CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9696 RON UP | 1 USD = 4.6562 RON UP | 1 GBP = 5.7565 RON UP

Stupoare la Hiroshima: G7 jură iubire Chinei și o roagă să tragă Rusia de urechi

20 comentarii / 3783 vizualizări / 20 mai 2023

Liderii G7, reuniți la Hiroshima, în Japonia, au făcut un apel azi, într-un comunicat final al întrevederii, către China „să facă presiuni asupra Rusiei pentru a-şi înceta agresiunea” împotriva Ucrainei, declarând totodată că doresc relaţii „constructive şi stabile” cu Beijingul, informează France Presse, conform Agerpres. Un mesaj spectaculos al marilor lideri, care ridică China pe un piedestal înalt, de pe care ar putea influența Rusia, dar, în egală măsură, transmite veritabile jurăminte de iubire țării de la Răsărit.

„Suntem pregătiţi să construim relaţii constructive şi stabile cu China”, au declarat în comunicatul lor şefii de stat şi de guvern ai celor mai industrializate şapte democraţii, între care Statele Unite, Japonia şi Franţa, referindu-se la „importanţa de a dialoga sincer” cu autorităţile chineze.

„Este necesar să cooperăm cu China, având în vedere rolul ei în comunitatea internaţională şi dimensiunea economiei sale, în ceea ce priveşte provocările mondiale, precum şi în domenii de interes comun”, a mai transmis G7.

„Chemăm China să dialogheze cu noi, inclusiv în forumuri internaţionale, pe teme precum criza climatică şi biodiversitatea”.
„Chemăm China să facă presiuni asupra Rusiei pentru a-şi înceta agresiunea militară şi să-şi retragă imediat, complet şi necondiţionat trupele din Ucraina. Încurajăm China să sprijine o pace globală, justă şi durabilă bazată pe integritatea teritorială, inclusiv prin dialogul direct cu Ucraina”.

”Suntem pregătiți să construim relații constructive și stabile cu China, recunoscând importanța de a ne implica sincer și de a ne exprima preocupările direct către China. Este necesar să se coopereze cu China, având în vedere rolul său în comunitatea internațională și dimensiunea economiei sale, provocările globale, precum și domeniile de interes comun. Facem apel la China să se angajeze cu noi, inclusiv în forurile internaționale, în domenii precum criza climatică și al biodiversității și conservarea resurselor naturale, conform Acordurilor de la Paris și Kunming-Montreal, care abordează datoria țărilor vulnerabile.
Abordările noastre politice nu sunt concepute pentru a dăuna Chinei și nici nu încercăm să împiedicăm progresul si dezvoltarea economica a Chinei. O China în creștere care respectă regulile internaționale ar fi de interes global.
În scopul de a permite relații economice durabile cu China și de a consolida sistemul comercial internațional, vom face eforturi pentru condiții de concurență echitabile pentru lucrătorii noștri și companii”
, au mai declarat liderii G7. (B.I.)

foto: Unsplash.com

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

20 Comentarii

 1. Divide et impera! O cunosc și chinezii încă de la Sun Tzu.

 2. Declarația vrea doar să justifice viitorul război economic (și nu numai) pe care Occidentul se pregătește să-l înceapă. Adică: Noi am făcut propuneri constructive Chinei, dar n-a vrut să le primească…
  Occidentalii știu că dacă nu lovesc decisiv în China n-au nicio șansă să-și păstreze poziția dominantă. Și fără dominația asta se fâsâie în continuare nivelul lor de trai atât de invidiat.

 3. In mod evident chinezii vor sustine retragerea (imediata, completa si neconditionata = infragere totala, adica pomana) Rusiei din Crimea si Ucraina atunci cand ocupatia militara a SUA&co se va retrage imediat, complet si neconditionat din Taiwan. Oops.

