CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

SUA a stabilit viitorul Ucrainei: colos agricol și sursă de minereuri prețioase. UE se bucură?

28 comentarii / 4030 vizualizări / 17 septembrie 2023

În relațiile dintre Ucraina și Statele Unite ale Americii a apărut o nouă figură cu influență semnificativă – și, după toate aparențele, foarte influentă. La 14 septembrie, președintele Biden a numit-o pe Penny Pritzker în noua funcție creată de reprezentant special pentru recuperarea economică a Ucrainei, scrie publicația ucraineană Eurointegration. Și dintr-un interviu luat acesteia, rezultă destul de limpede că viitorul Ucrainei a fost deja stabilit la Washington: va fi un gigant agricol, sursă de energie verde și va asigura Occidentului minerale prețioase.

Penny Pritzker a fost ministră a comerțului sub președintele Obama. Ea provine dintr-o familie de evrei ucraineni foarte bogați, care dețineau silozuri pentru cereale și care au emigrat din cauza prigoanei țariste. În prezent, familia Pritzker are o avere de cca. 37 de miliarde de dolari, din care averea reprezentantei speciale depășește 3 miliarde de dolari.

 

 

Rolul lui Pritzker (în foto alături de premierul Victor Ponta), așa cum reiese din propriile declarații, va fi destul de asemănător celui de proconsul roman: femeia va coordona reconstruirea Ucrainei de după război, privatizarea companiilor de stat, reforma profundă a instituțiilor statului, începînd cu legislația și cu instituțiile de forță pînă la rezolvarea corupției. Destul de asemănător cu România de după 2004, doar că e Pritzker în loc de Victoria Nuland.

”În sarcina mea se află colaborarea cu guvernul Ucrainei, cu guvernul SUA și cu ambasadorul Bridget Brink, și, desigur, cu aliații noștri, pentru a accelera împreună recuperarea economică a Ucrainei” spune Pritzker în interviu.

”Va exista un accent special pe reforme legate de transparență și responsabilitate în procesul de reconstrucție – aceasta include schimbări în legislație, în forțele de ordine, în sistemul judiciar, lupta împotriva corupției, gestionarea întreprinderilor de stat și multe altele.
O altă parte importantă a atribuțiilor mele este lucrul cu sectorul privat. Îmi doresc să conving companiile din diferite sectoare ale economiei – energie, transport, logistică, agricultură, producție de materiale critice și tehnologie IT – să investească în Ucraina. Este important ca afaceriștii să înțeleagă că există oportunități de investiții în Ucraina în acest moment.
În plus, ca titular al acestei funcții, voi face parte dintr-o platformă interinstituțională de coordonare a donatorilor unde voi lucra cu guvernele țărilor partenere, cu Comisia Europeană și cu instituții financiare internaționale, precum și cu sectorul privat(…)
Prin urmare, atribuțiile mele vor fi majore și cu accent pe economie” spune reprezentanta.

Ea adaugă: ”Pentru a primi fonduri de la Statele Unite, vor exista anumite condiții. Guvernul nostru dorește să vadă cum Ucraina progresează în diferite domenii. Dorim să vedem un mediu favorabil investițiilor private. Vorbim despre implementarea reformelor necesare pentru ca Ucraina să devină membru al UE și a blocului comercial occidental, ceea ce Ucraina însăși dorește. Munca mea va consta în asigurarea distribuției acestui sprijin între Statele Unite, aliații noștri și alți actori internaționali. Este necesar să mobilizăm resurse din întreaga lume, inclusiv să implicăm puterea sectorului privat(…)”

Ce rol a fost distribuit Ucrainei, economic vorbind?

”O oportunitate de investiții este rețeaua energetică, care este o moștenire a epocii sovietice. Acum are potențial de schimbare către tehnologii verzi. Sau să ne uităm la agricultură.

Este clar că Ucraina este capabilă să producă produse agricole. Dar Ucrainei îi este necesară o valoare adăugată mai mare prin procesarea acestora, chiar și în ciuda provocărilor de securitate, din cauza amenințării rutelor comerciale.

De asemenea, există o nevoie evidentă de investiții în extracția materialelor critice de care are nevoie întreaga Europă și restul lumii. În plus, există o necesitate reală de investiții în transport și logistică” mai spune Pritzker.

De unde vor veni banii?

”Voi lucra la finanțarea adecvată din partea Corporației de Finanțare pentru Dezvoltare a SUA (Development Finance Corporation, o instituție guvernamentală americană pentru finanțarea dezvoltării – N.A.), BEI (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare), și Banca Mondială” asigură reprezentanta SUA.

