CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON UP

Stupoare: junele Neamtu si-a tras peste noapte basca de taranist din era Coposu

0 comentarii / 1647 vizualizări / 17 octombrie 2012

Nici nu a apucat Becali să se vopsească liberal, că o altă mare speranță a politicii își descoperă peste noapte origini politice nobile: e vorba de Mihail Neamțu, care pretinde nici mai mult, nici mai puțin, decît că ar fi membru al PNȚCD din 1993.

Fiindcă Noua Republică nu este încă înscrisă legal și nu poate participa la nici un scrutin electoral, liderul acesteia – l-am numit pe Mihail Neamțu –, se declară peste noapte ”membru de jure al PNȚCD”, și va candida la alegerile parlamentare într-un colegiu destinat țărăniștilor. Declarația vine la cîteva zile după ce presa a consemnat că s-ar fi înscris în PNȚCD doar pentru a prinde un loc în parlament.
”As vrea sa lamuresc dilema PNTCD-Noua Republica. Astazi un articol din ziarul Adevarul sugereaza ca as fi plecat de la Noua Republica pentru a aparea pe listele PNTCD. Nimic mai fals. As vrea sa reiterez urmatoarele fapte. In 1993 am devenit membru al organizatei de elevi a PNTCD din Arad. Sunt mindru ca m-am format la scoala unui Corneliu Coposu, Ion Ratiu si Ioan Alexandru. Din 1993 si pina in 2011, n-am fost membru al nici unui alt partid politic. Toamna trecuta am lansat un proiect politic numit Noua Republica. Am facut o munca cinstita, alaturi de sute si mii de activisti din toata tara. N-am rechizitionat un partid pre-existent, ci am cautat noutatea si autenticitatea. Statul roman a decis sa ne obstructioneze, limitind dreptul natural si constitutional la libera asociere. Contestatii nefondate blocheaza dosarul nostru la Curtea de Apel. Ca atare, pina cind Tribunalul va emite o hotarire definitiva, ramin membru de jure al PNTCD. E un paradox etico-legal, dictat de absurdul hatisului legislativ din tara noastra. Asanarea morala a Romaniei se va face atunci cind pluralismul politic va bate cartelizarea partinica orchetrata de PSD in anii 90. Alianta Romania Dreapta are meritul de-a oferi publicului roman figuri noi, proaspete si devotate marilor campioni ai democratiei interbelice”, scrie Mihail Neamțu, pe Facebook. (R.G.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998