  Totusi, de ce Occidentul uita de ocupatia militara a Rusiei din Georgia? Caz identic cu Ucraina (semnalat de fostul Presedinte al Romaniei, nu l-a ascultat nimeni)
  1/3 din Georgia a fost sfasiata de Rusia din 2008, pentru ei de ce nu ne zbatem ? Pe ei de ce nu ii ajutam cu nimic? Asa cum ii ajutam pe ucraineni?
  Cati refugiati georgieni a primit Romania si Europa ?
  Ce a facut UE, NATO, SUA, G7, G20, ONU, galaxia Andromeda si martienii pentru Georgia si poporul georgian?

  De Transnistria de ce uita Occidentul ? Rusii pot ramane in Transnistria si Georgia, dar in Ucraina nu? Adica in Moldova si Georgia se poate, in Ucraina nu?
  Moldova a fost prima victima a Rusiei post-URSS, primul experiment pe care Occidentul l-a ingaduit, si-au batut joc de moldoveni si de noi, romanii.

  Cu Ciprul ce facem? De 50 de ani se afla sub ocupatie ilegala militara, victima a agresiunii militare neprovocate si ilegale, a genocidelor, a colonizarii si stramutarii fortate comise de catre Turcia, totul facut pe criterii etnice. Exact cum a facut Rusia in Ucraina.
  De ce nu cerem retragerea imediata, completa si neconditionata a Turciei din Cipru? Retragerea Turciei din Siria, Irak si Libia? Care continua si astazi?
  Cu ce drept ocupa Turcia Ciprul si colonizeaza acel teritoriu? De ce nu este Turcia sanctionata exact ca Rusia? Cu ce drept intretinem noi relatii cu state agresoare ce comit crime de razboi si genocid etnic? Cu Rusia nu se poate, cu Turcia da?

  Adica moldovenii, georgienii si cipriotii nu sunt egali cu ucrainenii? Dreptul international nu se aplica la toata lumea?

  • Du-te acolo, delirantule!

   • Mai, cocos! Taci, ca putzi

    • Ca si ma-ta, care a luat-o la bot de la un batalion intreg de mujici hucraineni, dupa care te-a si conceput.

    • Vrea şi ea putzi(lika), vrea cocoşel putzind a branza de burduf,
     dar nu o să vadă, că e o împuţită cu scoica putredă.

  • Ţi-au zis să bagi chestia cu ruşii să rămână în zonele ocupate (ultima strigare cu conflictul îngheţat al Casei Albe) sau te orientezi singur?
   Te lute în schimb grija de Transnistria, ca pe soroşista Maia, deşi acest teritoriu nu a făcut parte din România Mare, ci doar e cauza unui conflict întreţinut între români şi ruşi, mereu de folos sforăriilor americane, dar nimic nu ai de protestat ca la Ucraina să rămână Bucovina de Nord, Buceagul (Basarabia de Sud), Insula Şerpilor, Transcarpathia (Marmureşul de Nord).
   Dar cu Turcia? Ţi-au zis ei sau ai înţeles singur că acum SUA e pornită pe Turcia lui Erdogan, care e clar că va rămâne preşedinte, şi te-ai gândit să o ataci? Sau eşti cu soroşiştii, că ăştia o iai mereu înaintea Departamentului de stat?
   Eşti cu ăştia ai lui Soros, că ei plâng mereu de grija Georgiei soroşiste, ca tine aici?
   Ori eşti cumva doar ţicnit? Nu cred.

   • „Transnistria era un focar de cultură românească. În 1799 rusul Pavel Sumarcov notează că în Ovidiopol, Tiraspol, Grigoriopol, Dubăsari, Mălăiești majoritatea locuitorilor sunt români. Între 1909 și 1913 ieromanahul Inochentie a condus în Transnistria la Balta o „mișcare” pentru reintroducerea limbii române în biserică. Zeci de mii de moldoveni veneau în pelerinaj la Balta unde li se vorbea și li se împărțeau gazete în limba lor. Apărat de țărani (60 vor cădea uciși), Inochentie este ridicat de cazaci și închis.”