Proiectele americane ar putea suna bine pentru Ucraina, dar nu și pentru Europa. Așa cum am mai scris, potențialul agricol al Ucrainei și forța de muncă ieftină amenință serios agricultura europeană, în frunte cu Germania, Franța, Spania ori Italia, fără a mai vorbi de statele estice.
Iar Pritzker tocmai anunță că vremea exportului de cereale brute se va termina curînd. Ucraina va deveni din exportator de materii prime, exportator de produse finite, ceea ce va afecta și mai mult industria europeană. Iar asta se va face, conform americancei ”prin mobilizarea de resurse din întreaga lume”. (Vom asista la investiții la ordin?)
Cît despre România, se conturează ca prin delta ei să nu mai treacă, în viitor, doar barje cu cereale, ci și cu metale extrase din minereuri de tot felul, plus alte produse, pe drumul cel mai scurt spre Occident și spre bucuria faunei și florei protejate de UNESCO. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

28 Comentarii

 1. Nu se întrevede niciun viitor luminos pentru Ucraina care va fi mai spoliată poate mai mult decât orice altă țară din zonă de către oligarhii iudeo-americani.

  Dar asta doar în cazul în care războiul se termină în avantaj pentru SUA. Avantaj sau măcar un compromis între SUA și Rusia. Poate că Pritzy Mitzy știe ceva ce noi nu știm.

  • https://en.wikipedia.org/wiki/Penny_Pritzker
   She is a member of the Pritzker family of Chicago, a wealthy and influential Jewish business family.

   oy, vey!

   • or sa reconstruiasca un maldar de moloz, mostenire de la vladimir.

   • RADOR: În Israel, Prigojin a fost inclus pe lista evreilor influenți ai anului. Ziarul israelian The Jerusalem Post a prezentat lista celor 52 de evrei influenți ai anului 2022.
    Pe a doua poziție a fost trecut premierul israelian, Benjamin Netanyahu, iar secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a ocupat locul trei. Lista este închisă de șeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin, cu nota „postum”.

    • „Prigojin evreu” a fost o propaganda ucraineana, ca sa escamoteze ca Ucraina e la cheremul iudaismului global. Unora le-a placut facatura.
     „(August 28, 2023 / JNS) A number of people have asked in recent days if Yevgeny Prigozhin, the murderous Russian mercenary leader who died in a plane crash last week, was Jewish, having seen sensationalist media headlines suggesting that he was.
     The first round of headlines claiming Prigozhin was Jewish appeared some months ago. As I said at the time, there is no evidence whatsoever that the claim is true. The rumors that Prigozhin “had Jewish blood” were started by Ukrainian websites that were trying to discredit Prigozhin among his fellow Russians.
     These false claims were then picked up in an irresponsible way by prominent Israeli media outlets, no doubt eager for page clicks in today’s overly competitive, increasingly down-market media environment. These include the online edition of Israel’s best-selling newspaper Yediot Ahronot.
     Wikipedia now wrong and locked
     PrigozhinIsrael’s best-selling newspaper Yediot Ahronot was among various media to claim wrongly that Yevgeny Prigozhin was Jewish. Source: screenshot.

     Prigozhin’s Wikipedia page, which appears in 71 languages, is now locked and cannot be edited. It says that Prigozhin’s father is Jewish, referencing an article in the Times of Israel. That article is also incorrect. It has been changed to reflect this, but the Wikipedia entry has not……………….”
     Restul articolului e pe jns.org

     • The Jerusalem Post recunoaste ca YEVGENY PRIGOZHIN a fost un evreu influent al lumii.
      https://www.jpost.com/influencers/50jews-23

     • Daca citeai articolul indicat – „No, Prigozhin was not Jewish” -, aflai ca publicatia israeliana care a dat initial stirea a retractat-o, ca fiind o greseala, dar ea s-a rostogolit, incat si-a insusit-o si Wikipedia, desi e falsa.
      Astfel de stiri, inventate chiar de evrei adesea, au scopuri politice variate, plus o nebunie de-a lor. Israelienii au spus si de Winston Churchill ca ar fi fost evreu dupa mama. MI6 a inventat in timpul razboiului despre Hitler ca ar avea origini evreiesti, ca sa ii demoralizeze pe national socialistii germani, dar minciuna a ajuns sa fie repetata de prosti si astazi.
      Esti un cretin care bubuie de la propria prostie.
      Du-te dracului de cretin imputit.

