cineva, ori de rusi, ori de europeni etc.
   Pana la urma trbeuie sa sustinem pe cei ale caror interese coincid, chiar daca temporar, cu ale noastre. Nu omul face partidul, cand ajunge la putere se mai schimba cadrele.

 4. La scoala militara unde se faceau 4 istorii militare si istoria Romaniei, am invatat ca maresalul a fost un mare strateg, un mare patriot, un om foarte corect, un bun strateg , dar prins in situatii dificile. Pentru cine nu crede si cine da cu piatra fara sa citeasca, mai vedeti toata biografia lui . Cine a fost , de cine a fost infiat cand era copil de trupa,etc. Acele ordine pe care le-a dat de fapt au fost pentru a salva oameni. Marii nostri politicieni si istorici tradatori si cititori in stele , sa faca bine sa caute batranii din localitatile de pe Dunare si de pe la granitele tarii. Si o sa afle ca plecau barbatii cu carutele cu copii evreilor si tiganilor si ai duceau in Grecia sau in locuri unde puteau sau se spera ca le pot salva viata. Va ganditi ce inseamna sa mergi cu o caruta de copii din dreptul Oltenitei pana in Grecia? Despre ce vorbim? Asta este la romani, sa loveasca in semenii lor. Nu stim decat sa blestemam si sa invidiem.Si sa le purtam grija altora.

 5. Foarte bine a zis militarul. Chiar nu înțeleg cum judecăți dvs.? Chestiunile istorice trebuie puse în contextul de atunci, război, criză, victime, foamete… Dvs. acum faceți proces de intenție la un regim pt că va bazați pe o lege strâmbă, 217. Dar respectăm legea, asta e.

 6. Oamenii sunt cu luminile și umbrele lor. Mareșalul a scos țara la liman, dar corectitudinea politică la care vă închinați vă împiedică să spuneți adevărul.

 7. Nimeni nu-și pune problema „din ce trăiește domnul BTI și blogul lui”?

  • are „balta” Sereiului peste.cu solzi de argint. ca doar de-acolo se trag si blogurile DeCacatNews a suinului Kireacu, StiripeSurseDeCacat a acoperitului Setesist Ioska Bubele, sau Gaozari4Media a lui Tapalaba si exemplele pot continua.
   De ce crezi ca se tot maresc bugetele Securijdilor An de An ??

   • Tot cu seristii esti in rat, ce ai cap tarata!

 8. Mareșalul Ion Antonescu este un personaj istoric foarte important pt România .
  Indiferent de etichete puse de unii și alții, Mareșalul a asigurat Tronul Majestății Sale Regele Mihai I.
  Plus supraviețuirea statului român în condițiile greu de înțeles azi ale anilor 1939- 1945.
  Plus că a înăbușit Rebeliunea lui Horia Sima in ianuarie 1941. …
  Dacă în Hungaria Amiralul ( fara flota) Miklos Horthy este omagiat și astăzi de un stat membru NATO și UE, noi de ce ne temem sa spunem tot adevărul despre istoria noastră…
  Nu uitați ce rol important a avut Ion Antonescu in pregătirea operațiunilor din 1919 din poziția de ofițer cu operațiile ale Marelui Cartier General al Armatei Romane.
  1919. Anul în care România a zdrobit bolșevismul lui Bela Kuhn in Hungary și a asigurat venirea liniștită la conducerea noul stat maghiar a lui Horthy….

 9. domnu Tiberiu, tot tu ai trimis fotografia aia fake cu Sinca aparut la o comemorare legionara? ca vaz ca te-ai repezit cu asocierile in emisiunea ancai alexandrescu de parca te temeai ca iti fura cineva ideile? deci, revin-tu erai raspandacul cu poza fake?

 10. Sunt mama si nu voi accepta niciodata ca viata copiilor mei, ai tuturor copiilor sa fie pusa in pericol de cozile de topor staliniste care au impanzit iarasi politica romaneasca. Coada de topor AUR Simion Georg aduna in jurul sau pe toti dementii, oameni care ar trebui sa fie consulatti de psihiatri. Lasati in libertate acestia atentaza la ordinea publica si la viata oamenilor oriunde si-n orice moment. Iata-l pe unul dintre ei, despre care Simion George ar trebui sa dea explicatii publice. Citat: ” Demența unui colonel de poliție, consilier AUR în Senat: „Nu mai recunosc autoritatea dictatorială a UE! Pregătesc rezistența în munți!“ Acest individ ca de altfel si Simion George sunt controlati la intrarea in Parlament , ori in oricare alta institutie publica, daca nu au si arme asupra lor? https://ziaristii.com/colonel-fost-comisar-sef-la-igpr-acum-consilier-aur-senat-nu-mai-recunosc-autoritatea-aceasta-dictatoriala-ue-si-nici-pe-sclavii-care-din-cozi-de-topor-s-au-transformat-topoare-pregate/

  • Bre sereimustule postac, arunca-te in cap, poate te trezesti din delir…

   • iti raspund eu asa cum meriti. Ba huligane dute pe maidam si guita acolo,aici comentezi civilizat,ATAT STII SEREIM, DE CE PENTRU CA TU FACI PROPADANDA LA SRI!