    Te informez ca dupa Dreptul International™ :
    1 Transnistria face parte astazi din Republica Moldova, indiscutabil.
    2 Nu poti renunta la Transnistria pe degeaba pentru a le face pomana rusilor sau ucrainenilor, asa cum a facut Romania sub tradatorul de Carol II. Nu cred ca pentru Transnistria ucrainenii ne vor da inapoi tot ce ne-au furat.
    3 Rusia trebuie sa se retraga din toate tarile ocupate, inclusiv Moldova si Georgia (pe noi ne doare Moldova).
    4 Turcia si Rusia sunt vinovate de aceleasi lucruri in prezent, ba chiar turcii au comis multiple Holocausturi pentru care nu au platit nimic. Armenii, grecii, kurzii, caucazienii, cipriotii etc au fost epurati etnic cu milioanele.
    5 Conflictul din Transnistria a fost inceput de rusi, nu de americani, nu de romani, nu de moldoveni.
    6 Nu doar Maramuresul, Bucovina si Basarabia fac parte din Romania, peste Nistru teritoriile actualmente ucrainene erau populate si stapanite de moldoveni, dar la fel ca romanii din Serbia, acestia au fost rusificati.
    7 Sa ii spui si lui Aurescu ca Insula Serpilor apartine Romaniei, ala nu stia, de aceea noi am pierdut ce era al nostru.

    • Peste tot au fost nişte ţărişoare Valahii mai mici, până şi în Polonia şi până în Grecia chiar, căci valahii / volohii umblau mult cu treburi şi avea micile lor aşezări.
     În Est au fost şi aşezări fondate de alte popoare, bunăoară de italieni chiar în Crimeea, unde moldovenii erau majoritari căci erau cei care asigurau muncile, deplasându-se în aceste cetăţi pentru un trai mai bun, dar nu erau stăpânii locului.
     Degeaba o dai la întors, că să răspundă Aurescu în locul tău, pentru ce postezi tu, căci e clar că eşti la lucrare de prosteală a românilor.
     Tu vorbeşti acum diversionist, reorientându-te ca un şmecher cu şcoală, de teritorii îndepărtate unde au fost românii în trecut, dar nu-ţi păsa mai devreme nici de cele care au făcut parte din statul român, din România Mare.
     Având evident şi valahi molodveni, Transnistria a fost inventată ca moldovenească în 1924 de către Ucraina sovietică, pe teritoriul ei, fiind numită Republică Autonomă Sovietică Socialistă Moldovenească (RASSM, în Podolia, în Ucraina), pentru ca cu acest teritoriu de la est de graniţa Basarabiei să fie răpită Moldova sau măcar Basarabia de la statul român, România Mare, ceea ce s-a şi întâmplat în 1940.
     După ce şi-au atins scopul, sovieticii ucraineni au delimitat noi hotare între RSS Moldovenească și RSS Ucraineană (devenite surori în Uniunea Sovietică), transferându-se 24.460 de kilometri pătrați în favoarea Ucrainei, aproape jumătate din suprafaţa iniţială a inventatei RASSM, din 1924 (52.710 kmp), lăsând Moldovei sovietice basarabene doar 28.250 de kilometri pătrați. Dar Ucraina vrea înapoi acum toată Transnistria, aşa că e în ceartă mai mult cu ruşii.
     De ce nu ceri tu ca toată RASSM să vină înapoi la români/moldoveni, răpită de Ucraina în anii ‚40, ci inciţi împotriva Rusiei?
     Tu nu „informezi“ pe aici, cum pretinzi, tu faci de fapt propaganda ticăloasă şi murdară a jocurilor americano-soroşiste pe aici. Faci incitare anti-rusească pentru false mize, dar care să nu lezeze cu nimic Ucraina.

  • Vlahia Moravă (sau Moravian Wallachia) e în răsăritul Cehei, fiind o fostă Romanie populară întemeiată posibil între secolele X și XVII de către păstorii români (vlahi, vlohi) stabiliți atunci la granița dintre Moravia\ și regatul Ungariei.
   Romaniile populare (uneori desemnate ca „Românii populare”, când se referă numai la așezările românilor) sunt comunitățile romanofone medievale, rămase fără acoperire politică după retragerea sau prăbușirea Imperiului Roman pe teritoriul unde locuiau (în general păduros sau muntos, și situat la marginea imperiului, în contact direct cu barbarii. Proto-românii călătoreau mult şi îşî făceau aşezări pe unde umblau, erau majoritari în acele aşezări, dar nu erau neapărat şi stăpânii locurilor.
   Evident că istoricii patriotarzi (unii de ocazie şi sminteală) şi propagandişti (mai nou în slujba americanilor) se folosesc mereu de asemenea situaţii istorice pentru a instiga la români sentimente de ură revanşardă împotriva altor naţii, în funcţie de intersele momentului.

