CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Sub genericul ”Nimic despre coruptie”, motiunea lui Ciuca bate in cuie refacerea USL

22 comentarii / 3938 vizualizări / 6 aprilie 2022

Premierul Nicolae Ciucă și-a depus azi moțiunea pe baza căreia va candida la șefia PNL și care va deveni programul politic al PNL, al treilea in decurs de șase luni, după ce al lui Ludovic Orban a fost înlocuit de al lui Florin Cîțu, dar doar pentru jumătate de an. Două lucruri interesante: în moțiunea lui Ciucă au dispărut complet tradiționalele referiri la corupție, și e confirmat, practic, oficial zvonul că la alegerile viitoare PNL va candida în tandem cu PSD, refăcînd fosta USL.

Din capul locului se remarcă faptul că Nicolae Ciucă e foarte respectuos în raport cu alianța de la guvernare cu social-democrații: peste tot în text folosește doar formula ”Marea Coaliție”, regăsită chiar în titlul unui capitol – ”Guvernarea de Mare Coaliție: eficiența deciziei în momente de cumpănă”.

Ce scrie Ciucă:

”PNL rămâne fidel programului de guvernare de Mare Coaliție asumat la preluarea conducerii Guvernului. Programul de guvernare urmărește să atingă toate obiectivele de dezvoltare durabilă a României respectând și principiile unei bune guvernări: stimularea liberei inițiative, a pieței libere și a unui stat care intervine ca reglementator în mecanismele de formare a acesteia(…)
Eficiența guvernării este legată de decizii rapide, eficiente și coerente, în situații de criză, dar și de capacitatea de a revizui deciziile inițiale și de a le ajusta în funcție de evoluții. Acest fapt presupune o legătură rapidă între dezbaterea și decizia politică la nivelul PNL și a coaliției și acțiunea necesară la nivelul guvernării. În actuala formulă, perspectiva deținerii concomitente a funcției de Președinte și de Prim-ministru este un plus politic și o premisă care garantează eficiența guvernării în perioade de criză.
Deciziile și opțiunile politice rămân apanajul Partidului, în timp ce aplicarea acestor decizii ține de dinamica din coaliție, de dezbaterile și deciziile din interiorul organismelor de conducere ale Marii Coaliții și de opțiunile Guvernului și ale Prim-ministrului”.

Mai aflăm că ”Fundamentul politic (…)pentru o Românie puternică este dat de existența unui Președinte al României ce provine din PNL, a unui parteneriat între partid, Premier și Președinte și o Mare Coaliție care poate susține proiectele majore în momentele complicate pe care le traversăm. Înțelegerea depășirii rivalităților istorice între cele două mari partide de stânga și de dreapta este o dovadă de responsabilitate față de români(s.n.) și poate crea oportunitățile pentru un sprijin politic larg, prin stabilitate și echilibru”.

Faptul că Ciucă nu se referă strict la alianța din prezent – menită să dureze, declarativ, pînă la viitoarele alegeri – ci o proiectează în viitor, prin formularea ”poate crea oportunitățile pentru un sprijin politic larg, prin stabilitate și echilibru”, confirmă, practic, informațiile neoficiale că PNL și PSD au bătut demult palma pentru o candidatură în tandem în anul electoral 2024.

Iar faptul că în moțiunea sa, spre deosebire de cea a lui Cîțu, cîștigătoarea de la ultimul congres, nu apare absolut nicio referire la corupție, subiectul cel mai deranjant pentru PSD, spune multe. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

22 Comentarii

 1. Cine mai voteaza PSD, PNL, USR sau UDMR isi merita soarta de oameni prosti. Au aratat cat de neoameni, cat de ticalosi sunt.
  Neparticiparea la vot nu este o optiune decat daca pleci din tara. Daca vreau sa arat degetul sistemului si tampitilor, eu voi vota AUR. Votul negativ, singura solutie.

  • Un sereist si un plagiator refac partidul coruptilor.iohannis sa se trezeasca ca astfel PSD-PNL ne baga Romania in criza .Sper ca PNL sa gaseaca un candidat serios la sefia PNL fie Ilie Bolojan sau Emil Boc

  • AUR este adunatura stalisnit /nazista creata in regimul crimianl Iohannis.AUR este de sorginte legioinar/crimianla unde fostt generali criminali in dec.1989 sunt acum parlamentari. Nicolae Roman ,dar so F.Toba sunt doar cativa dintre crimianlii cu epoleti care au ucis in dec,1989.Vedeti ca asasinul Toba s-a dus la amabasara Rusieiealaturi de Sosoaca.

   • Nu-s mai bune decât AUR celelalte partide, dimpotrivă. „De strânsură“ zici că-i AUR? Să zici şi tu o prostie, chiar mai multe! AUR este surpriza venită pe capul politrucilor obedienţi ai colonizării României că mai există o puternică dorinţă de naţionalism la români. Aberezi haotic. AUR nu este creaţia lui Iohannis. AUR este împotriva regimului Iohannis. Mai plimbă şi tu vaca, Militarule (pardon, Pandurule), dacă n-ai treabă pe lume!

