CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Stupoare maxima: Iohannis tace milc in problema refugiatilor

8 comentarii / 6005 vizualizări / 3 septembrie 2015

În timp ce restul liderilor europeni se dau de ceasul morții în chestiunea valului de imigranți afro-asiatici care cutremură bătrînul continent, președintele României, Klaus Iohannis, a ales, la întîlnirea anuală de azi cu ambasadorii țării noastre să facă, pe acest subiect, ceea ce știe el ce cel mai bine: să tacă. Asta, deși avea la dispoziție cadrul perfect pentru lansarea unor mesaje pe acest subiect de prim rang.

”O altă provocare majoră la nivel european va continua să o reprezinte, fără îndoială, migrația. Mă refer aici atât la punerea în practică a măsurilor convenite în materie de relocare a solicitanţilor de protecţie internaţională sau a eforturilor de combatere a traficului ilegal de persoane, cât și la identificarea şi implementarea unor soluţii durabile de dialog şi cooperare cu statele terţe, care să conducă la eliminarea cauzelor profunde ale acestui fenomen”.

Cele 4-5 rînduri de mai sus reprezintă unica referire a lui Iohannis, într-un discurs de cca. șase pagini, la cea mai fierbinte problematică ce se putea discuta la o reuniune dedicată politicii externe, anume chestiunea valului de refugiați care se revarsă peste Europa.

Restul discursului, într-un limbaj de lemn care nu ar face de rușine nici defuncta ”Scînteie”, a fost rezervat unor formulări găunoase și generale care, probabil, i-au adormit pe jumătate dintre cei prezenți. Am aflat, ce-i drept, că pînă la finele anului, președintele va mai vizita SUA și Franța, cu prilejul a două reuniuni internaționale și, foarte probabil, lista viitoarelor deplasări prezidențiale, în Canada, statele din Vecinătatea Sudică a Europei și Orientul Mijlociu, Zona Asia-Pacific, China, Japonia, India, Coreea de Sud, țările ASEAN, precum și statele din America Latină și Africa, pe care președintele le-a prezentat ca fiind de interes în privința strîngerii relațiilor. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

  1. nu vine nimeni in Romania distrusa de kaghebistii din psd. iliescu e principalul vinovat

  2. Bibi, acum citeste ce-ai scris. Are vreo legatura cu articolul? Sau asa suna ordinul? Sau nu poti nega niciun cuvant din articolul lui BTI…SI TI-AU MAI RAMAS DOAR AVIOANE

    • bibi saracul asa e setat.. l-au intors unii cu cheita si-au uitat de el. a ramas ca soldatii aia japonezi din al doilea razboi mondial uitati in jungla. el e acum la momentul dec. 2009.

  3. Este cale lunga de la Piata Agroalimenatra Vasile Aron, din Sibiu, la politica europeana.

  4. […] sursa: inpolitics.ro […]

  5. Toti refugiatii sa vina la mine!

  6. De acord cu Didita Gheltu.In rest as fi interesat de o foto a celui ce semneaza Bibi.Ar fi edificator !

  7. Stupoare era daca Iohannis spunea ceva !Nu vedeti ca nu actioneaza decat la comanda?!Acum se va adresa parlamentului pe doua probleme de mare „actualitate””:votul prin corespondenta si incompatibiltatile!In traducere, despre cum vor controla total serviciile procesul electoral si, ca masura de siguranta, despre noi metode de a inlatura adversarii politici !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998