CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Stupoare: USR scoate de la naftalina proiectele Elenei Udrea

1 comentariu / 3028 vizualizări / 24 iulie 2019

Aflăm din presa de azi că Roxana Wring, președintele USR București, a lansat în dezbatere publică o propunere de reorganizare administrativă a Bucureștiului și a județului Ilfov. Propunerea aduce modificări radicale, printre care desființarea sectoarelor și primăriilor de sector, înlocuirea lor cu 20 de districte fără primari, integrarea localităților din jurul Bucureștiului în Zona Metropolitană. Cel mai interesant, însă, propunerea lui Wring pare să fi fost moștenită de la fosta sa șefă, ”penala” Elena Udrea.

”Ca și perioada dinainte de 1989, pe când lucra cu turiști străini, și colaborarea cu Elena Udrea lipsește din biografia oficială a Roxanei Wring, în prezent șefă a USR București și consilier general. Întoarcerea în țară a fostei șefe a PDL București ar putea însemna însă o veste bună pentru USR. Wring i-ar putea cere Elenei Udrea ajutorul pentru stabilirea candidaților USR pentru București”.
Cele de mai sus erau scrise relativ recent de Mugur Ciuvică, liderul Grupului de Investigații Politice, care dezvăluia, pe larg, relația strînsă de colaborare dintre actuala șefă a USR București și fosta vedetă pedelistă Elena Udrea.

Iată că azi, Wring iese la rampă cu un proiect celebru și de mare anvergură al Elenei Udrea, de acum opt ani, care prevedea eliminarea primarilor de sector, împărțirea Capitalei în 22 de zone și înglobarea localităților din jur în orașul București, născîndu-se, astfel, zona metropolitană cu același nume.
La vremea respectivă, Elena Udrea era președintele PDL București și potențial candidat la primăria generală, în 2012. Propunerea legislativă, numită generic Legea capitalei, ar fi urmat să fie introdusă după un referendum local, care nu a mai avut loc, finalmente.
În plus, au existat voci foarte dure care au criticat proiectul, precum cea a lui Andrei Chiliman: ”PDL şi Elena Udrea încearcă să adopte tâlhăreşte Legea Capitalei, menită să transforme Bucureştiul în feuda Elenei Udrea. Pot dovedi că PDL se teme ca dracu de tămâie de verdictul bucureştenilor, că PDL, Elena Udrea şi slugile sale încearcă să eludeze referendumul pentru ca PDL să-şi promoveze ticăloasa lege. Zilele trecute slugile Elenei Udrea din Parlament au depus la Comisia de administraţie publică a Camerei o serie de amendamente la Legea 215 care conţin esenţa Legii Capitalei” afirma edilul sectorului 1.

Legea Capitalei a sucombat, finalmente, dar e scoasă, brusc, la lumină, de către fosta subalternă a Elenei Udrea, regrupată într-un partid al oamenilor noi care vin cu idei noi.
Chiar dacă ele sunt variantele reșapate ale proiectelor unor figuri vechi și controversate. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Parașutele Securității, vulvele SRI, pun în practică planul de sucțiune a banului public.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998