CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Succes liberal: PNL a scapat de balastul peremist Ilie Morega

0 comentarii / 1583 vizualizări / 3 iunie 2010

Deputatul PNL Dan Ilie Morega, judecat pentru corupție într-un proces de răsunet, la ÎCCJ, a decis să plece din partid și să devină independent, denunțînd starea jalnică a națiunii și lipsa de speranțe pentru popor, cuvinte pompoase, care ascund, însă, cu totul alte motive.

În realitate, Morega pleacă din PNL, potrivit unor surse din conducere, nemulțumit de decizia actualei conduceri de a-l înlocui, în perioada imediat următoare, de la șefia filialei Gorj, pe 6 iunie fiind programată o ședință în care va fi înscăunat un lider interimar, posibil Radu Angheloiu, deși acesta are dezavantajul de a fi omul lui Orban. Desigur, gestul său ar putea avea, ipotetic vorbind, legătură și cu decizia relativ recentă a magistraților instanței supreme de a continua judecarea sa, alături de Paul Păcuraru, respingînd cererile avocaţilor celor doi în privinţa nelegalităţii anchetei efectuate de DNA. Era, trebuie spus, ultima speranță a liberalului, după ce reușise să treneze, luni de zile, derularea procesului în care ambii demnitari amintiți sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Potrivit rechizitoriului DNA, pe 3 iunie 2007, Morega i-ar fi promis lui Paul Păcuraru că îl va sprijini pe fiul lui să obţină contracte de achiziţie publică în domeniul formării profesionale la Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, în condiţiile în care ministrul va numi în funcţia de inspector şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj persoana indicată de Morega. În 15 iunie 2007, Păcuraru a numit în funcţia de inspector şef interimar al ITM Gorj persoana indicată de Morega, fiul fostului ministru reuşind să încheie contracte cu unităţile din minerit şi energie, deputatul liberal spunând, ca şi fostul ministru, că, în cele din urmă, îşi va dovedi nevinovăţia în instanţă.

Morega a fost în permanență un ”stranier” în PNL, el fiind adus, în mod șocant, de la PRM-ul lui Vadim Tudor de către ”reformistul” Theodor Stolojan, o decizie care, la acea vreme, a stîrnit mînia și stupefacția întregului partid. Interesant de remarcat faptul că, în conferința de presă de azi, în care și-a anunțat demisia, Morega a ținut să îi facă o plăcere lui Traian Băsescu, atacîndu-l dur pe Radu Berceanu, despre care a afirmat că a distrus sistemul energetic românesc, împreună cu Dan Ioan Popescu. O luare de poziție care ar putea explica, și ea, pentru ”inițiați”, decizia lui Morega a părăsi PNL. (B.T.Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998