  • pe amerolaci de ce nui iai bagat ei is mai buni?sau ti tot cu cacanari

 4. Inevitabilul s-a intamplat, si acesta este doar inceputul !
  Avalansa a inceput si rade totul in cale !

  Taylor Greene a anuntat DEMITEREA lui J.Biden !
  Este OFICIAL !

  Breaking! Marjorie Taylor Greene Announces The Impeachment of Joe Biden! It’s Official!
  A Week to Remember!
  Thursday, May 18, 2023 14:02

  https://beforeitsnews.com/politics/2023/05/breaking-marjorie-taylor-greene-announces-the-impeachment-of-joe-biden-its-officially-a-week-to-remember-3289984.html

  • republicana Marjorie Taylor Greene a introdus la Congres pe 18 mai o procedură de demitere (de „impeachment“) împotriva lui Biden, sub anumite acuzaţii, care e anevoioasă, şi deci nu a anunţat vreo destituire iminenta a acestuia, cum reiese din ce spui tu, agitator.
   „Congresmena a adăugat că articolele pe care le-a introdus împotriva lui Biden reprezintă doar „prima rundă” şi că speră ca republicanii din Camera să găsească acuzaţii suplimentare de adus împotriva preşedintelui” (The New York Post).
   Biden rămâne oricum în funcţie până la alegeri, datorită procedurilor, ce vor fi foarte grele, în lipsa unor probe puternice şi indubitabile, care încă sunt căutate.
   Articolul II, Secțiunea 4 din Constituţia SUA prevede că:
   Președintele , vicepreședintele și toți ofițerii civili ai Statelor Unite vor fi revocați din oficiul pentru punerea sub acuzare și condamnarea pentru trădare, luare de mită sau alte infracțiuni și contravenții înalte.
   Constituția limitează motivele de acuzare la „Trădare, luare de mită sau alte infracțiuni și contravenții înalte”, dar nu definește ea însăși aceste „infracțiuni și infracțiuni înalte”.
   Procesul de demitere este o procedură în trei etape. Prima fază este de obicei o anchetă de demitere. Cele două etape necesare constituțional pentru înlăturare sunt punerea sub acuzare de către Camera Reprezentanților și procesul de către Senatul Statelor Unite.
   În primul rând, Camera investighează printr-o anchetă de demitere.
   În al doilea rând, Camera Reprezentanților trebuie să adopte, cu o majoritate simplă a celor prezenți și votanți, articole de punere sub acuzare, care constituie acuzația sau acuzațiile oficiale. La trecere, inculpatul a fost „pus sub acuzare”.
   În al treilea rând, Senatul judecă acuzatul. În cazul demiterii unui președinte, judecătorul șef al Statelor Unite prezidează procedurile.
   Condamnarea în Senat necesită acordul unei supramajorități de două treimi dintre cei prezenți. Rezultatul condamnării este revocarea din funcție, care necesită acordul doar a majorității .a senatorilor prezenţi.
   Tratează-te, bolnavule satanist, şi nu mai dezinforma!