 11. nu comentez despre legionari….maresalul I antonescu a fost declarat criminal de razboi de adrian nastase,de ce nu informati corect cititorii,cand a fost executat maresalul ultimile cuvinte”popor ingrat nu-mi meritati nici macar cenusa” ce spune aur prin purtatorii lor de vorbe chiar nu ne intereseaza pe 80%dintre romani

 12. BTI este juma de opozitie ,adica cu picioarele in doua luntre ,unul in globalism si unul cica in barca patriotilor .Haida de,las-o ,bre ,jos ca macane.Poate iti faci un partid cu Cristoiu ,Somanescu si Ortodox info,partidul neomarxistilor patrioti imbracati in costume populare

 13. Înțeleg că domnul Șinca se pregătește să plece în munți. Eu ii urez drum bun și să stea acolo până l-oi chema eu.
  Eu m-am cam săturat să văd cum toți neisprăviții se folosesc de mareșalul Antonescu în alergatul lor după voturi.

 14. ” L-au executat, l-au ars la crematoriu și i-au aruncat cenușa în patru zări. L-au despuiat de toată averea și l-au șters din cronici. Ni-l interzic azi, sub amenințarea temniței. I-au pus tablă pe statuie. Acum au oprit și slujba și pomana. Cât mai răbdăm, fraților?
  Că din sufletul poporului nu poate fi șters prin ordin?! Șterge-vom voievozii și regii, pe cei care au pătimit și unificatorii? Șterge-vom vizionarii și reformatorii? Șterge-vom memoria, martirii, luptătorii, bărbații de stat?”
  Ceea ce NU spune sau nu are curaj sa spuna Sinca : cine sunt cei care ne interzic sa ne veneram adevaratii eroi si martiri, cine ne cere sa inlocuim numele unor poeti sau scriitori de pe placutele cu numele strazilor, cine se foloseste de antisemitism ca de un buzdugan sa ne bage noua si altora pumnul in gura oriunde in lume?
  Ce alt popor semit (semiti= evrei, arabi, sirieni cf. DEX) sau nu mai are astffel de pretentii?
  De ce dictatorul fascist Miklos Horthy este omagiat de catre unguri si evreii tac ?
  Ce este atat de grav ca cineva sa fie ‘UN ADULATOR AL LUI ANTONESCU, d-le BTI’?
  Rasfoiti ‘Jurnalul Maresalului Antonescu’ pentru a citi ce program spartan avea zilnic ( scularea la ora 5:30 dimineata, audiente, discutii si dupa ora 21:00) ; pregatirea militara , participarea la inabusirea revolutiei din Ungaria.).Patriotismul pute! Sunt preferati alogenii, cozile de topor, tradatorii de tara….
  ‘Ridica-te Gheoorghe, ridica-te Ioane’! Dar azi nu mai avem Gheorghe, nu mai avem Ioan…
  Avem, in schimb Fritz, Clotilde, Astrid, Allen, Siegfrid, Siedler, Helvig, Arahat, Cutu,Ciolos, Barna si…Klaus!

 15. A zi foarte bine Șinca. Bravo lui! Azi nu poți fi liber la scris și vorbit în țara ta.

 16. Ion Antonescu a condus România prin instaurarea unui regim dictatorial și sub conducerea lui au murit și au fost uciși evrei și români legionari. Este un adevăr istoric. Despre abilitățile de conducător militar ale lui Ion Antonescu să-și dea cu părerea istoricii. Dar Ion Antonescu se face vinovat de comandarea deportării evreilor din Basarabia și Bucovina de Nord, inclusiv nordul Bucovinei. Copii și femei evrei au fost deportați fără să aibă vreo vină. Dacă bărbații puteau fi acuzați de susținere a Sovietelor, nu se poate spune asta despre copii, femei și bătrâni. Anonescu a greșit și a plătit cu condamnarea la moarte. Ce a avut Antonescu cu șase mii de legionari arestați și condamnați după așa zisa rebeliune din ianuarie 1941? Știați că regimul antonescian a arestat elevi și eleve de liceu care nu aveau nici măcar 18 ani sub acuza de activitate legionară? Știați că Antonescu a închis românii legionari alături de evreii comuniști în lagărele din România? Cum răspundeți la aceste fapte, cei care-l apărați necondiționat pe Ion Antonescu? Renunțați la creștinism, treceți la mozaism sau la islam care justifică crima din motive etnice și religioase, dar nu vă mai declarați creștini ortodocși.

 17. Potrivit ziarului Universul nr.52/25 februarie 1941, în timpul rebeliunii au fost arestaţi 9.352 legionari, la ordinul criminalului de Antonescu. Valeriu Gafencu, Ioan Ianolide, Virgil Maxim, Traian Trifan erau studenți sau elevi de liceu când au fost arestați și condamnați, la ordinul criminalului de Ion Antonescu. “Conform datelor furnizate de ilustrul ziarist Filip Brunea-Fox, contemporan cu sângerosul eveniment, în timpul răzvrătirii şi-au pierdut viaţa 30 de soldaţi şi 200 de legionari, multe alte sute de combatanţi şi civili fiind răniţi. După rebeliune au fost condamnate nu mai puţin de 2.707 de persoane, la ani grei de închisoare. majoritatea celor închiși de regimul Ion Antonescu au rămas în închisoare și după instaurarea regimului comunist, Au fost români închiși de Ion Antonescu care au efectuat 23 de ani de închisoare din 1941 până în anul 1964. Mulți dintre acei oameni nu trăseseră nici un foc de armă. Erau vinovați că făceau parte din mișcarea Legiunii.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998