     • nu jurnalistii, ci legea israelieana, i-ar da dreptul unui rus cu un parinte evreu sa emigreze in Israel. Sunt si destui gangsteri criminali rusi care au mintit ca au un parinte evreu si au obtinut astfel cetatenia israeliana, caci proba sunt doar niste martori usor de cumparat.. Esti un cacat prost, care vorbeste sa se afle in treaba. Prigojin nu a spus nicicand ca e evreu si nici nu a incercat vreodata sa emigreze in Israel. Nici nu s-a pus problema. Astea sunt speculatii pentru un senzational facil pe care doar cretinii sunt incapabili sa le inteleaga ca atare.

    • Raspuns dat de jurnalistul Tom Gross, in articolul „No, Prigozhin was not Jewish”
     O serie de persoane au întrebat în ultimele zile dacă Yevgeny Prigojin, liderul ucigas al mercenarilor rusi, care a murit într-un accident de avion săptămâna trecută, este evreu, după ce a văzut titlurile senzaționaliste din mass-media care sugerau că este.
     Prima rundă de titluri care susțin că Prigojin era evreu a apărut în urmă cu câteva luni. După cum am spus atunci, nu există nicio dovadă că afirmația este adevărată. Zvonurile că Prigojin „ar fi avut sânge evreiesc” au fost lansate de site-uri web ucrainene care încercau să-l discrediteze pe Prigojin printre colegii săi ruși.
     Aceste afirmații false au fost apoi preluate într-un mod iresponsabil de instituțiile media israeliene proeminente, fără îndoială dornice de clicuri de accesari pe pagină în mediul media din ce în ce mai competitiv, dar din ce în ce mai decăzut al pieței de astăzi. Acestea includ ediția online a cel mai bine vândut ziar din Israel, Yediot Ahronot.
     ………….
     ………….”

     • The Jerusalem Post l-a inclus pe Yevgeny Prigozhin pe lista celor mai influenți 50 de evrei la rândul său. Jurnaliștii cred că originea tatălui lui Prigojin i-ar da dreptul la repatriere, așa că l-au inclus pe lista din acest an. Pe listă se numără și oligarhul rus Roman Abramovici și jurnalistul Wall Street Journal Evan Gershkovich.
      https://svidomi.in.ua/en/page/the-jerusalem-post-includes-yevgeny-prigozhin-in-the-list-of-50-influential-jews

    • Si se pișă si pe creierii tai, ca sunt prosti, nu „pe capul românilor”
     Oricum, nici o legatura nu avea cu românii stirea falsa despre „Prigojin evreu”, dar ai vrut inca o data sa spurci cu zoaiele murdare din creierii tai stricati si plini de viermi grasi.

     Prigojin nominalizat postum ca cel mai influent evreu al anului 2022
     septe

    • bea urina jidaneasca pe aici. Cretinul nu discerne adevarul de propaganda si in lipsa de argumente spurca pe toti in jur. Crede ca altii sunt idioti, desi el e acela. doar pentru ca lui ii place orice fake senzational.
     Boul da ca sursa alternativa, o sursa care citeaza prima sursa.

 2. Penny Pritzker s-a născut la Chicago în 1959, fiica lui Sue (născută Sandel)[4] și a lui Donald Pritzker. Ea este membră a familiei Pritzker din Chicago, o familie de afaceri evreiască bogată și influentă.
  Vctoria Nuland s-a născut în 1961 din Sherwin B. Nuland, un chirurg născut din imigranți evrei din Europa de Est cu numele de familie Nudelman și o mamă nativă creștină britanică, Rhona McKhann, născută Goulston.

  • este o pura coincidenta ca sunt numai evrei la carma americii.
   pentru ca sunt inteligenti si muncitori sau ceva. nu e ca si cum sunt mai multe genii de origine europena decat toata evreimea de pe glob.
   mi s-a spus ca in evul mediu nu i-au lasat sa dea la sapa. li s-au dat in schimb finantele tarilor, ca pedeapsa, chipurile.

   • „Domnul îți va deschide comoara Sa cea bună, cerul, ca să dea ploaie pământului tău la vreme și ca să binecuvinteze toate lucrurile mâinilor tale; și vei da împrumut multor popoare iar tu nu vei lua împrumut; vei domni peste multe popoare, iar acelea nu vor domni peste tine.” (Deuteronom, 28; 12)
    Potrivit legii, un evreu nu avea voie să ia dobândă sau vreun spor, avantaj de pe urma împrumutului, de la fratele lui israelit (Exod 22:25; Levitic 25:36-37), respectând această Lege, arăta că se temea de Dumnezeu şi avea compasiune faţă de fratele lui, iar el nu ar fi fost în pierdere; ci Dumnezeu l-ar fi binecuvântat făcând astfel (Deuteronom 23:20). De la străini goym, adică de la cei ce nu erau din poporul lui Dumnezeu, din Israel, erau din alte popoare, puteau să ia dobândă (camătă) conform cu Deuteronom 23:19-20.

