CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Stupoare totala: PNL – arhanghel al anticoruptiei si campionul lipsei de integritate

14 comentarii / 4704 vizualizări / 20 mai 2019

Partidul care defilează în campanie cu moralitatea și anticorupția pe buze, PNL, este, în realitate, campionul absolut și detașat al lipsei de integritate, cu 50% peste partidele de pe locul doi, relevă un studiu realizat de ONG-ul Coaliția pentru un parlament curat, condus de Alina Mungiu. Studiul s-a ocupat de candidații partidelor și cei independenți pentru alegerile din 26 mai, în total 86 de oameni.

Criteriile folosite au fost, conform raportului coaliției, cele tradiționale, stabilite și verificate cu partidele politice și prin sondaje de opinie cu începere din anul 2004, când a avut loc prima monitorizare a Coaliției pentru un Parlament Curat, și anume:

Profit necuvenit de pe urma funcției, de exemplu ca abonat la contracte de stat (care depășesc în economia firmei profitul din afacerile pur private) sau avere neconcordantă cu sursele transparente de venit;
Fraudă academică;
Trimiteri în judecată pentru corupție sau alte fapte penale.
Nepotism (promovarea rudelor folosind influența publică și orice încălcare în profit personal a separației public-privat în exercitarea unei funcții publice).
Traisesm (căutarea de profit personal prin apartenența la multiple partide, începând de la al treilea în sus).
Autonomia față de servciile secrete. Acest criteriu este transformat din mai vechea colaborare cu fosta Securitate. Într-o democrație, civilii controlează servciile secrete și nu invers, iar sponsorizarea unor oameni politici de către serviciile secrete e la fel de anormală ca șantajarea lor.
Atitudini discriminatorii față de minorități.

Investigațiile coaliției au scos la lumină un fapt tulburător: campionul lipsei de integritate este PNL, cu 9 candidați cu probleme dintre primii 11. Asta, în condițiile în care un al zecelea candidat, Dan Motreanu, nu e trecut pe listă, dar luni are termen final într-un proces de corupție, o sentință eventuală de condamnare putînd să-l trimită, tot luni, direct la pușcărie.

Iată clasamentul partidelor după candidații ”murdari”:

PNL – Minim 9 candidați din primii 11 au probleme de integritate. (Plus Dan Motreanu, penal cu acte în regulă după standardele PNL)
PSD – Minim 6 candidați din primii 11 au probleme de integritate
ALDE – Minim 6 candidați din primii 11 au probleme de integritate
Alianța 2020 USR-PLUS – Minim 6 candidați din primii 11 au probleme de integritate
PMP – 6 din 11 candidați au probleme de integritate.
Pro România – 4 din 11 candidați au probleme de integritate.
UDMR – Minim 1 candidat din lista UDMR poate ridica probleme de integritate.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

14 Comentarii

 1. Macar astia de la PNL nu indraznesc sa nege actul de justitie, chit ca sunt la fel de corupti si ei. Spre deosebire de PSD care incearca sa ne convinga ca justitia e de vina ca i-a condamnat pe nedrept pe corupti. Tot e ceva. Sunteti putin complice cu infractorii, domnule BTI. Sau poate doar in slujba lor.

  • Sunteți cam cacanar, d-le. Franklin.

   • e mai mult cufurit decat cacanar

  • Franklin, care ” act de justitie? PNL/IOHANNIS impreuna cu infractorul Klaus Iohannis NU RESPECTA SENTINTELE JUDECATOREASTI DEFINITIVE, ASA CUM ESTE SI SENTINTA DATA DE CURTEA DE APEL PITESTI , CEA CARE MENTINE SENTINTA TRIBUNALULUI BRASOV SI CARE IL OBLIGA PE INFRACTORUL MAFIOT ,kLAUS iOHANNIS SA DEA STATULUI ROMAN INAPOI CEI 320 000 DE EURO PRADUITI CU CASA din Sibiu depe strada N.Balcescu nr.29.

   • No comment, așa venise scriptul de la SRI, intitutlat Muie SRI or something.

 2. Bineinteles, infractorii sunt cei mai buni pentru justitie, iar Ebola e cea mai buna pentru sanatate. Am impresia ca BTI asta e si un pic pro-dezinfectie, nu e normal!

 3. Clar…Ma gandeam sa aleg intre USR-PLUS sau PRO ROMANIA. Alternative la partidele vechi.Topul acesta m-a lamurit si ma face sa aleg cu inima si constiinta impacata. Voi alege PRO ROMANIA. Succes!

  • Emile ,gandeste +plus este o grupare crimal securista condusa de vechiul asasin al securitatii ceausist/basiist/iohannsite CIOLOS DACIAN,deci unde-i noul?Emile USR este alta grupare extrem d eveche condusa de uun tradator de tara,BARNA DAN cel care pentru banii lui Soros isi vinde tara securistului Ciiolos Dacian.

   • Sunt labele manipulatoare ale MUIE SRI. Vor să ciupească procentul MSD cu adunătura de puțoi șantajați.

 4. E clar. Corupții noştri sunt buni, ai lor naşpa

 5. @Emil Deci dupa ce raportul Alinutei Mungiu iti demontreaza ca toti candidatii de frunte, adica cei cu sanse, ai Pro Romania au probleme de integritate, tu tot cu ei votezi. Exceptional! Pro Romania, curat partid de intelligence.

  • lasa-l bre sa viseze unicorni roz, cu 3% ptr PROCacat

 6. Numai ei si fraierii # cred ca pnl, sau usr sunt partide neprihanite. Cred ca sunt mai „penali”, si mai corupti decat toti cei din PSD. Timpul ne va arata asta.

  • livia, penalii PSD sunt creati de securitatea sibiana a mafiotului Klaus Iohannis.Dragnea este acuzat ca ar fi facut trafic d einfluienta pebtru doua fetiscane, muritoare de4 foame, DAR ABJ3ECTUL NAZIST KLAUS IOHANNIS A PRADUIT IN NUMELE gRUPULUI eTNIC gERMAN PESTE 800 DE IMOBILE IN sIBIU. uNDE-I CORUPĂTUL??

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998