   • Am spus ca avalansa a inceput si va rade totul in cale.
    Ti se pare ca va fi alt rezultat ?
    La cate nenorociri a facut Biden cel original si fiul lui Hunter, ambii executati de tribunale militare, si apoi clonele lui Bideu care au executat ordinele Cabalei : retragerea din Irak in mod terorist punand in pericol vietile civililor americani care munceau acolo, abandonarea tehnicii militare de miliarde de dolari, si nu in ultimul rand genocidul cu vaccinul ucigash, etc…
    Asa cum Cabala a avut un plan si l-a urmat pana le-a dat cu virgula satanistilor, asa si Palariile Albe au un plan care este respectat si este in grafic.
    Dupa caderea clonei lui Bideu va cadea Vaticanul.
    Important este anuntul facut, care reprezinta un semnal puternic pentru cei care lupta impotriva Cabalei si a reptilelor Rockefeller si Rothschild.
    In colonia Romanica se spun numai minciuni sau se minte prin omisiune, dar cu totii stiu ce urmeaza.
    Ca sa intelegi sensul unui astfel de anunt trebuie sa ai deja niste informatii care formeaza imaginea de ansamblu.
    Stiu ca nu va cade bine la stomac voua Platitilor, pentru ca si voi veti ajunge in fata judecatorului, dar fiecare trebuie sa plateasca pentru crimele sale directe sau indirecte.
    Urmeaza taierea cablurilor sumbarine de internet, caderea televiziunilor, apoi caderea curentului electric si arestarea in masa a criminalilor.
    Odata cu declararea falimentului SUA Company se duce totul de rapa pentru Cabala.
    Nu mai conteaza care este planul complet, pentru ca romanii ,,este ocupati cu treburi mai importante”,
    ei traind in secolul 19.
    Iar pentru MARKATI ( vaccinati ) este inutila informatia pentru ca nu le mai foloseste la nimic.
    Berea cu acetona si painea din graul toxic de la khazarii nazisti din Satania ii face fericiti.
    Acum ma amuz cand va vad ca latrati ca turbatii.
    Stiti care este rezultatul final al turbarii…
    Daca lucrurile nu ar sta asa nu ati roade lantzul, maidanezilor !
    Dar pentru voi adevarul este ca acidul sulfuric, mai ZOMBI !

    • căci eşti dus cu pluta şi vorbesti numai de Satan, de „Plătiţi”, de falsele programări ale istoriei pe sute de ani de către masonul Albert Pike, de „khazarii nazisti din Satania”, de Cabala şi de alte schizo-cretinisme pe care le produci sau le preiei fără nici un filtru critic din fake-urile occidentale, dovedindu-te la cum le amesteci ca lipsit de un minim discernământ critic şi de realism, necesar oricărui om sănătos.
     În plus, e clar că nu ai o viaţă personală, nu ai televizor de 10 ani (precum zici, şi ai şi diagnostic medical), nu ai bani câţi vrei şi te-ai sonat cu totul, încât singura ta fericire este să debitezi psihopatic idioţenii peste tot pe unde poţi pe Internet, spurcând spaţiul public cu producţiile unei minţi bolnave care face postări interminabile fără conţinut relevant şi pentru alţii, ci doar pentru delirul lui.

 5. Sanchi. Se prefac. Vor sa ii dezbine. Intre timp pregatesc NATO in Asia.

 6. De râsul curcilor. Lumea asta a ajuns mai rău că spitalul de nebuni. Cum or fi reușit să țină nebunia asta sub preș atata amar de timp?! Cum s au prefăcut atât de mult?!
  Să mori de ras și alta nu. Auzi, să i rogi frumos pe chinezi sa l roage ei frumos pe Putin sa nu l mai piseze pe cocalarul drogangist că, de fapt, nu ăla e problema ci interesele noastre „elitiste” au de suferit și ne doare rău de tot. Doamne apară și păzește. Așa ceva e de circ + spitalul de nebuni + menajerie + cocina.

 7. bambina Meloni
  iatlianca
  s-a tirat din poza de finalizare,
  cica e problema prin Italia…..

  (sperantze năruite -doar Satan a vazut mai multe!)

 8. Ocidentul propune Chinei relatii sincere? Eo gluma de prost gust,pai unde sunt drepturile omului ,ce facem cu „masacrul”uigurilor,Poate ca intre timp China a ïmplementat”democratia pe care o doreste SUA iar Ursula a uitat de sfaturile pe care le promova in vizita de intimidare a Chinei impreuna cu pres. Macron.LINGUSEALA se cheama aceasata atitudine nedemna .Vorba lui Caragiale,”Mita fii barbata”Concluzie:banii „vorbeste

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998