CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

SUA – presiuni incalificabile asupra Curtii Constitutionale

5 comentarii / 12501 vizualizări / 15 iunie 2016

America transmite un mesaj fără echivoc României – anume că nu înghite cu ușurință modificarea prevederilor privind abuzul în serviciu – printr-o manevră de-a dreptul scandaloasă. Mai precis, exact cu o zi înaintea ședinței CCR privind respectivul articol, ambasadorul Klemm și-a programat o întîlnire așa-zis informală cu șefii parchetelor autohtone.

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, s-a întâlnit ieri cu procurorul general al României, cu procurorul șef al DIICOT și procurorul șef adjunct al DNA, sub pretextul unor discuții privind continuarea colaborării în materia combaterii infracțiunilor transfrontaliere și a criminalității organizate, dar și oferirea de sprijin în perfecționarea profesională a procurorilor români.

De remarcat că de la întîlnire a lipsit, strategic, Laura Kovesi, cea care a făcut turul presei în ultimele zile, depășindu-și cu mult atribuțiile, pentru a critica eventuala dezincriminare a abuzului în serviciu. Atitudinea sa a sfîrșit prin a stîrni, de altfel, inclusiv protestele Uniunii Judecătorilor. Pentru a mai domoli spiritele, ea a fost reprezentată ieri de adjunctul Călin Nistor.

Programarea acestei întîlniri complet neuzuale, și care poate fi lesne etichetată drept o imixtiune grosolană în justiția autohtonă, chiar în ajunul ședinței CCR nu poate, sub nicio formă, să reprezinte o banală coincidență.
Mai ales că la întrevedere a luat parte și Marisa Mac Isaac, atașat pe probleme politice al ambasadei.
Cu ce se ocupă, mai concret, Marisa Isaac, aflăm chiar din gura sa, grație unui recent interviu dat siteului abcjuridic.ro: „Informez Washingtonul despre ce se întâmplă în România în legătură cu legile, domeniul judiciar, Parlamentul, alegerile, drepturile omului și politica. Pe de altă parte, coordonez activitățile ambasadei în cadrul strategiei noastre anticorupție, în parteneriat cu românii”.

Cum, întîlnirea ei cu șefii parchetelor are loc exact înaintea ședinței CCR care se estimează că va da o lovitură cumplită procurorilor, în sensul că îi va pune la treabă, e de la sine înțeles ce mesaj transmite reuniunea de ieri: acela că SUA vor fi prompt informate despre ”talpa” pusă de judecătorii CCR justiției de la noi. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. Sursa e la Ambasada Sua.

 2. macar ei doresc o romanie fara coruptie, nu ca psd-ul

  • bai da’ destept mai esti. cum de te-ai prins/

 3. Alex, iar ai uitat sa-ti iei pastilele!

 4. Sa muriti si sa ne parasiti ! Va urez la toti care doriti sa furati in continuare aceasta tara, sa o cotropiti , sa o batjocoriti, pe ea si poporul ei care in mare parte e nevoit sa se refugieze de bajtocura voastra in alte tari mai apropiate de civilizatia americana!
  Tara de secaturi…

  Inpolitics e un site impotriva coruptiei sau pro coruptiei? Ca tot nu m am lamurit. Sau sunteti si voi ca Basescu? In general doriti un stat de drept care combate viguros coruptia. Dar cand e in avantajul vostru si al prietenilor vostri deveniti urgent pro coruptie. Sa muriti, repet!
  Asa cum s- a murit si la Colectiv si in spitale… Dar pe voi sa nu va planga nimeni. Fiindca nu meritati nici macar acest gest!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998