    • Bai dobitocule care tii cu tinicheaua de AUR mai du-te-n ma-ta cu Militaru al tau cu tot. Ce plm nu ai alta grija decat sa aperi cloaca aia de nazisti din AUR? Hai sictir tampitule. Si mai termina cu psihoza ta cu Militaru ala. Am inteles ca nu-l ai la icre.

     • John serveste tu primul, idiotule congenital! Hai sictir potaie!

    • Tu esti pasivul sau activul in relatia cu George Simion? El daca se va insura, se intelege ca este activul. Sau pote nu.

     • AUR, senatoarea Diana Şoşoacă şi Partidul Neamul Românesc (condus de Ninel Peia) sunt singurele forţe parlamentare de reală opoziţie faţă de înrobirea României, faţă de Puterea slugilor colonizatorilor economici puşi pe rapt la sânge asupra românilor. Mai sunt şi în afara Parlamentului forţe pozitive naţionale, precum Noua Dreaptă, care ar trebuie ajutate de AUR să intre în legislativ la viitoarele alegeri.
      Pasiv eşti tu, care o sugi de la Marele Licurici colonist, precum v-a învăţat Băsescu-Petrov. Dovada este aceea că umbli pe aici cu sloboz şi cu căcat în gură, din care dai pe afara.

     • AUR face o pozitie. Pozitia AUR se va vedea in urmatorul guvern, pe din dosul PSD.

   • Cum le știi tu ca un om mare!

    • Ai dreptate!

     • eram ironic! dar e grele cu ironia!

     • Si eu eram ironic la adresa aceleiasi postari. Sunt de acord cu tine.

     • Imi cer scuze! Mea culpa!

 2. Nu cred in solutiile astea. Contrazic chiar algoritmul de functionare al unei democratii bazate pe parlamentarism. Sistemul este astfel rodat, ca dreapta si stang sa se supravegheze reciproc si sa amendeze derapajele. Lumea intreaga pare sa se pregateasca de razboi si preparativele astea anticipeaza transformari profunde fata de ce am trait pana acum. Ingrijorarile vin de la slaba calitate a corpului politic. Ciuca asta silabiseste, Ciolacu e de prin partile Buzaului si intr o parte si n alta sunt exclusi parlamentarii care ies din rand si rostesc adevaruri pe care toata lumea le vede (vezi cazul Goarna). Aceast comportament duplicitar in care toti se prefac ca lucrurile sunt sub control, dar de fapt toata lumea stie ca vin vremuri grele, nu poate aduce nimic bun..

 3. […] Mai aflăm că ”Fundamentul politic (…)pentru o Românie puternică este dat de existența unui Președinte al României ce provine din PNL, a unui parteneriat între partid, Premier și Președinte și o Mare Coaliție care poate susține proiectele majore în momentele complicate pe care le traversăm. Înțelegerea depășirii rivalităților istorice între cele două mari partide de stânga și de dreapta este o dovadă de responsabilitate față de români(s.n.) și poate crea oportunitățile pentru un sprijin politic larg, prin stabilitate și echilibru”.Faptul că Ciucă nu se referă strict la alianța din prezent – menită să dureze, declarativ, pînă la viitoarele alegeri – ci o proiectează în viitor, prin formularea ”poate crea oportunitățile pentru un sprijin politic larg, prin stabilitate și echilibru”, confirmă, practic, informațiile neoficiale că PNL și PSD au bătut demult palma pentru o candidatură în tandem în anul electoral 2024.Iar faptul că în moțiunea sa, spre deosebire de cea a lui Cîțu, cîștigătoarea de la ultimul congres, nu apare absolut nicio referire la corupție, subiectul cel mai deranjant pentru PSD, spune multe. Bogdan Tiberiu IACOBSursa: inpolitics.ro […]

 4. nu cred. de ce sa candideze in tandem? psd va avea candidat la presedintie(astfel se revolta electoratul) , probabil va fi ciolacu/dancu/geoana si va pierde sau castiga in fata lui ciuca , iar premierul va fi din 2024 tot de la psd. un fel de alianta ca in germania pe vremea lui merkel.

  • Trăiești boss? Ai scăpat de kung flu?
   Ma bucur! Nu meritai sa o mierlesti asa cum o merita mercenarii care au trecut de la supt țâța pharma la supt țâța lui Robinette!
   Chiar ma bucur ca ești în viata!

 5. BTI, nu e vorba de USL, ci de FSN. Deoarece PNL este practic PDL, Marea Coalitie inseamna de fapt Frontul Salvarii Nationale.

  • FSN o scroafa moarta in cotet. De pe lesul acestei scroafe s-ar raspandit in politica verii de azi ai regimului mafiot Iohannis.

 6. Cum sa vorbeasca politrucii regimului Iohannis despre coruptie cand la Bruxells si Paris sunt cei mai corupti dintre corupotii care umilesc si terorizeaza romanii. unde-s americanii sunt si coruptii sefii ComisiieEuropene dar si Macron,iar alaturi de acesti corupti sta si asasinul de la Kiev, Zelenski. https://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/scandalul-macron-leyen-anchet-a-firmelor-de-consultan-n-administra-ia-macron-firele-duc-la-fiul-efei-comisiei-europene-1569689?fbclid=IwAR1f6uK2xlMa1e8LdHD_NZxjkbDLh9rh7R5NVUU8RfL98qvy6JK0KdcE3gw

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998