    • Acelea nu sunt vorbe sau porunci autentice de la Dumnezeu, ci sunt mituri, povesti inventate tarziu de scribii iudei, cu care au spurcat imaginea Domnului si Vechiul Testament original, traditia autentica asa cum le-au lasat-o Moise si primii israeliti.

    • Nu exista decat un Dumnezeu, dar iudeii i-au deformat de multe ori imaginea. Popor al lui Dumnezeu este orice popor slab in fata celorlalte, care il lovesc desi el e moral si virtuos. Plecand de la aceste vechi manifestari – observate de intelepti, de interventie divina pentru cel nedreptatit si asuprit, dar bun, iudeii vicleni au rastalmacit totul si fac de aceea permanent un fel de magie neagra cand se tot prezinta ca victime, ca sa obtina astfel gratia divina, desi adesea ei agresorii altora.

 3. Povești. Întâi trebuie să se termine războiul. În al doilea rând trebuie să rămână ceva semnificativ din Ucraina, fiindcă rușii vor și ei regiunile agricole și miniere (de ex. Donbas).

 4. Dar pana la razboi pe unde circulau marfurile ucrainene? Daca au angajat o persoana pentru reconstructia ucrainei, inseamna ca razboiul este pe sfarsite; deci lucrurile vor reveni la normal. Fiecare in tara lui, sa se ocupe de propria tara, asa ar fi logic.

 5. Coetnici cu Zelensky, cum s-ar spune. Din ce in ce mai mult se vadeste ca Afacerea Ucraineana a SUA este una „evreiasca” (iudeo-khazara)

  • Genul acesta de afaceri sensibile nu pot fi lăsate pe mâna intermediarilor pentru că astfel nu se poate extrage un profit maxim ci doar unul mare.

 6. Mafia khazara care a preluat globalist american empire. controleaza politica externa sua, massmedia, internetul, banii. Prigoniti de rusi dupa ce au asasinat pe tzar. Jewish revolutionary spirit, cei razvratiti impotriva lui Dumnezeu.

 7. Adevăratul Putin a fost judecat în 2010, actualul este un avatar creat si protejat de cei care ne apara pe noi de noi si de jivinele khazare si reptiliene.
  https://vk.com/video629036819_456239823
  Putin primit în Emiratele Arabe
  https://vk.com/video629036819_456239937
  Un jurnalist german spune că localnicii se plâng de armata ucraineană nu de ruși
  Ucrainenii când s-au retras au tras cu tancurile în spital…
  https://vk.com/video629036819_456239702
  Adevărul despre SUA
  https://vk.com/video629036819_456239714
  Adevăratul Biden – observați diferența dintre el și actuala clonă
  https://vk.com/video629036819_456239744
  Adevărul despre Ucraina
  https://vk.com/video629036819_456239813
  Dezvăluirea lui Zelensky
  https://vk.com/video629036819_456240936
  Minciunile lui Zelensky
  https://vk.com/video629036819_456239941
  Adevărul despre Ucraina
  https://vk.com/video629036819_456239813
  Reclama lui Zelensky …
  https://vk.com/video629036819_456239811
  Naziștii din Ucraina
  https://vk.com/video629036819_456239794

  • si cretin

 8. Un viitor luminos si prosper ptr. Ucraina?????? in pozitia de sluga a americanilor,Conditiile enumerate de „madam” ptr. aducerea Ucrainei pe calea cea „dreapta”(adica americana) intrec cu mult atributiile consilierilor sovietici in Romania de care am scapat cu succes pe vremea lui Dej.Vai de ei(ucrainieni) si vai de noi (romani) daca acest plan va reusi.Practic UE va fi umilita fara precedent dupa tot ajutorul logistic si financiar dat Ucrainei(nerambursabil) fata de ajutorul american in cea mai mare parte platibil de ucrainieni.

 9. Noi romanii chiar ca am pus-o in aceasta combinatie.Daca e vorba de procesarea cerealelor se va ocupa Ciumpalacu de Buzau sa le faca …covrigi.Ca sclaveti si energie dam noi.Dupa care amerlocii vand covrigii,cateva zeci de miliarde lunar si romanilor le revin zecile de miliarde de gauri de covrigi.

 10. […] Autor: Bogdan Tiberiu IacobSursa: inpolitics.ro […]

 11. Planul Valev redivivus.
  Cum s-au intors taberele, vai ce abject.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998